Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze D12

Recommended Posts

• Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to dlaczego skalniaki Ci sie nie podobają :roll:

Ja mam taki przed blokiem

http://foto2.m.onet.pl/_m/cdc70407cac10b541962a456f0c66dde,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/4d924c00bad83f411ae1ba800106b2b8,5,19,0.jpg

i wszyscy sie zachwycają ...zwłaszcza na wiosną :lol: jak wszystko pięknie kwitnie :D :D :D

Rzeczywiście bardzo piękny ten Twój skalniaczek :D :D :D i muszę przyznać, że to nie codzienny widok jak na teren przed blokiem.

W zasadzie to nie wiem dlaczego nie przepadam za skalniakami, bo roślinki to ja bardzo lubię.

Chyba po prostu skalniaki (mam tu na myśli takie usypane kopce) kojarzą mi się z mogiłami.

Aczkolwiek takie bardziej płaskie formy np. z białymi kamykami :wink: w ogóle mnie nie drażnią.

Poza tym i tak trochę muszę się przemóc, bo mamy podwieszany taras i trzeba go będzie obsypać ziemią i coś tam na niej jeszcze zarządzić :roll:

próbka tynku

a jaki to kolorek :roll: :lol:

Ciężki do określenia to na pewno :wink:

Krem z cytryną?

Żółty z nutą seledynu?

W każdym bądź razie Weber 115 C z tym, że my mamy odpowiednik tego koloru, ale z Fasta.

Jakbym miała decydować się tylko na podstawie wzornika kolorów to w życiu bym go nie wybrała, bo nie był tam w ogóle do siebie podobny. Na szczęście miałam możliwość zobaczenia w realu tego tynku, co prawda na bardzo małej powierzchni, ale zawsze to było coś.

Nie ma sprawy ZosiuS :wink:

Ale tak jak pisałam w dzienniku kolor w rzeczywistości jest trochę inny niż na zdjęciach tzn. jest bardziej zdecydowany i wydobywa się z niego nuta seledynu.

Myślę, że te zdjęcia były robione w słońcu co na pewno rozjaśniło kolor, więc spróbuję zrobić jeszcze inne jak już trochę będzie zmierzchać. Może to coś pomoże :roll:

Kolorek świetny :D :D :D ja myślę o podobnym -pistacjowym :lol:

czytając twój ostatni post o obiadku , rodzicach, bucikach ....też sie wzruszyłam 8) fajnie, jak możesz liczyć na rodziców :lol:

Czy Ty też masz tak jak ja :roll: , że cieszy mnie bardzo budowa, nowy upragniony dom a jednocześnie przykro opuszczać ten w którym spędziło sie wiele przyjemnych, szczęsliwych, miłych chwil :roll: .....chyba ja będę tęsknić za nim :roll:

Czy Ty też masz tak jak ja :roll: , że cieszy mnie bardzo budowa, nowy upragniony dom a jednocześnie przykro opuszczać ten w którym spędziło sie wiele przyjemnych, szczęsliwych, miłych chwil :roll: .....chyba ja będę tęsknić za nim :roll:

W sumie to miałam tak, ale na początku budowy kiedy to co działo się na naszej działce wydawało mi się takie nowe i nieznane. Np. to, że jak wyjrzę przez okno to widzę zupełnie inny krajobraz niż teraz. Wiem, że to takie głupie myśli, ale chyba po prostu rzeczywiście ciężko się jest rozstać z miejscem, w którym spędziło się kawałek życia.

Chociaż teraz jak już dotarło do mnie, że mamy ten nasz własny dom, który wcześniej wydawał mi się tylko mglistym snem to zamierzam zacząć nowe życie. To znaczy wstawać bladym świtem :roll: :wink: podlewać kwiatki w ogródku, biegać rano po świeże pieczywko, piec ciasta na niedzielę (tak jakby ktoś mi teraz bronił :roll: ), bez przerwy zapraszać gości...

No wiesz ja w końcu wyprowadzam się od teściowej :wink: więc pewnie mi będzie łatwiej.

Bo mimo tego, iż wszytko jest teraz OK to chcę się tak do końca poczuć panią we własnym domu, myć naczynia o pierwszej w nocy i nie stresować się, że inni śpią, a hydrofor za głośno chodzi.

O rety! Skończy mi się "mamo musimy wyjść, Ola bawi się na górze" oraz podrzucanie obiadków góra - dół :wink:

Pozdrawiam Cię i mam nadzieję, że się już odziębiłaś :D

Ruda domek poprostu miodzio, śliczny, ciepły, delikatny i tak "swój". "Zazdraszczamy" mocno przejeżdzając. Juz się wystraszyłam że coś z tym gazem nie tak bo u nas mają zrobic do konca października podłączenie. ha ! zobaczymy juz nauczyłam się nabierac dystansu do tego co gadają. póki co ponad miesięczne opóźnienie i nie mamy złudzeń, swięta w "norce" w samym Śródmieściu :evil:

Wam życzę aby szybko poszło i udało sie choinke zapalić. Zapraszamy do nas na herbatkę :)

Witam Sąsiadkę!

Dziękuję za komplemanta :oops: :wink:

Z gazem macie więcej szczęścia, bo gazociąg kończy się na granicy między czerwonym, a białym domkiem czyli o Was zahacza. Niby o nas też, ale nie pasowało nam podłączenie od tej strony przy bramie. Chcieliśmy przeciągnąć gazociąg, a tym czasem jest na odwrót, to on przeciąga nas :wink:

Słuchaj nie ma jak przeprowadzka na wiosnę :wink:

Dziękuję za zaproszenie i również zapraszam :D

• 2 weeks później...

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :lol: :lol: :lol:

a ja na pewno nie zgodzę się na to żeby cokolwiek było robione bez mojego nadzoru. Nie to, że uważam się za taką ważną

ja też nie zostawiłabym budowy beż nadzoru 8) zwłaszcza w tak ważnym momencie jak kładzenie płytek ......u mnie przy ocieplaniu szef ma wiele pytań :o a co dopiero przy kładzeniu glazury :roll:

Pięknie wygląda Twój domek z tą podbitką, która świetnie pasuje do okienek i kolorku domku :lol: :lol: :lol: