chab 24.05.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam, Przeprowadzam ostatnio darowiznę. Ponieważ na jednym akcie są dwie działki a chcę tylko jedną darować dla notariusza potrzebne są mapki. W geodezji Pani lekką ręką powiedziała 140PLN za mapkę.Kto ustala te ceny? Bo kasę bierze do łapy, bez żadnego rachunku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 24.05.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam! Miałam kiedyś taką sytuację: zniesienie współwłasności. Potrzebne były mapy dla notariusza oraz wypis z księgi wieczystej. Mapy otrzymałam na rachunek tzw. "opis i mapa - wypis z rejestru gruntów". Zarząd Miejski Geodezji i Kartografii bez żadnej łaski, na złożone podanie wydał. Opłata była około 540,-zł w kasie urzędu (było 5 numerów działek). Żądaj rachunek!!. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts