fiacior 05.07.2007 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Tak wygląda Serdeczny naszej Forumowiczki Pani Uli Goliszewskiej: http://images24.fotosik.pl/17/d84fc86a43bd177a.jpg http://images30.fotosik.pl/17/72d76ade64a2370c.jpg http://images24.fotosik.pl/17/b38e8694a704ebd6.jpg http://images23.fotosik.pl/17/97249415f98a84c5.jpg Zdjęcia wstawiam oczywiście za jej zezwoleniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 20.07.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Fiacior, bardzo mi się podoba ten typ domków - jest zachowana symetria, a przy okazji wiele ciekawych rozwiązań. Mój domek jest roszkę podobny, choć musiałam zrezygnować z garażu, ze względu na wąską działkę... Będę śledzić postępy prac i tzrymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 20.07.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Fiacior, olaalaa... Tempo macie expresowe!!! Z miłą chęcią obserwuję jak wam "rośnie" domek Gratulację!! Kiedy zamierzacie się wprowadzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 20.07.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam! Fajnie, że domek się pdoba!Czekam teraz aż położą mi dachówkę. jadwiga_w twój domek też jest ładny. Jesteśmy na podobnym etapie tylko Ty jesteś do przodu. Też obserwuję twój wątek. Maja W. te zdjęcia wyżej są innego domku ale to ten sam projekt. To są zdjęcia innej forumowiczki. Ja jestem na etapie stan surowego! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 20.07.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 To super, może będziemy się dzielnie wspierać w tych zmaganiach budowlanych Jak tak śledzisz mój wątek, to odezwij sie u mnie raz za czas Pozdrowionka PS. Nie myślałeś o kwadratowym oknie w lukarnie zamiast okrągłego?? W domku jest mnóstwo brył prostokątnych, a to koło troszkę mi tu nie pasuje... Zresztą zobacz jak świetnie wybrnęła ta pani, której fotki wkleiłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 20.07.2007 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Właśnie mi o to chodziło żeby nie zmieniać na kwadratowe tylko zostawić okrągłe. Okna mam już zamówione i ciężko by mi było teraz zmienić, ale myślę że z okrągłymi będzie dobrze! Następnym razem odezwę się u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 20.07.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 To super, może będziemy się dzielnie wspierać w tych zmaganiach budowlanych Jak tak śledzisz mój wątek, to odezwij sie u mnie raz za czas Pozdrowionka PS. Nie myślałeś o kwadratowym oknie w lukarnie zamiast okrągłego?? W domku jest mnóstwo brył prostokątnych, a to koło troszkę mi tu nie pasuje... Zresztą zobacz jak świetnie wybrnęła ta pani, której fotki wkleiłeś... Właśnie mi o to chodziło żeby nie zmieniać na kwadratowe tylko zostawić okrągłe. Okna mam już zamówione i ciężko by mi było teraz zmienić, ale myślę że z okrągłymi będzie dobrze! Następnym razem odezwę się u Ciebie I dobrze zrobiłeś W końcu po to kupujesz projekt gotowy żeby Ci się podobał, a nie pierwszy z brzegu Uważam, że ta pani zbudowała jakiś dom, ale nie ma on nic wspólnego z projektem A ty kupiłeś konkretny projekt i go budujesz Tak trzymaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 21.07.2007 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Dzięki kirkris!!! Domek co do projektu jest na zewnątrz prawie wogóle nie zmieniony. Zamórowałem tylko jedne drzwi wejściowe z tarasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 22.07.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 To super, może będziemy się dzielnie wspierać w tych zmaganiach budowlanych Jak tak śledzisz mój wątek, to odezwij sie u mnie raz za czas Pozdrowionka PS. Nie myślałeś o kwadratowym oknie w lukarnie zamiast okrągłego?? W domku jest mnóstwo brył prostokątnych, a to koło troszkę mi tu nie pasuje... Zresztą zobacz jak świetnie wybrnęła ta pani, której fotki wkleiłeś... Właśnie mi o to chodziło żeby nie zmieniać na kwadratowe tylko zostawić okrągłe. Okna mam już zamówione i ciężko by mi było teraz zmienić, ale myślę że z okrągłymi będzie dobrze! Następnym razem odezwę się u Ciebie I dobrze zrobiłeś W końcu po to kupujesz projekt gotowy żeby Ci się podobał, a nie pierwszy z brzegu Uważam, że ta pani zbudowała jakiś dom, ale nie ma on nic wspólnego z projektem A ty kupiłeś konkretny projekt i go budujesz Tak trzymaj pozdrawiam Kirkris! "Ta pani" w swoim domu, który "nie ma nic wspólnego z projektem" dokonała zmian koniecznych ze względu na wymiar działki (garaż) oraz ekonomicznych (likwidacja jaskółki). Nie stać mnie na projekt indywidualny, a wszystkie zmiany zostały naniesione na projekt za drobną opłatą. Serdecznie pozdrawiam. Fiacior, jasne że najważniejsze jest to, co się Tobie podoba!! Uparcie dąż do celu , czyli przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 22.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Kirkris! "Ta pani" w swoim domu, który "nie ma nic wspólnego z projektem" dokonała zmian koniecznych ze względu na wymiar działki (garaż) oraz ekonomicznych (likwidacja jaskółki). Nie stać mnie na projekt indywidualny, a wszystkie zmiany zostały naniesione na projekt za drobną opłatą. Serdecznie pozdrawiam. Witam, nie było moją intencją dyskutowanie na temat zamożności i możliwości poszczególnych forumowiczów. Odniosłem się do Twojego postu sugerującego zmianę kształtu okien w projekcie gotowym oraz zdjęć zamieszczonych przez Fiaciora. Nie odnosiłem się również do Twojej budowy Zaznaczyłem jedynie, że skoro planujemy zmieniać dużą część projektu gotowego to po co go w ogóle kupować? Może po prostu lepiej poszukać jeszcze trochę w innych biurach. Projektów gotowych są tysiące i jest duże prawdopodobieństwo znalezienia czegoś bardziej odpowiadającego naszym wyobrażeniom niż projekt zmieniany na własną rękę. W ten sposób nikt do końca nie jest zadowolony: - architekt, bo ktoś mówi że buduje dom wg jego projektu, a to nie jest do końca prawda - inwestor, bo musi zmieniać projekt i płacić za to i na dodatek jeszcze na koniec może się okazać że oryginał byłby znacznie ładniejszy Powtarzam to od dawna - lepiej poszukać innego projektu niż poważnie przerabiać pierwszy z brzegu pozdrawiam i bez urazy kirkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 12.08.2007 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam. Wrzucam teraz zdjęcia z foliowania dachu. W końcu po dłuższej przerwie ekipa zabrała się za dach, poprzednie dwie ekipy nie wypaliły. http://images30.fotosik.pl/55/ba039ff6d94d20cd.jpg http://images27.fotosik.pl/55/3e2aa8c8b06fd911.jpg Dachówka już czeka i wkrótce także okna i drzwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 21.08.2007 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 I wrzucam kolejne zdjęcia:dziś zamontowali mi okna. http://images29.fotosik.pl/66/8c519fdf84bcd0e4.jpg http://images27.fotosik.pl/66/f9f4c5be6b797cc3.jpg http://images30.fotosik.pl/66/7f515a634c589bcf.jpg Brakuje mi jeszcze bramy garażowej, która jest zamówiona i na dniach zostanie zamontowana i drzwi zewnętrznych, które również są już zamówione, ale zostaną zamontowane w póżniejszym terminie. Kolor okien to złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agauminska 22.08.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 śliczny domek również się nad takim zastanowię . kolorystyka którą wybraliście też jest rewelacyjna, chyba najlepiej pasuje do tego domu. Życzę powodzenia, wytrwałości i szybkiej "wprowadzki " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trękusek 23.08.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 masz bardzo fajny kolor dachówki. możesz napisać z jakiej firmy i jak nazywa się kolor. Jeszcze jedno czy mi się wydaje czy dachówka jest z połyskiem. O taką właśnie mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 23.08.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 super domek, czy mozesz napisac jakiego rozmiaru jest ta cegla ceramiczna, bardzo podobaja mi sie tez okna i dachowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 23.08.2007 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 masz bardzo fajny kolor dachówki. możesz napisać z jakiej firmy i jak nazywa się kolor. Jeszcze jedno czy mi się wydaje czy dachówka jest z połyskiem. O taką właśnie mi chodzi. Witaj! Dachówka jest firmy CREATON sprowadzana z niemiec, kolor to miedziany. Nie jest z połyskiem, to normalna dachówka. Przynajmniej taką zamawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 23.08.2007 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 super domek, czy mozesz napisac jakiego rozmiaru jest ta cegla ceramiczna, bardzo podobaja mi sie tez okna i dachowka. Witaj! Cegła to Porotherm 25 P+W, jej wymiary: 250x373x238 mm, 11 szt./m˛ Okna są firmy Adams koloru złoty dąb, a dachówka CREATON jak pisałem wcześniej. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 23.08.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 flacior czy ty napewno ten dom teraz budujesz? tempo masz niesamowite ! jak tak dalej to na Boże Narodzenie się wprowadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 23.08.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 edyryt jakie tempo??? Mam póltora miesiąca opóżnienia przez dekarza. Musiałem szukać nowego a to wiadomo, że ciężko teraz, wszyscy mają terminy. Do grudnia to wątpię bo fundusze już się kończą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 24.08.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 qrde wiem co znaczy gdy fachowiec nawali i tzreba szukac nowego. Cóż i tak tempo duze gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts