Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka Meyer Holsen

Recommended Posts

Wiem, wiem- znów dachówka :D Ten temat był już tyle razy wałkowany. Ale na temat niemieckiej dachówki Meyer Holsen jest tak mało opinii na forum. Zastanawiamy się z mężem właśnie nad takim wyborem- może ktoś z Was podzieli się pozytywnymi bądź negatywnymi doświadczeniami w tej kwestii? A może ktoś pochwali się swoim dachem z tą właśnie dachówką? Fotki mile widziane.

:lol: Witam .Dachówka Meyer Holsen to bardzo dobra dachówka choć jeszcze mało u nas znana.

Produkowana z iłów łupkowych ,bardzo dobre angoby,ciekawe kolory i kształty i bardzo lekkie dachówki - gwarancja (warunki i lata gwarancji )taka sama w Polsce jak i w Niemczech.Mozna kupować bez obaw.

Warto zerknąć na ich stronę http://www.meyer-holsen.de

Pozdrawiam

Trochę już poczytaliśmy, choć na forum faktycznie niewiele opinii można znaleźć, a to istotne, bo z niektórymi dachówkami jest tak, że jak nowe- to zachwycają, a po 3 lat okazuje się nagle, że dach jednak trzeba reklamować, bo odpryski itd. :evil: Ktoś mi podpowiedział, że jakościowo porównywalna z Creatonem. W firmie materiałów budowlanych przekonywano nas, że nawet lepsza :D Ale wiadomo jak to jest jak KTOŚ chce coś koniecznie sprzedać. Dzięki za odzew!

Meyer Holsen jest nie do porównania właściwie z żadną dachówką- Creaton to przecież również Meindl,Pfleiderer i różne fabryki,więc do porównania trzeba wybrać .Z takiego materiału nie produkuje nikt , troszkę podobną prdukcje ma Bogen- tez jest domieszka iłów.

Pozdrawiam i gratuluję wyboru.

Kacperski-Dzięki za podpowiedź. Właściwie to się już chyba zdecydowaliśmy. W porównaniu z obecną ceną Robena, na którego tylu ludzi narzeka, to ten "mercedes" dachówkowy chyba aż tak dużo drożej nie wychodzi.Plusem jest to , że możemy ją mieć już w kilka dni po zamówieniu Pzdr.

Angi- Twoje wypowiedzi znalazłam przedwczoraj w Internecie. Jest to dla nas ważne- bo masz tę dachówkę na swoim dachu więc-masz już wyrobioną opinię na własnej skórze :D . Czy możesz nam zdradzić opinię dekarzy- Były jakieś problemy? Trochę się obawiamy tego, że jest to dachówka mało znana w Polsce. Niby bierzesz ekipę z polecenia, że tak wszystko wiedzą i wspaniale robią, a potem okazuje się, że partaczą robotę- m.in. dlatego, że takiej dachówki jeszcze nie kładli. Jak było z kolorystyką? Na forum naczytaliśmy się , że niby trzeba mieszać dachówki z różnych palet bo to produkt naturalny i nigdy nie będzie miał identycznego koloru - tak więc by uniknąć różnych odcieni na dachu tak trzeba PONOĆ robić. Mam nadzieję, że ta słynna niemiecka jakość i tutaj nie zawiedzie :D Pzdr

angi :oops: Ależ popełniłam Fauxpas :oops: :oops: :oops: A coś mi mówiło- kobieto sprawdź raz jeszcze. Mam nadzieje , że mi wybaczysz. Ja do końca czerwca też jestem Mazowszanką :D , a potem się wyprowadzamy, stąd to zaintersowanie Wielkopolską.Pzdr

Kacperski-- Skorzystałam z Twojego linka. Czy wiesz coś na temat ich nowości -TANDEM? Na stronie firmy mowa jest o 30 latach gwarancji, gdy tymczasem - ponoć- tak jak Creaton- dają 50 lat. Czy co kraj to obyczaj? Wiem, wiem- i tak ten dach nas przeżyje :)

Sprawdziłam tę dachówkę w Krakowie - 48 zł/brutto i bardzo ją zachwalają- tylko oni ją sprzedają i muszą to robić. Pzdr

:lol: Coś się porobiło z moim hasłem,mam więc nowe i "zaczynam"

Meyer Holsen jest sprowadzany przez kilka firm -jedna na większy rejon:np.Poznań,Wrocław,Kraków

Tandem to dachówka ,którą Meyer Holsen ok.rok temu wypuścił na rynek niemiecki i polski, to wygląda trochę jak podwójny Ravensberger.Ciekawie to wygląda ,ułatwia układanie b.skomplikowanych dachów,troszkę -wg.mnie-mało kolorów.

Gwarancje Meyer Holsena to: gwarancja 20 lat na dostępnośc towaru,30 lat gwarancji serwisowej i 50 lat na produkt - a co najważniejsze takie same warunki gwarancji obowiązują w Niemczech.Gorąco polecam tę dachówkę,szkoda,że została zauważaona dopiero jak zabrakło tych tanich ceramik.

Jeśli chodzi o wykonawców to powinna pomóc hurtownia w której chcesz kupic dachówkę - przedstawiciel firmy a zarazem świetny dekarz mieszka w Warszawie,może byc więc problem ale na pewno służy pomocą telefonicznie.

Pozdrawiam

Dzięki. Faktycznie minusem Tandemu jest mały wybór kolorów- ale nam się bardzo podoba odcień czerwieni- Keniarot.Właściwie teraz to się już tylko utwierdzamy w przekonaniu, że tylko ta a nie inna :D Same PLUSY!!! Myślałam, że odezwie się ktoś kto będzie po niemiłych przejściach z tą dachówką , ale cisza. Z pewnością jest tak primo- bo jest faktycznie tak dobra, secundo- bo jest u nas jeszcze rzadko spotykana. Na forum niemieckim też tylko pozytywne opinie. Mam nadzieję, że z układaniem też nie będzie problemu- mały i prosty ( 150m2) dach dwuspadowy - ale pewnie i tak spróbujemy zasięgnąć rady u ekspertów. Pzdr

:lol: Witam

Podpowiem jeszcze jedno rozwiązanie związane z dachem z dachówki Meyer Holsen- zapytaj sprzedawcę o płytki do wykończeń kominów, szczytów.W cenniku nazywa się to :dachówka szczytowa płaska ,6,6 szt/mb,cena ok.2zł netto-jest ceramiczna i w kolorze dachówki więc keniarot.Wygląda rewelacyjnie- zakłada się pod dachówkę skrajną np.Gorąco polecam takie rozwiązanie.

Pozdrawiam

• 1 year później...

MH Ravensburger Grafit, pięknie wygląda na naszym dachu sprawia wrażenie bardzo lekkiej bo w rzeczywistości to ponoć najlżejsza dachówka ceramiczna.

Podoba się sąsiadom a dekarz też był bardzo zadowolony. Mówil że kłądtylko kilka dachów z MH ale poleca.

Pozdrawiam

PS

Zdjęcia mogę podesłać na maila

• 3 weeks później...

Witajcie,

jestem nowa na forum. Tak sobie tu poczytuję Wasze opinie i postanowiłam włączyć się do dyskusji. Budujemy dom pod Warszawą i jesteśmy na etapie kończenia więźby dachowej, przymierzamy sie powoli do wyboru dachówki. Zebraliśmy kilka ofert m.in. Braas, Roben, Rup i Meler Holsen. Sprzedawca twierdzi , ze ta ostatnia jest najlepsza - co zreszta da sie zauwazyc po cenie :D

Wstępnie wybraliśmy dachówkę Tandem angoba krystliczna kolor sumatra czyli brąz kasztanowy, widziałam na próbkach i wygląda super. Sprzedawca twierdzi, że w okolicy jest tylko jeden dach zrobiony przez nich z tej dachowki, podobno wygląda zjawiskowo! Wybieram się tam żeby go obejrzeć. No cóż ceny mają zawrotne zwłaszcza że cena jest zależna od kursu EURO! Proszę o informację jęsli jest możliwe jaki rabat dostaliście na tą dachowkę od cen cennikowych, bo nie wiem czy mam sie mocno targować /dachu mam ponad 560mkw/.

pozdrawiam skepka