emems 20.08.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Zbychu... projekt na zamówienie a domek to sobie looknij w tym dziale... jako "Dom emems" ale nadal popieram bliźniaki bo mieszkałam od urodzenia w bliźniaku...... mieszkam u teściów w bliźniaku..... i będę mieszkać w bliźniaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 20.08.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Zbychu - poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 21.08.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Mi się też domek bardzo podoba, chociaż ja bym chciała na parterze troszkę więcej miejsca aby zmieścił się jeden dodatkowy pokoik (tak mam w swoim domku). Ale to co mi się bardzo podoba to elewacja na zdjęciu tak jak Maluszkowi . Szkoda, że to "trupi" kolor Mój domek będzie w podobnej kolorystyce, tzn będzie blachodachówka "ciemna wiśnia", kolor elewacji planujemy bladą cytrynkę i Twój dom właśnie mi taki kolor przypomina i oczywiście drobny baranek, bo kornik nie specjalnie mi się widzi a do tego drogę mamy "piaskową" czyli ściany szybko by się zabrudziły. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 21.08.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Zbychu - dzięki za infromację My też chcemy tynk Terranovy (piaskowy) jak najmniejszy baranek. Czy mógłbyś podać nr koloru Twojego tynku - będę się wystrzegać trupiego kolorku Czy mogę prosić o to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 21.08.2004 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Mi się też domek bardzo podoba, chociaż ja bym chciała na parterze troszkę więcej miejsca aby zmieścił się jeden dodatkowy pokoik (tak mam w swoim domku). Ale to co mi się bardzo podoba to elewacja na zdjęciu tak jak Maluszkowi . Szkoda, że to "trupi" kolor Mój domek będzie w podobnej kolorystyce, tzn będzie blachodachówka "ciemna wiśnia", kolor elewacji planujemy bladą cytrynkę i Twój dom właśnie mi taki kolor przypomina i oczywiście drobny baranek, bo kornik nie specjalnie mi się widzi a do tego drogę mamy "piaskową" czyli ściany szybko by się zabrudziły. Pozdrowienia. http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda_dziekuje.gif Przyznam szczerze, że mi też brakuje na parterze dodatkowego pokoju. Gdyby takowy był, to pewnie wcześniej byśmy się wprowadzili (wykańczając tylko dół). Niestety nie ma wiele ładnych projektów bliźniaków, a szczególnie takich, które łączą się garażami, a nie domem. Dodatkowo mamy dosyć wąską działkę i ten projekt pasował na styk (dosłownie - z boku mamy po 4 m działki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 21.08.2004 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Według wzornika kolorów tynków akrylowych firmy TERRANOVA dostepnego również TU , mój kolor to 120E (a miał być 140D, ale mój bliźniak zamawiając tynk rąbnął się o jedną stronę we wzorniku kolorów ). W rzeczywistości mój kolor bardziej przypomina coś między 235D, a 340E. Na pewno nie przypomina piaskowego, tylko bardziej jasny seledyn . Nie wiem, czy kolor będzie dobrze odwzorowany na zdjęciu widać, wygląda tak: http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Tynk.JPG Jak otworzyłem wiadro z tym tynkiem to mało nie padłem i przez dłuższy czas moja twarz była w kolorze tego tynku . UWAGA! Ponieważ kolory we wzorniku drukowanym nijak się mają do kolorów tynku w naturze, proponuje wybrać się do dystrybutora tynku i obejrzeć większe próbki wykonane tynkiem o danym kolorze. Uchroni to Was od konieczności oglądania elewacji koloru trupiego (tak, jak u mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.08.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Niby takie oczywiste a jakże cenne...czasem człowiek nie pomyśli o najprostszym rozwiązaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.08.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Zbychu - dzięki za numerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 23.08.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Zbychu, dziękuję bardzo za wiadomości. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 23.08.2004 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.08.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Zbychu - jeszcze pytanko odnośnie barierki balkonowej: z jakiego jest drewna i czy to drewno jest klejone i czym je malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.09.2004 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Zbychu - jeszcze pytanko odnośnie barierki balkonowej: z jakiego jest drewna i czy to drewno jest klejone i czym je malowałeś? Jakoś umknął mi Twój post. Barierka jest wykonana z litej olchy malowanej Drewnochronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.09.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Generalnie wszystkim, którzy zamierzają budować bliźniak polecam usiąść i poczekać, aż Wam przejdzie... ZBYCH Nie miałem nigdy do czynienia z bliźniakiem .... ale dlaczego tak narzekasz ? Domy połaczone garażami - modelowe rozwiązanie. Wypisz kilka przykładów na NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.09.2004 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Zbychu - wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 09.09.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Zbych, masz bardzo piękny, prosty projekt i bardzo ładne, gustowne jego wykonanie. Moje uznanie dla samego domu jak i stanu zaawansowania twojej budowy (u mnie na razie murują się ściany!). Tym bardziej dziwi mnie nasz ostatni...chmm konflikt słowny , powiedzmy mała utarczka, w niedawnym watku o pewnym kominie który ci się podobał (w zestawieniu z domem który pokazałes). Twój dom jest tysiąc razy ładniejszy i nie ma co się oglądać na inne...przekombinowane projekty! Pozdrawiam! Miłego mieszkania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.09.2004 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Zbych, masz bardzo piękny, prosty projekt i bardzo ładne, gustowne jego wykonanie. Moje uznanie dla samego domu jak i stanu zaawansowania twojej budowy (u mnie na razie murują się ściany!). Bardzo mi miło http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda_dziekuje.gif Tym bardziej dziwi mnie nasz ostatni...chmm konflikt słowny , powiedzmy mała utarczka, w niedawnym watku o pewnym kominie który ci się podobał (w zestawieniu z domem który pokazałes). Twój dom jest tysiąc razy ładniejszy i nie ma co się oglądać na inne...przekombinowane projekty! Zapomnijmy już o tamtym wątku http://www.zbychdom.republika.pl/icon/Morda Pozdrawiam! Miłego mieszkania! Może na święta sie przeprowadzę ... http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda_modli_sie.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts