artluka 29.12.2009 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 lubię robić zakupy u Tomasików , przy drodze poznańskiej w kierunku na Sochaczew , nazywa sie chyba Autopol , zresztą lubie wszedzie kupowac zależy to od pory dnia , korków na mieście , co chcę kupić , jest w Błoniu kilka składów jak sie budujesz pewnie odwiedzisz wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 29.12.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 AutopolAdres: Sochaczewska 41, 05-870 BŁONIETelefon: 022-7252756, 0602489912, 0606387342 Godziny otwarcia: Poniedziałek - Piątek: 8-17 poza sezonem, Poniedziałek - Piątek: 8-20 w sezonieMateriały budowlane i transport: piach, żwir, cegła - pełny asortyment, bloczki betonowe. gazobeton. wełna mineralna, styropian, płyty gipsowe, papy, kleje do glazury i styropianu, siatki podtynkowe ogrodzeniowe i inne http://www.centrobud.pl Błonie (centrum Błonia, przy A2)ul.Powstańców 805-870 Błonietel.(022) 725 30 96fax.(022) 725 31 09 http://www.adamex.org.pl/ F.H. "ADAMEX"Żukówkaul. Łąki 32a05-870 Błonietel. 022 725 20 45faks: 022 725 44 22 Budart05-870 Błonie, Lesznowska 11 woj. Mazowieckie, pow. warszawski zachodni, gm. BłonieKategoria: Budowlane składy (Tel) 0227255300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 29.12.2009 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 W Autopolu wkurzał mnie koszt transportu - kilka kilometrów i 25PLN. Towar na kilka tysięcy (czasem kilkanaście) pln. Ale generalnie facet który tym kieruje całkiem do rzeczy, dobrze negocjowało się z nim ceny. Towar był zawsze na czas. Adamex - mam w tej chwili najbliżej, ceny moim zdaniem niezbyt ciekawe, ale znam kogoś z Milanówka, kto wynegocjował z nimi ponoć bardzo korzystne ceny na materiały do budowy domu i korzysta z ich usług. Kiedyś na Grodziskiej był Sirbud, bili cenami wszystkich naokoło i od ręki podwozili towar na budowę - niestety zwinęli interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Brygida-Boża Wola 30.12.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Ja też korzystałam z usług Autopolu-generalnie ok,zazwyczaj mają wszystko na stanie a jeśli nie to bez problemu sprowadzą W Centrobudzie też bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirus 03.01.2010 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam Mam do sprzedania garaż blaszany 3x5 -cena ok 900zł. Odbiór oczywiście osobisty w Dębówce (miedzy Bieniewicami a Bożą Wolą). Idealny na trzymanie wszystkich gratów potrzebnych do budowy. Mi służył od sierpnia 2009 Jakby ktoś był zainteresowany proszę o kontakt na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 08.01.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam Dostałem ze starostwa (Grodzisk Maz.) w odpowiedzi na wniosek o PnB dokument zawierający m.in. następujące pozycje:1. Brak uzgodnienia projektu zagospodarowania działki z rzeczoznawcą d/s przeciwpozarowych w związku z planowanym posadowieniem naziemnego zbiornika gazu,2. Należy wyjaśnić sprawę dostępności działki do drogi publicznej - brak dokumentu potwierdzającego tytuł własności (współwłasności) lub dokumentu, z którego wynika służebność przejazdu i przechodu przez działkę prywatną nr ewid. xx ad.1. Czy ktoś wykonywał podobne uzgodnienie i może podesłać kontakt do osoby wykonującej tego typu uzgodnienia? lub może ktoś otrzymał podobne żądanie od starostwa i się wybronił?ad.2. Tutaj pytanie / prośba o pomysł na rozwiązanie - sytuacja wygląda tak, że między moją działką oraz drogą jest faktycznie inna działka z tym, że jest ona własnością gminy i jest przeznaczona na poszerzenie drogi (oczywiście w jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości) - stąd starostwo się przyczepiło, że nie mam dojazdu do działki mimo, że decyzja/zezwolenie na lokalizację zjazdu została przez gminę wydana i dostarczona wraz z wnioskiem o PnB. W sumie trochę racji mają, bo działka przy drodze nie jest moją własnością, ale z drugiej strony jest własnością gminy i jest przeznaczona na drogę. Czy ktoś miał podobny problem i może wie, w jaki sposób skutecznie poinformować o tym fakcie starostwo, żeby do tematu nie wracać ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Brygida-Boża Wola 10.01.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Z doświadczenia ze Starostwem w Grodzisku wiem,że warto jest z nimi np.telefonicznie sprecyzować czego oni oczekują i jak te uzupełnienia mają wyglądać.Inaczej niestety mogą Cię nadal odsyłać.Jeśli chodzi o gaz to może człowiek,który załatwia podłączenie będzie mógł pomóc w przepisach przeciwpożarowych.A jeśli chodzi o wjazd może Gmina wystawi jakiś papier na zgodę przejazdu,wydaje mi się,że nie powinno być problemu bo wg.prawa na każdą działkę musi być dozjazd....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 10.01.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Mam jeszcze sąsiadów, którzy mieli taką samą sytuację, może coś ciekawego wniosą...Brygida, jak idzie przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 13.01.2010 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 2. Należy wyjaśnić sprawę dostępności działki do drogi publicznej - brak dokumentu potwierdzającego tytuł własności (współwłasności) lub dokumentu, z którego wynika służebność przejazdu i przechodu przez działkę prywatną nr ewid. xx ad.2. Tutaj pytanie / prośba o pomysł na rozwiązanie - sytuacja wygląda tak, że między moją działką oraz drogą jest faktycznie inna działka z tym, że jest ona własnością gminy i jest przeznaczona na poszerzenie drogi (oczywiście w jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości) - stąd starostwo się przyczepiło, że nie mam dojazdu do działki mimo, że decyzja/zezwolenie na lokalizację zjazdu została przez gminę wydana i dostarczona wraz z wnioskiem o PnB. W sumie trochę racji mają, bo działka przy drodze nie jest moją własnością, ale z drugiej strony jest własnością gminy i jest przeznaczona na drogę. Czy ktoś miał podobny problem i może wie, w jaki sposób skutecznie poinformować o tym fakcie starostwo, żeby do tematu nie wracać ponownie? My mieliśmy podobną sytuację, jednak z tego co pamiętam działka, która była przeznaczona na poszerzenie drogi miała odpowiedni wpis w hipotece. A w akcie notarialnym jest to określone jako "ograniczone prawo rzeczowe dotyczące nieodpłatnej służebności gruntowej przejazdu i przechodu całą szerokością i długością działki". Nie wiem czy ma to wpływ ale działka "odgradzająca" nas od drogi nie była jeszcze własnością gminy, tylko była przeznaczona pod poszerzenie drogi i miała zostać w bliżej nie określonym czasie wykupiona przez gminę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 13.01.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Czy ktoś wie jak załatwia się przyłącze wodne i gazowe? Sprawa wygląda następującą:1.Uzgodnienia i PnB już mamy.2.Woda i Gaz przebiegają w drodze obok działki.Mam pytanie jakie musimy podjąć kroki aby teraz podłączyć gaz i wodę do domu, tzn do kogo się udać, co załatwić itd. i jaki jest orientacyjny koszt wykonania takiego przyłącza (chodzi mi o wszelkie opłaty, robociznę i materiały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 14.01.2010 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Czy ktoś wie jak załatwia się przyłącze wodne i gazowe? Sprawa wygląda następującą: 1.Uzgodnienia i PnB już mamy. 2.Woda i Gaz przebiegają w drodze obok działki. Mam pytanie jakie musimy podjąć kroki aby teraz podłączyć gaz i wodę do domu, tzn do kogo się udać, co załatwić itd. i jaki jest orientacyjny koszt wykonania takiego przyłącza (chodzi mi o wszelkie opłaty, robociznę i materiały). W sprawie przyłącza gazowego umów się z Panem Olejniczakiem - szef jakiegoś zespołu inwestycyjnego ze spółki GAZ w Błoniu (tel 693-061-718). Sprawy poszły dosyć gładko, zajął się nie tylko wykonaniem ale i całą papierologią związaną z odbiorem przyłącza. Jako że działa w imieniu spółki GAZ dostaniesz fakturę i nie będziesz miał problemu z ewentualnymi roszczeniami - nie jest to firma KRZAK, czy znikający po robocie jak kamień w wodę Pan Czesio. Kanalizę i wodę podłączył mi Pan Naparty (691-714-647) - wyrobił się szybko, ale jakoś go szczególnie nie polecam. Możesz u niego zamówić kosztorys - zawsze to dodatkowy punkt odniesienia przy wycenie inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Brygida-Boża Wola 15.01.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Kanalizę i wodę podłączył mi Pan Naparty (691-714-647) - wyrobił się szybko, ale jakoś go szczególnie nie polecam. Możesz u niego zamówić kosztorys - zawsze to dodatkowy punkt odniesienia przy wycenie inwestycji. Ja mam pewne problemy z Panem N. nie chce przyjść poprawić podłączenia wody do bidetu,ktore sam wykonywał. Powiedziałam,że jak nie przyjdzie oczekuje zwrotu kosztow za poprawne podłączenie to powiedział, że to moja sprawa i odłożył słuchawkę.Kiedyś wykonywał u nas kilka robót a teraz nas olewa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Brygida-Boża Wola 15.01.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Mam jeszcze sąsiadów, którzy mieli taką samą sytuację, może coś ciekawego wniosą... Brygida, jak idzie przeprowadzka? Niestety z przeprowadzką nici,jest sporo robót do zrobienia.Mam opóźnienia szczególnie na centralnym,które miał robić Naparty,ale ciągle nie miał czasu i przekładał a ostatnio nie odbiera telefonów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 15.01.2010 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Niestety z przeprowadzką nici,jest sporo robót do zrobienia.Mam opóźnienia szczególnie na centralnym,które miał robić Naparty,ale ciągle nie miał czasu i przekładał a ostatnio nie odbiera telefonów.... Na szczęście nie mam problemów z przyłączem, ale sąsiad też nie mógł się doprosić od Pana Napartego poprawek usterek. Czyli Pan Naparty trafia na naszą czarną listę - chętnie coś zrobi, zainkasuje pieniądze i tyle go widzieli... Jeżeli chodzi o centralne, polecić mogę forumowego instalatora o nicku Starn (607-805-016) z Grodziska Mazowieckiego. Wykonał u mnie instalację wod-kan i ogrzewanie podłogowe (cały dom). Instalacja chodzi drugi sezon bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Brygida-Boża Wola 15.01.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Czyli z tymi usterkami nie jestem samotna...Dziękuję,numer zapisuje gdyby coś, bo rozpoczął mi instalację hydraulik z Wawy,mam nadzieje że będzie ok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 28.01.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Szukam sprawdzonego Kierownika Budowy z okolic Błonia. Nie chodzi mi o takiego który podpisze wszystkie dokumenty i tyle go widziałem, tylko takiego który będzie pilnował budowy i jakości prac wykonanych przez ekipę budowlaną, a przy okazji fachowo doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karuzel 08.02.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam Wszystkich! Poszukuję mieszkania lub domu do wynajecia w Błoniu, Bieniewicach lub okolicach od kwietnia do konca roku w cenie max do 1500zl, jesli wiecie o takim lokum proszę o info.Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karuzel 08.02.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Hi! Mam jeszcze jedno pytanko czy robiliscie projekt zjazdu na droge powiatowa i ile was to kosztowało oraz projekt organizacji ruchu?. Jak ktos ma namiary na niedrogiego projektanta będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rajt 09.02.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Szukam sprawdzonego Kierownika Budowy z okolic Błonia. Nie chodzi mi o takiego który podpisze wszystkie dokumenty i tyle go widziałem, tylko takiego który będzie pilnował budowy i jakości prac wykonanych przez ekipę budowlaną, a przy okazji fachowo doradzi. Doświadczony kierownik budowy 604719458 kieruje budowami na terenie Bożej Woli , Bieniewic i okolic polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matx1 12.02.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 szukam taniego architekta-kierownika budowy,będę wdzięczny za jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts