Klodziki 25.05.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Czy ktoś buduje ten dom albo ma zamiar i chciałby cokolwiek napisać o tym domku??? http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-231,249,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 28.05.2007 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 A może jednak ktoś się wypowie, więc podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 05.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Polecam tu, może się przyda: http://www.studioatrium.pl/Forum,2961.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luce81 04.07.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Tosiek u mnie jest na etapie zalanego chudziaka.To nie jest maleńki domek.Żadnych zmian nie było z wyjątkiem likwidacji 3 okien.Kotłownia do pieca na ekogroszek troszke mała ale damy rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 05.08.2007 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Hej. A czy masz jakiś kosztorys tego domu? Ile mnie więcej może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel79 11.08.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Witam serdecznieKtoś z forum buduje Tośka lub ktoś ze znajomych może ma i dysponuje jakimiś fotkami?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel79 19.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 ze Studia Atrium Dziękuje wszystkim za jakikolwiek odzew Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 01.02.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam kto zna projekt GL 231 - Tosiek z Atrium? ja rozpoczynam budowę w kwietniu i chętnie nawiążę kontakt z kimś, kto zbudował, zbuduje lub będzie budował wg w/w projektu, albo po prostu komu ten projekt jest znany? czekam na info, pzdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 25.03.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 witam Aniu ja też mam zamiar budować ten domek.zdecydowaliśmy sie na podpiwniczenie pod calym domem i zrezygnowaliśmy z garażu ponieważ w póżniejszym czasie bedziemy stawiali garaż osobno.w tym tygodniu odbieramy pozwolenie na budowe.zaczynamy na poczatku lipca także bedziesz pierwsza i mam nadzieje że podzielisz sie wrażeniami z budowy.mam material na ściany nośne i nie dlugo kupujemy material na piwnice.zastanawiam sie jaki strop na piwnice polożyć.obliczam i przeliczam żeby trochę koszty zredukow.a ajkie materiały ty użyjesz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 03.04.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam Aniu.odebraliśmy pozwolenie.a jak u Ciebie,już wystartowaliscie z budową?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 12.04.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 witam dawno mnie nie było, w ubiegłym tygodniu zrobiliśmy wykop, niestety mamy niezle krzywą działkę, i właściwie po wykopaniu dołka okazało się jak krzywą... szkoda gadac, myśleliśmy że będzie lepiej, ale może coś da się z tym zrobi, nasz domek będzie podpiwniczony więc dzięki temu może jakoś wyjdziemy, tak więc w chwili obecnej mam dołek, i niestety nic więcej.... teraz gromadzę materiały i szukam dobrych dostawców pozdrawiam wszystkich miłośników Tośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 14.04.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 zapomnialam napisać, dubujemy z porotermu parter i górę, piwnicę natomiast z pustaków betonowych, a co do stropu to raczej zrobimy lany, jesteśmy już wstępnie umówieni z naszym kierownikiem budowy, że możemy tak zrobić, miał się co prawda jeszcze zastanowić (ponoć można lać strop do 6 metrów, a tu jest tak akurat), ale raczej się zgodził; mamy juz poroter, [pustaki betonowe, beton i stal, wiadomo my też kombinujemy jak najtaniej, jeszcze nie mamy kredytu, chcemy złożyć wniosek po postawieniu piwnicy, aby mieć wyższy wkład własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esaif 14.04.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam wszystkich miłośników projektu GL 231 Tosiek! My również chcemy zakupić ten projekt. Mam pytanie odnośnie pozwolenia na budowę: jak długo trwa wydanie pozwolenia. Warunki zabudowy już mamy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 15.04.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 no tak dobrze, że mój mąż czuwa, buduje nie z porotermu ale z gazobetonu , rzeczywiście w projekcie jest mowa o porotermie, ale mój mąż po konsultacji w budowniczym stwierdził, iż lepiej będzie z gazobetonu, no cóż, zaczynam powoli wciągać się w tajniki sztuki budownictwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 15.04.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam wszystkich miłośników projektu GL 231 Tosiek! My również chcemy zakupić ten projekt. Mam pytanie odnośnie pozwolenia na budowę: jak długo trwa wydanie pozwolenia. Warunki zabudowy już mamy. Pozdrawiam. hej - Witam w gronie miłośników Tośka! z tym pozwoleniem to jest tak, że wszystko zależy od Twojego urzędu, co prawda termin urzędowy to 65dnia, ale wiadomo...w chwili obecnej zaczął się gorący okres i może być ciężko, ale proponuje przedzwonić do Urzędu i po prostu sie zapytać, jak to wygląda na chwilę obecną, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esaif 15.04.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Dzięki za odpowiedź, będę musiała powalczyć z papierologią . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 02.05.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam miłosników Tośka.to gratuluje ANIU wykopu.a widze ze tu sporo pań na forum.a moja ani mysli że ona jedna bedzie budować domek.bo właściwie to ona powinna tu pisac bo na nia spadł cieżar budowy.ja niestety za granicą jestem.mieliśmy zaczynać w lipcu ale okazało sie że pozwolenie dostaliśmy w 12 dni ,także fundamenty zalejemy końcem maja a końcem czerwca firma wchodzi do ostrej pracy.teraz droge budujemy i okazało sie ze to też niezlła inwestycja.trochę sie martwie tą piwnica bo grunt nieprzepuszczalny i izolacja bedzie drogo kosztowac ale nie popuścimy.jak tam u was beton i bloczki.u nas typ M6 po 4.10 wołaja ale można utargowac jakies 15procent.beton po 300 zl z dojazdem 30km i razem z pompą za m3.stal 12 za 2,70 brutto.to w byłym jeleniogórskim.pozdrawiam gorąco wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 03.05.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witam Was wszystkich, będę podczytywać Wasz wątek, bo jesteśmy z mężem prawie zdecydowani na Tośka ale budowa w przyszłym roku dopiero. życzę powodzeniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_n 26.05.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam wszystkich Toskow, Ruszylismy z budowa niedawno, na razie wylane sa lawy. Teraz ciezka decyzja przed nami, nie jestesmy pewni jak powinnismy murowac bloczki fundamentowe, gdyz sa szerokie na 25cm, a cegla ma 30. Moze ktos doradzi czy bloczki ustawiadz wzdluz czy wszesz? W projekcie jest zeby wylewac... Budujemy w okolicy Koszalina (zachodniopomorskie). Moze ktos buduje lub wybudowal w tym rejonie? Chetnie nawiazemy kontak. pozdrawiam: Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 02.06.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, u mnie na razie rozpoczeła się praca nad piwnicą, piwnicę stawiamy z pustaków betonowych 24.nie potrafię więc doradzić co zrobić z bloczkami - a co na to murarz?no wiesz, ani przynajmniej z teorii znają się na rzeczy... pzdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts