I.W. 25.05.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam Wiadomo że w wieńcu w narożnikach budynku trzeba utrzymać ciagłość zbrojenia czyli zrobić zakłady. Mój dom jest prostokątem 12,9 x 8,8 i 12 metrowy pręt kończy się przed narożnikiem na dłuższej ścianie, za to na tej krótszej wystaje tak że można zrobic zakład nie w rogu budynku ale już na ścianie(tej dłuższej). Gdy zrobię tak jak opisałem nie muszę sztukować prętów, robię tylko po jednym zakładzie o odpowiedniej długości. Czy tak można (czy jest zgodne ze sztuką) czy muszą bezwzględnie byc L-ki w rogach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 jedyne co jest wymagane to zakład 40d, a jak to zrobisz to drugorzędne znaczenieczyli te z krótszej ściany zagnij na długą i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 25.05.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 jedyne co jest wymagane to zakład 40d, a jak to zrobisz to drugorzędne znaczenie czyli te z krótszej ściany zagnij na długą i będzie git No właśnie też tak myślę ale był na budowie jeden szpenio (potencjalny wykonawca do ułożenia stropu) co twierdził że maja być L-ki. Oczywiście i tak to zobaczy kierownik ale po co poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 za daleko mieszkasz, żebym szpenia skasował a tak na "poważnie" zapytaj się szpenia ile cm powinny mieć fajki przy żebrówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 25.05.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 za daleko mieszkasz, żebym szpenia skasował Ten casting nie był udany równiez z kilku innych powodów, i nie urzekła mnie jego historia na temat jego fachowości ale zasiał wątpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 25.05.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam ........... czy muszą bezwzględnie byc L-ki w rogach ? A co Ci szkodzi wstawić te kilkanaście pręcików w rogi? W narożach jeśli nie bedzie "elek" to tak jak by nie było połączenia. Tnij 80 cm prety wkładaj w kawał rury i wyginaj w w kąt prosty. Trwa to kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 26.05.2007 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 W narożach jeśli nie bedzie "elek" to tak jak by nie było połączenia. Mimo tego że pręty nachodzą na siebiie z ponad 60 cm zakładem, tylko nie w rogu a na ścianie? Nie wydaje mie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts