Maggie 15.10.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Darex, bardzo mi się podoba buda dla psa kryta dachówką ceramiczną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 15.10.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Całkiem ładnie to zrobiłeś tylko cena trochę mi sie nie podoba. Nawet piesek ma dachówkę. Dachówki są ale nie ma gąsiorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 15.10.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a fundament pod to robiles? Fundament jest tylko pod sześcioma słupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 15.10.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Darex, bardzo mi się podoba buda dla psa kryta dachówką ceramiczną . Buda to moje osbiste "dzieło". Wiata i buda to tzw. "małe arcydzieła architektury ogrodowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Wnęka w garażu plus projektowana wiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.10.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 jak rozbiore stodole to bedzie i wiata i szopa a w niej chyba owiezcka tania kosiarka i miesko na zime lub cos innego moze koza nie wiem zima i tak bedzie w piekarniku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz988 15.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Na moje oko to drewno jest zablisko butli z gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 16.10.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Na moje oko to drewno jest zablisko butli z gazem Fakt, muszę uprzątnąć ten bajzel spod butli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 16.10.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Darex, bardzo mi się podoba buda dla psa kryta dachówką ceramiczną . Buda to moje osbiste "dzieło". Wiata i buda to tzw. "małe arcydzieła architektury ogrodowej" A czy zrobiłeś odbiór budy no i numery brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 16.10.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Leszko, spoko, spoko. Przewidziane do odbioru razem z domem A zamiast numeru będzie wizytówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 16.10.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 nie może biedaczyna połazic po budzie a przeciez to podstawa psiej egzystencji . Zawsze to zbliż go to troche do znienawidzonych kotów. nie rób mu tego -połóz papę - teraz jest juz kolorowa )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 17.10.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ta wiata za 200 zł jest całkiem całkiem! fakt mercedes to to nie jest ale po wypełnieniu drewnem może być musze pomyślec co zrobić z tymi resztkami i zrobić coś ładnego i taniego na następną zimę pozdrawiam forumowiczów Dziekuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 17.10.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ja robie częściowo z resztek od więźby, pozostałych dachówek, resztek żwiru i cementu.Całość na drewno ma 1x5x2,3 czyli przeszło 10m3 ale szacuję zę wejdzie jakieś 8 mp.Za 150 zł. (robocizna) wylałem trzy ławy fundamentowe ze słupkami. Zazbrojone prętami pozostałymi po budowie.Za 600 zł. domówiłem główne elementy nośne (6 słupów dł.230-270x12x12, 4 krokwie 520x8x16) i przestrugałem resztki wieźbowe.Za 200 zł. stolarz to wszystko poskładał do kupy.Za 100 zł. dokupiłem proste łaty i teraz będe kładł dachówki.Dach jest jednospadowy o wymiarach 185x530. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 17.10.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ta wiata za 200 zł jest całkiem całkiem! fakt mercedes to to nie jest ale po wypełnieniu drewnem może być ... To mój pierwszy "prototyp": http://img257.imageshack.us/img257/5143/drewnokominkowe2za0.jpg Od wiosny składuję na tym stojaczku drewno (deski były za friko /z rozbiórki/ więc zapłaciłem tylko za rolkę papy) - miała być prowizorka, ale wszystko trzyma się nieźle. Odgrodziłem się w ten sposób od ulicy. Mam przyjemne dla oka tło. Też podobają mi się niektóre realizacje forowiczów, ale jakoś nie mogę "przełknąć" tych kosztów rzędu 3-5 tys. Rany ile to by było za to drewna...... Wybrałem praktycznie, tanio i nawet estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 17.10.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 no właśnie ceny tych wiat mnie przerażają,zwłaszcza jak się już czlowiek wprowadził i w domu ma dużo do zrobienia a te resztki z budowy to mnie wkurzają bo co chwilę się o coś potykam układam i przekładam i ciągle mi cos sie plącze po nogami wpakuję te resztki pustaków prętów więźby w ładną wiatę tylko muszę znaleźć kogoś kto ma dar do takich rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 17.10.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A ja popełniłem coś takiego: http://www.rafaczer.republika.pl/images/011.jpg Dokupiłem trochę desek do tych co mi pozostały z budowy. Dokupiłem kilka kantówek 5x10 cm, trochę gwoździ, 3 zawiasy... Reszta z odpadów. Pomalowane sadolinem jakimś brązowym. Koszt poniżej 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 17.10.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 no właśnie ceny tych wiat mnie przerażają, zwłaszcza jak się już czlowiek wprowadził i w domu ma dużo do zrobienia a te resztki z budowy to mnie wkurzają bo co chwilę się o coś potykam układam i przekładam i ciągle mi cos sie plącze po nogami wpakuję te resztki pustaków prętów więźby w ładną wiatę tylko muszę znaleźć kogoś kto ma dar do takich rzeczy Teraz mówisz jak moja żonka która jakby bardziej skupia się nad wnętrzem domu i nie ma oporów na wydanie 1000 zł. na wannę albo jakieś inne pierdoły domowe a na ładną, trwałą i funkcjonalną wiatę żałuje kasy. Moja wiata jest np. umiejscowiona od frontu i miała też pełnić funkcję zdobniczą. Nie umiejszając kolegom którzy zrobili wiaty za niewielkie pieniążki to wydaje mi się że nie będą one bardzo trwałe a przecież nikt nie lubi poprawiać czegoś w nieskończoność. Jak ja załadujesz drewnem to nie jest łątwo cokolwiek poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 17.10.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 nie żałuję kasy na wiatę ale w domu chciałabym mieć chociaż drzwi wewnętrzne i szafę w wiatrołapie więc wiata musi czekać ale tylko do wiosny a resztę w domu będę urządzać pewnie przez najbliższe parę lat i czekam na zwrot z urzedu skarbowego za vat i na kolejne zwroty z pitu za odsetki od kredytu nie można mieć wszystkiego od razu bo po prostu się nie da chyba że ma się kupę kasy ale z tego co czytam to na forum muratora jest takich niewielu pozdrawiam wszystkich zaprzyjaźnionych z CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 17.10.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 nie żałuję kasy na wiatę ale w domu chciałabym mieć chociaż drzwi wewnętrzne i szafę w wiatrołapie więc wiata musi czekać ale tylko do wiosny a resztę w domu będę urządzać pewnie przez najbliższe parę lat i czekam na zwrot z urzedu skarbowego za vat i na kolejne zwroty z pitu za odsetki od kredytu nie można mieć wszystkiego od razu bo po prostu się nie da chyba że ma się kupę kasy ale z tego co czytam to na forum muratora jest takich niewielu pozdrawiam wszystkich zaprzyjaźnionych z CHF Ja też jestem zaprzyjaźniony z CHF i też chciałbym mieć drzwi wewnętrzne i szafę w zabudowie ale wiem też że chciałbym mirć ciepełko od kominka a do tego potrzeba jakiejś wiaty. Każdy przyjmuje też inną kolejność prac. Np. ja aby sie podsypać zrobiłem murek z klinkieru a teraz robię wjazd z kostki natomiast elewację zrobie w przyszłym roku po zwrocie VAT'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 17.10.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 my też już mamy płot z klinkieru, podjazd i taras z kostki brukowej, a elewacja cóż czekam az minie też 6 miesięcy i wpłynie kasa czyli zrobimy w kwietniu lub maju i wiatę też ale od 16.08.2007 już mieszkamy i jest super mimo wielu braków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts