Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Serdeczny

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Fajnie, że domek się pdoba!

Czekam teraz aż położą mi dachówkę.

jadwiga_w twój domek też jest ładny. Jesteśmy na podobnym etapie tylko Ty jesteś do przodu. Też obserwuję twój wątek.

Maja W. te zdjęcia wyżej są innego domku ale to ten sam projekt. To są zdjęcia innej forumowiczki. Ja jestem na etapie stan surowego!

Pozdrawiam!!!

To super, może będziemy się dzielnie wspierać w tych zmaganiach budowlanych :lol: Jak tak śledzisz mój wątek, to odezwij sie u mnie raz za czas :wink: Pozdrowionka PS. Nie myślałeś o kwadratowym oknie w lukarnie zamiast okrągłego?? W domku jest mnóstwo brył prostokątnych, a to koło troszkę mi tu nie pasuje... Zresztą zobacz jak świetnie wybrnęła ta pani, której fotki wkleiłeś...

To super, może będziemy się dzielnie wspierać w tych zmaganiach budowlanych :lol: Jak tak śledzisz mój wątek, to odezwij sie u mnie raz za czas :wink: Pozdrowionka PS. Nie myślałeś o kwadratowym oknie w lukarnie zamiast okrągłego?? W domku jest mnóstwo brył prostokątnych, a to koło troszkę mi tu nie pasuje... Zresztą zobacz jak świetnie wybrnęła ta pani, której fotki wkleiłeś...

Właśnie mi o to chodziło żeby nie zmieniać na kwadratowe tylko zostawić okrągłe. Okna mam już zamówione i ciężko by mi było teraz zmienić, ale myślę że z okrągłymi będzie dobrze!

Następnym razem odezwę się u Ciebie :)

I dobrze zrobiłeś :)

W końcu po to kupujesz projekt gotowy żeby Ci się podobał, a nie pierwszy z brzegu :)

Uważam, że ta pani zbudowała jakiś dom, ale nie ma on nic wspólnego z projektem :( A ty kupiłeś konkretny projekt i go budujesz

Tak trzymaj

pozdrawiam

Właśnie mi o to chodziło żeby nie zmieniać na kwadratowe tylko zostawić okrągłe. Okna mam już zamówione i ciężko by mi było teraz zmienić, ale myślę że z okrągłymi będzie dobrze!

Następnym razem odezwę się u Ciebie :)

I dobrze zrobiłeś :)

W końcu po to kupujesz projekt gotowy żeby Ci się podobał, a nie pierwszy z brzegu :)

Uważam, że ta pani zbudowała jakiś dom, ale nie ma on nic wspólnego z projektem :( A ty kupiłeś konkretny projekt i go budujesz

Tak trzymaj

pozdrawiam

Kirkris! "Ta pani" w swoim domu, który "nie ma nic wspólnego z projektem" dokonała zmian koniecznych ze względu na wymiar działki (garaż) oraz ekonomicznych (likwidacja jaskółki). Nie stać mnie na projekt indywidualny, a wszystkie zmiany zostały naniesione na projekt za drobną opłatą. Serdecznie pozdrawiam. :lol:

Fiacior, jasne że najważniejsze jest to, co się Tobie podoba!! Uparcie dąż do celu :lol: , czyli przeprowadzki :D :D :D

Kirkris! "Ta pani" w swoim domu, który "nie ma nic wspólnego z projektem" dokonała zmian koniecznych ze względu na wymiar działki (garaż) oraz ekonomicznych (likwidacja jaskółki). Nie stać mnie na projekt indywidualny, a

wszystkie zmiany zostały naniesione na projekt za drobną opłatą. Serdecznie pozdrawiam. :lol:

Witam, nie było moją intencją dyskutowanie na temat zamożności i możliwości poszczególnych forumowiczów. Odniosłem się do Twojego postu sugerującego zmianę kształtu okien w projekcie gotowym oraz zdjęć zamieszczonych przez Fiaciora. Nie odnosiłem się również do Twojej budowy :)

Zaznaczyłem jedynie, że skoro planujemy zmieniać dużą część projektu gotowego to po co go w ogóle kupować? :(

Może po prostu lepiej poszukać jeszcze trochę w innych biurach. Projektów gotowych są tysiące i jest duże prawdopodobieństwo znalezienia czegoś bardziej odpowiadającego naszym wyobrażeniom niż projekt zmieniany na własną rękę.

W ten sposób nikt do końca nie jest zadowolony:

- architekt, bo ktoś mówi że buduje dom wg jego projektu, a to nie jest do końca prawda

- inwestor, bo musi zmieniać projekt i płacić za to i na dodatek jeszcze na koniec może się okazać że oryginał byłby znacznie ładniejszy :roll: :(

Powtarzam to od dawna - lepiej poszukać innego projektu niż poważnie przerabiać pierwszy z brzegu

pozdrawiam i bez urazy

kirkris

• 3 weeks później...

Witam.

Wrzucam teraz zdjęcia z foliowania dachu. W końcu po dłuższej przerwie ekipa zabrała się za dach, poprzednie dwie ekipy nie wypaliły.

http://images30.fotosik.pl/55/ba039ff6d94d20cd.jpg

http://images27.fotosik.pl/55/3e2aa8c8b06fd911.jpg

Dachówka już czeka i wkrótce także okna i drzwi.

Pozdrawiam :D

• 2 weeks później...

I wrzucam kolejne zdjęcia:

dziś zamontowali mi okna.

http://images29.fotosik.pl/66/8c519fdf84bcd0e4.jpg

http://images27.fotosik.pl/66/f9f4c5be6b797cc3.jpg

http://images30.fotosik.pl/66/7f515a634c589bcf.jpg

Brakuje mi jeszcze bramy garażowej, która jest zamówiona i na dniach zostanie zamontowana i drzwi zewnętrznych, które również są już zamówione, ale zostaną zamontowane w póżniejszym terminie.

Kolor okien to złoty dąb.

masz bardzo fajny kolor dachówki. możesz napisać z jakiej firmy i jak nazywa się kolor. Jeszcze jedno czy mi się wydaje czy dachówka jest z połyskiem. O taką właśnie mi chodzi.

Witaj!

Dachówka jest firmy CREATON sprowadzana z niemiec, kolor to miedziany. Nie jest z połyskiem, to normalna dachówka. Przynajmniej taką zamawiałem.