ruda1 28.10.2007 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 kropkq Dziękuję za życzenia zdrowia. Już jest nieźle Ale nos to prawie mi odpadł. I cieszę się, że podoba Ci się nasz zestaw kolorów Przynajmniej co się tyczy podbitki to od razu wiedziałam czego chcę (z bliska wygląda jak drewniana). Teraz głowię się w co by tu ubrać fundamenty i filary A Ty na pewno doskonale rozumiesz jak to ciężka praca to głowienie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Ja filary robię w kolorze tynków a fundament z tynku mozaikowego.... a co z obudową kominka przecież miałaś wizję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 29.10.2007 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja filary robię w kolorze tynków a fundament z tynku mozaikowego.... Tynk mozaikowy to ten tak zwany marmolit? (taki jakby kolorowy piasek) Co do filarów, to nie będą się za bardzo zlewać ze ścianami? No chyba, że o to chodzi a co z obudową kominka przecież miałaś wizję No i mam tę samą wizję cały czas, gorzej z jej realizacją. Niby już się zdecydowaliśmy na kogoś kto miał nam wykonać tą obudowę, ale w międzyczasie moi panowie (chyba szwagier się nie obrazi ) zasięgnęli języka u fachowca co i jak wykonać i mają temat sami zrealizować. Generalnie to chyba ja sama ociągam się w tym wszystkim, bo tak do końca nie jestem przekonana jak im to wyjdzie Z drugiej jednak strony perspektywa zaoszczędzenia kilku tysięcy też do mnie przemawia. Jedyne co na razie zrobiliśmy to jeździliśmy pooglądać kamienie i jeden wpadł nam nawet w oko. Teraz mamy bojowe zadanie, bo trzeba przygotować szablon wg którego będzie docięty granit. No i tego się boję, bo jak coś źle przygotujemy to powstanie kosztowny problem Nie mniej jednak jest to dla mnie wyzwanie i jakby wszystko było OK to byłabym z nas dumna A jak coś schrzanimy to wolę nie myśleć jak wtedy będę mówiła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.10.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Tynk mozaikowy to ten tak zwany marmolit? (taki jakby kolorowy piasek) Co do filarów, to nie będą się za bardzo zlewać ze ścianami? No chyba, że o to chodzi Nie wiem dokładnie jak się nazywa ale taki jak piasek a raczej kaszka manna z niego będzie fundament (opaska domu) a filary będą koloru tynku ..ale dom będzie w dwóch kolorach i w tych miejscach gdzie jasna elewacja to ciemniejszy słup ...myslę , że nie będzie sie zlewać a tak naprawdę to sama nie wiem jak to będzie wyglądać czekam jak zrobią....jak będzie źle to w ogóle nie pokarzę zamaluję od nowa Nie mniej jednak jest to dla mnie wyzwanie i jakby wszystko było OK to byłabym z nas dumna A jak coś schrzanimy to wolę nie myśleć jak wtedy będę mówiła .. to zupełnie tak samo jak z moją elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 31.10.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Cześć ruda wpadłam do Ciebie prosto z wątku o "wiatrołapach". Może będziesz potrzebowała jakiś inspiracji. Prośba - Pomóżcie mi urządzić kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 31.10.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 filary będą koloru tynku ..ale dom będzie w dwóch kolorach i w tych miejscach gdzie jasna elewacja to ciemniejszy słup ...myslę , że nie będzie sie zlewać UFF teraz będę spać spokojnie Mam przeczucie, że ładnie Ci ten domek wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 02.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Wczoraj wieczorkiem robiliśmy improwizację obudowy naszego kominka Szkoda, że nie zamieściłaś fotek tej improwizacji Chętnie byśmy je obejrzeli . To jak podzielisz się??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 02.11.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ruda1 mam prośbę, napisz w jaki sposób dodajesz np. swoje odpowiedzi, że później widać że jest dodany "nowy post" i jest on później podświetlony na czetwono? Pozdrawiam Rena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 02.11.2007 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Renata27 Renatko, zdjęcia kominkowi oczywiście cyknęłam, ale zapewniam, że to obraz nędzy i rozpaczy więc zaoszczędzę Ci nocnych koszmarów Kurczę, nie wiem o co pytasz w drugim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 03.11.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 ruda1 już wyjaśniam o co mi chodziło w moim ostatnim poście (choć rozumiem Twoje niezrozumienie, bo jak sama go przeczytałam po jakimś czasie, to doszłam do wniosku, że na Twoim miejscu też bym nie wiedziała o co chodzi ). A teraz doprecyzowanie: jak wejdziesz np. na główną stronę "Dzienniki budowy - dzień po dniu" to przy każdym dzienniczku widać czerwony albo szary prostokącik. Jak jest czerwony to oznacza, że są nowe posty w danym dzienniczku. Tak też jest w niektórych Twoich postach (odpowiedziach), że ten kwadracik jest czerwony, tzn. że dodałaś nową odpowiedź. Stąd też było moje pytanie, jak to robisz? Ja jak komuś coś piszę to nigdy nie widać tego czerwonego kwadracika, a tym samym, że jest nowa odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 04.11.2007 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Renata27 Hi, hi, hi. To mnie teraz uświadomiłaś, bo nie miałam o tym wszystkim pojęcia (pewnie dlatego,że mam w zakładkach swój dziennik i nie korzystam bezpośrednio z "Dzienniki budowy - dzień po dniu"). Nie mniej jednak sprawdziłam "Dzienniki budowy - dzień po dniu" i u mnie wszyscy mają szare kwadraty, więc nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 14.11.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Trafiłam na fantastyczną panią, która posiada sklep z płytkami. Nie dość, że sympatyczna to bardzo obeznana w swojej dziedzinie. Dała mi mnóstwo rad z których na pewno skorzystamy. a może tak podzielisz sie tymi dobrymi radami chyba, że jestes samolubna DZIWECZYNY żeby widzieć czerwone kwadraciki trzeba się zalogować ale pewno o tym dobrze wiecie jak ich jest juz dużżżoooo ( na całą stronę) to znikają i po czasie znowu się znowu pokazują jak napłyną świeże wiadomości Renata - jak Ty dodajesz nowy post to nigdy nie będzisz go widzieć z czerwonym kwadracikiem bo już istnieje(dla Ciebie ) jako odczytany.....jak również wszystkie które przeczytasz też zmienią się z czerwonego na szary .......to tak jest żeby było wiadomo który dziennik, komentarz lub inny post został przez nas przeglądających otwarty i przeczytany czy znowu zawile napisałam ja juz tak mam ..szybciej myślę niż piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 14.11.2007 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Z przyjemnością jeszcze raz chwalę właścicielkę sklepu z płytkami. Naprawdę super dziewczyna. Po kolejnym spotkaniu tematy rozmów wykroczyły daleko za tematy o urządzaniu mieszkania. Ale do rzeczy. Pani Marta nie mówiła żadnych niezwykłych rzeczy, ale powszechnie znane. Nie mniej jednak bardzo jestem jej wdzięczna, że pewne kwestie mi uświadomiła. Np. myślałam o białej fudze na podłogę - pokazała mi fugę kremową, po której nikt nie chodził, a od samego osadzającego się kurzu wyglądała koszmarnie. Przypomniała mi też trik z powiększaniem przestrzeni za pomocą luster. Powiedziała, że w małym WC wcale nie musi być mała umywalka, może być długa byleby nie była za szeroka. Ponadto do szafek zaproponowała szklane drzwiczki. Uświadomiła, że kaloryfer w łazience powinien być dość spory (lepiej będzie wyglądał na dużej ścianie). Opowiadała o kabinach prysznicowych i uspokoiła mnie, że przezroczyste szkło to nie udręka wbrew pozorom. I na pewno jeszcze wiele innych rzeczy, których w tej chwili nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 14.11.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 15.11.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Ola z tymi kwadracikami czerwonymi i szarymi wyjaśniłaś bardzo dobrze. To że po przeczytaniu nowego postu zmienia się z czerwonego też wiem. Drażniło mnie to, że u innych widać że dodano nowy post (i jest czerwony kwadracik) . Ale cenna Twoja uwaga, że jak ja sama dodałam post, to on dla mnie jest widoczny już jako szary kolor. Coś mi się wydaje, że teraz ja zagmatwałam Gorące pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ruda no i jak z Twoim kominkiem bo mój już jutro będzie (chyba) skończony ale ta szara (na razie ) obudowa nie zachęca mnie do robienia zdjęć i pokazywania może najpierw go pomaluję znalazłaś co nowego (chodzi o granit) ???? napisz mi jak zrobiliście odwodnienie, od rynien Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 20.11.2007 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Właśnie dziś znaleźliśmy fizycznie taką obudowę jaką planujemy mieć. Jedyne 6.800 zł. bez montażu i nie ta kolorystyka (nie wzięliśmy jej, oczywiście ze względu na kolory ) Nowego granitu jeszcze nie wypatrzyłam. Odwodnienie polegało na: - zakupie rur do tego przeznaczonych i geowłókniny (można kupić rury już okręcone geowłókniną) - wykopaniu rowów i wkopaniu studzienek - wsypaniu drenażu (żwiru) na dno rowów - ułożeniu okręconych rur, podłączonych naturalnie do rynien - zasypaniu wszystkiego żwirem i ziemią Zrobiliśmy jeszcze generalną próbę, tzn. wsadziliśmy szlauch do rynny, odkręciliśmy wodę i o dziwo do studzienki dopłynęła woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.11.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 02.12.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Przebrnęliśmy przez papierkologię dotyczącą budowy gazociągu. Od dziś decyzja z powiatu się uprawomocnia. ruda1 według mnie to jest WIELKI krok na przód!!! Teraz to już na 100% będzie z górki. Nawet nie zauważysz, a gaz będziesz miała podłączony do domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 02.12.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 ruda1 według mnie to jest WIELKI krok na przód!!! Teraz to już na 100% będzie z górki. Nawet nie zauważysz, a gaz będziesz miała podłączony do domku no jeszcze pogoda musi dopisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts