Nata442 25.05.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Wiem, wiem- znów dachówka Ten temat był już tyle razy wałkowany. Ale na temat niemieckiej dachówki Meyer Holsen jest tak mało opinii na forum. Zastanawiamy się z mężem właśnie nad takim wyborem- może ktoś z Was podzieli się pozytywnymi bądź negatywnymi doświadczeniami w tej kwestii? A może ktoś pochwali się swoim dachem z tą właśnie dachówką? Fotki mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 26.05.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Witam .Dachówka Meyer Holsen to bardzo dobra dachówka choć jeszcze mało u nas znana. Produkowana z iłów łupkowych ,bardzo dobre angoby,ciekawe kolory i kształty i bardzo lekkie dachówki - gwarancja (warunki i lata gwarancji )taka sama w Polsce jak i w Niemczech.Mozna kupować bez obaw. Warto zerknąć na ich stronę http://www.meyer-holsen.de Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 26.05.2007 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Trochę już poczytaliśmy, choć na forum faktycznie niewiele opinii można znaleźć, a to istotne, bo z niektórymi dachówkami jest tak, że jak nowe- to zachwycają, a po 3 lat okazuje się nagle, że dach jednak trzeba reklamować, bo odpryski itd. Ktoś mi podpowiedział, że jakościowo porównywalna z Creatonem. W firmie materiałów budowlanych przekonywano nas, że nawet lepsza Ale wiadomo jak to jest jak KTOŚ chce coś koniecznie sprzedać. Dzięki za odzew! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 26.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Meyer Holsen jest nie do porównania właściwie z żadną dachówką- Creaton to przecież również Meindl,Pfleiderer i różne fabryki,więc do porównania trzeba wybrać .Z takiego materiału nie produkuje nikt , troszkę podobną prdukcje ma Bogen- tez jest domieszka iłów.Pozdrawiam i gratuluję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 26.05.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Witam, ja mam dachówkę Meyer Holsen, jestem z niej bardzo zadowolona, Kacperski wie co mówi, ale o zdjęcia proszę mnie nie prosić, bo nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 26.05.2007 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Kacperski-Dzięki za podpowiedź. Właściwie to się już chyba zdecydowaliśmy. W porównaniu z obecną ceną Robena, na którego tylu ludzi narzeka, to ten "mercedes" dachówkowy chyba aż tak dużo drożej nie wychodzi.Plusem jest to , że możemy ją mieć już w kilka dni po zamówieniu Pzdr. Angi- Twoje wypowiedzi znalazłam przedwczoraj w Internecie. Jest to dla nas ważne- bo masz tę dachówkę na swoim dachu więc-masz już wyrobioną opinię na własnej skórze . Czy możesz nam zdradzić opinię dekarzy- Były jakieś problemy? Trochę się obawiamy tego, że jest to dachówka mało znana w Polsce. Niby bierzesz ekipę z polecenia, że tak wszystko wiedzą i wspaniale robią, a potem okazuje się, że partaczą robotę- m.in. dlatego, że takiej dachówki jeszcze nie kładli. Jak było z kolorystyką? Na forum naczytaliśmy się , że niby trzeba mieszać dachówki z różnych palet bo to produkt naturalny i nigdy nie będzie miał identycznego koloru - tak więc by uniknąć różnych odcieni na dachu tak trzeba PONOĆ robić. Mam nadzieję, że ta słynna niemiecka jakość i tutaj nie zawiedzie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 26.05.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Nata442 u mnie kładła ekipa z przedstawicielem tej dachówki, a o problemach nie ma mowy w odcieniach, chyba Alison ma taką samą jak moja dachóweczka,bo kiedyś rozmawiałyśmy na ten temat, nawet ten sam odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 26.05.2007 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Angi- z tego co się orientuję to jesteś z Grupy Wielkopolskiej . Czy jest u nas jakiś przedstawiciel Meyer Holsen? Wiem, że jest firma w Krakowie która sprowadza tę dachówkę. Ale dzięki za dobre wieści odnośnie kolorystyki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 26.05.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Jestem z mazowieckiego, a przedstawiciela i dekarza zarazem miałam z Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 26.05.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 angi Ależ popełniłam Fauxpas A coś mi mówiło- kobieto sprawdź raz jeszcze. Mam nadzieje , że mi wybaczysz. Ja do końca czerwca też jestem Mazowszanką , a potem się wyprowadzamy, stąd to zaintersowanie Wielkopolską.Pzdr Kacperski-- Skorzystałam z Twojego linka. Czy wiesz coś na temat ich nowości -TANDEM? Na stronie firmy mowa jest o 30 latach gwarancji, gdy tymczasem - ponoć- tak jak Creaton- dają 50 lat. Czy co kraj to obyczaj? Wiem, wiem- i tak ten dach nas przeżyje Sprawdziłam tę dachówkę w Krakowie - 48 zł/brutto i bardzo ją zachwalają- tylko oni ją sprzedają i muszą to robić. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski1 26.05.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Coś się porobiło z moim hasłem,mam więc nowe i "zaczynam" Meyer Holsen jest sprowadzany przez kilka firm -jedna na większy rejon:np.Poznań,Wrocław,Kraków Tandem to dachówka ,którą Meyer Holsen ok.rok temu wypuścił na rynek niemiecki i polski, to wygląda trochę jak podwójny Ravensberger.Ciekawie to wygląda ,ułatwia układanie b.skomplikowanych dachów,troszkę -wg.mnie-mało kolorów. Gwarancje Meyer Holsena to: gwarancja 20 lat na dostępnośc towaru,30 lat gwarancji serwisowej i 50 lat na produkt - a co najważniejsze takie same warunki gwarancji obowiązują w Niemczech.Gorąco polecam tę dachówkę,szkoda,że została zauważaona dopiero jak zabrakło tych tanich ceramik. Jeśli chodzi o wykonawców to powinna pomóc hurtownia w której chcesz kupic dachówkę - przedstawiciel firmy a zarazem świetny dekarz mieszka w Warszawie,może byc więc problem ale na pewno służy pomocą telefonicznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 27.05.2007 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Dzięki. Faktycznie minusem Tandemu jest mały wybór kolorów- ale nam się bardzo podoba odcień czerwieni- Keniarot.Właściwie teraz to się już tylko utwierdzamy w przekonaniu, że tylko ta a nie inna Same PLUSY!!! Myślałam, że odezwie się ktoś kto będzie po niemiłych przejściach z tą dachówką , ale cisza. Z pewnością jest tak primo- bo jest faktycznie tak dobra, secundo- bo jest u nas jeszcze rzadko spotykana. Na forum niemieckim też tylko pozytywne opinie. Mam nadzieję, że z układaniem też nie będzie problemu- mały i prosty ( 150m2) dach dwuspadowy - ale pewnie i tak spróbujemy zasięgnąć rady u ekspertów. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski1 27.05.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam Podpowiem jeszcze jedno rozwiązanie związane z dachem z dachówki Meyer Holsen- zapytaj sprzedawcę o płytki do wykończeń kominów, szczytów.W cenniku nazywa się to :dachówka szczytowa płaska ,6,6 szt/mb,cena ok.2zł netto-jest ceramiczna i w kolorze dachówki więc keniarot.Wygląda rewelacyjnie- zakłada się pod dachówkę skrajną np.Gorąco polecam takie rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 27.05.2007 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Kacperski- Wielkie dzięki, skorzystamy!Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka 29.05.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Angi a mozesz podać namiary na przedstawiciela w Warszawie, dzięki Jestem z mazowieckiego, a przedstawiciela i dekarza zarazem miałam z Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 29.05.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Wysłałam na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.06.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Angi a mozesz podać namiary na przedstawiciela w Warszawie, dzięki Jestem z mazowieckiego, a przedstawiciela i dekarza zarazem miałam z Warszawy. Czy ja też mogę prosić wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 10.02.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 mam taką i jest po prostu śliczna - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisulek 10.02.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 MH Ravensburger Grafit, pięknie wygląda na naszym dachu sprawia wrażenie bardzo lekkiej bo w rzeczywistości to ponoć najlżejsza dachówka ceramiczna.Podoba się sąsiadom a dekarz też był bardzo zadowolony. Mówil że kłądtylko kilka dachów z MH ale poleca.PozdrawiamPSZdjęcia mogę podesłać na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skepka 25.02.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witajcie, jestem nowa na forum. Tak sobie tu poczytuję Wasze opinie i postanowiłam włączyć się do dyskusji. Budujemy dom pod Warszawą i jesteśmy na etapie kończenia więźby dachowej, przymierzamy sie powoli do wyboru dachówki. Zebraliśmy kilka ofert m.in. Braas, Roben, Rup i Meler Holsen. Sprzedawca twierdzi , ze ta ostatnia jest najlepsza - co zreszta da sie zauwazyc po cenie Wstępnie wybraliśmy dachówkę Tandem angoba krystliczna kolor sumatra czyli brąz kasztanowy, widziałam na próbkach i wygląda super. Sprzedawca twierdzi, że w okolicy jest tylko jeden dach zrobiony przez nich z tej dachowki, podobno wygląda zjawiskowo! Wybieram się tam żeby go obejrzeć. No cóż ceny mają zawrotne zwłaszcza że cena jest zależna od kursu EURO! Proszę o informację jęsli jest możliwe jaki rabat dostaliście na tą dachowkę od cen cennikowych, bo nie wiem czy mam sie mocno targować /dachu mam ponad 560mkw/. pozdrawiam skepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts