Gość Ernest 30.06.2003 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Mam taki złożony problem:1. Dom na działce uległ częściowo spaleniu, a po prowizorycznym odnowieniu dachu nadal jest kwalifikowany jako dom mieszkalny, czy jakoś tak. W każdym razie wszystkie konieczne instalacje oprócz kanalizacji są tam podpięte i czynne (prąd, gaz, woda). Chcę na jego miejscu wybudować nowy dom. Czy wcześniej muszę wystąpić o pozwolenie na rozbiórkę starego? Czy w związku z tragicznym stanem stropu i kiepskim stanem ścian mogę go rozebrać jako niebezpieczny bez pozwolenia? Inna ważna sprawa: wiadomo jakie są drogie przyłącza, czy te istniejące mogę wykorzystać? Jakich formalności muszę dopełnić odnośnie ich użycia? Czy mogę występować o przebudowę, rozbudowę, czy też najlepiej załatwiać całość jako budowę nowego domu? Chodzi mi i o papierkową strone i o koszty formalności.2. W pobliżu miejsca gdzie miałbym budować przebiega linia 15kV. Słupy betonowe znajdują sie po przeciwnych stronach działki, z tym że są to słupy przedostatni i ostatni w lini. Czy istanieje możliwość wkopania instalacji w ziemię i jakie formalności trzeba dopełnić by to ruszyć? Ewentualnie czy można wystąpić o przeniesienie słupa, przy czym dotyczyło by to lokalizacji na mojej działce? W jakiej odległości od bud. mieszkalnego może przebiegać taka linia napowietrzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 08.07.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Ernest, znalazles cos o ytch drutach przebiegajacych nad dzialka- mam podobny problem. nie wiem w jakiej odleglosci satawiac dom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts