gośka57 24.05.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Konkretnie chodzi mi o odchwaszczenie, nawiezienie ziemi, rozplantowanie i założenie trawnika. A może możecie polecić jakąś firmę z W-wy lub okolic? Wszelkie odpowiedzi milie widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.05.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Zaproponowano mi posprzątanie działki, wywiezienie śmieci i ziemi "pobudowlanej" za 6 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 24.05.2007 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 O qrczę a ile masz tej działki. I to tylko za wywiezienie śmieci, czy może z trawniczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.05.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 śmiecie są w jednym miejscu zgromadzone nie jest ich mało bez trawniczka ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netinka 31.05.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Może bardziej sprecyzuje. Otóż mam działkę, ok 2 tys m. Niestety jest ona zarośnięta, a na jednej z jej granic lezy piach, nawet nie wiem skąd się tam wziął. Chciałabym sprzedać działkę. Wydaje mi się że trzebaby było troszkę o nią zadbać.Może ogrodzić nawet jakimiś belkami i drutem, hmm.. Dobrze myślę? Co do wyrównania. Kogo zatrudnić? Czy wystarczyłoby tylko zwykła "orka" ciagnikiem, czy zatrudnić kosiarza;) i jakiegoś Pana ze spychaczem, czy czymś takowym? Czy dzięki takim zabiegom, mogłabym liczyć na szersze zainteresowanie się moją działką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netinka 03.06.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Proszę o pomoc! to naprawdę ważne. Nie wiem do kogo się zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 04.06.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Zaorać i zabronować przy pomocy lokalanego sąsiada rolnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 10.06.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Za wielofunkcyjnego pana z koparko-spycharką, piłą motorową i siekierą płaciłem 90 zł / godz. W 10 godzin oczyścił działkę 1685 metrów z większości drzew i karp, usunął zawartość kilku dołów ze śmieciami, odciął od pni gałęzie i pociął pnie na słupki pod prowizoryczne ogrodzenie i na koniec zdjął humus z powierzchni ok 200 m2. Wywóz gruzu, smieci i karp płatny osobno, ja akurat płaciłem 250 za wywrotkę, ale to jest kwestia indywidualnego dogadania się, bo tacy "po godzinach" mogą być pewnie tańsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helmucisko 12.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam, Gdyby ktoś potrzebował uporządkować działkę w rejonie Warszawy to oferuję swoje usługi. Posiadam koparko-ładowarki i resztę potrzebnego sprzętu oraz chęć do pracy . 515-47-80-81 Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 12.06.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam, Gdyby ktoś potrzebował uporządkować działkę w rejonie Warszawy to oferuję swoje usługi. Posiadam koparko-ładowarki i resztę potrzebnego sprzętu oraz chęć do pracy . 515-47-80-81 Pozdrawiam Rafał A jakie stawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 12.06.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 netinka, bardzo warto zadbać o działkę przed sprzedażą, ja swoją w (Sowiej Woli Folwarcznej BTW), ładnie wykarczowałam, wyrównałam i posiałam trawniczek (poza tym miłam ja ogrodzoną, z mediami na działce) po tych zabiegach, miałam kilku konkurujacych zew sobą Kupujących i o kilka tys. wziełam wiecej..., a zapłaciłam za całość roboty 1500 zł, warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helmucisko 15.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witam, Gdyby ktoś potrzebował uporządkować działkę w rejonie Warszawy to oferuję swoje usługi. Posiadam koparko-ładowarki i resztę potrzebnego sprzętu oraz chęć do pracy . 515-47-80-81 Pozdrawiam Rafał A jakie stawki? Zawsze umawiam się z klientem na danej działce i tam sobie dokładnie ustalamy zakres prac i kwotę do zapłacenia. Nie ustalam tego telefonicznie odkąd zakrzaczona działka okazała się być podeschłym bajorem (owszem zakrzaczonym) połowicznie zasypanym gruzem betonowym ze sterczącymi drutami zbrojeniowymi. Ale generalnie mozna przyjąć 90 zł/h. W tym jest moja praca i sprzęt (koparko-ładowarka JCB lub CAT , piła i kosa spalinowa. Jeśli ktoś ma życzenie stać i liczyć godziny to bardzo proszę a jeśli dla kogoś ważny jest efekt końcowy i nie bardzo ma czas stać można umówić się na cenę za całość. Jestem elastyczny i można się dogadać. Oczywiście na życzenie FV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netinka 16.06.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 netinka, bardzo warto zadbać o działkę przed sprzedażą, ja swoją w (Sowiej Woli Folwarcznej BTW), ładnie wykarczowałam, wyrównałam i posiałam trawniczek (poza tym miłam ja ogrodzoną, z mediami na działce) po tych zabiegach, miałam kilku konkurujacych zew sobą Kupujących i o kilka tys. wziełam wiecej..., a zapłaciłam za całość roboty 1500 zł, warto było No tak, też tak sobie myślę... Sama bym patrzala przy kupnie dzialki na to w jakim jest stanie, bo pozniej bym ja sama musiala zadbac o sprzatanie.. U mnie trzeba bybylo tą górę wyrzucić i troche gruzu jest... Może ktoś się zglosi ze spycharką i wozem do gruzu;) okolice Bydgoszczy Mejl w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 23.04.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 15.05.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Nie wiem, może to pytanie nie z tej bajki, ale w wyszukiwarce konkretnych odpowiedzi nie znalazłam Jak kształtują się ceny nawiezienia ziemi ogrodowej lub czarnoziemu??? Na allegro jest sporo ofert, ale wolę opinie i doświadczenia inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 15.05.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 różne ziemia to np. 320 zł za "kamaza" (mniej więcej 9m3) + transport. trzeba to jeszcze rozrzucić po działce - w zalezności od tego ile tej ziemi i jak ma być rozrzucane - jak ręcznie to drożej, chyba że mało ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 18.05.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Dzięki Mymyk_KSK za informację Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia w tym temacie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts