kaśka maciej 05.03.2008 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 I powiedzcie mi jeszcze, czy macie studzienkę na placu??? każdy mi mówi co innego, zgłupiałam do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.03.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Uprasza sie WSZYSTKICH zaglądających do mojego dziennika, żeby zaglądali również i udzielali się w KOMENTARZACH Karina, do Ciebie ta mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.03.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Garderoba wytynkowana, pokój syna prawie też. Panowie hydraulicy zrobili przymiarkę pieca Pięknie wygląda Założyli nam też filtr do wody, jakiś taki coby pasował na naszą dość wapienną wodę W przyszłym tygodniu przyjedzie pan do wylewek na rekonesans, powie nam co i ile mamy kupić, same wylewki za jakieś 2 tygodnie, najpóźniej po świętach. Potem Henryk zabezpieczy podłogę i będzie tynkował parter. Trochę chyba nie tak ma być, ale hydraulicy nie wyrobiliby się z terminami Myślę, że jak się dobrze zabezpieczy gruba folią to nie będzie problemów. Zresztą, dziś oglądałam czyjś dziennik i widziałam, że ludzie kompletnie zaczęli od końca: najpierw ocieplenie poddasza i kg, potem wylewki na końcu tynki Czyli wolna Amerykanka A co do studzienki, to po tym jak zjeździliśmy pół miasta i tłumacząc sprzedawcom co chcę kupic ( nie mając oczywiście pojęcia ) zadzwoniłam do pana istalatora i poprosiłam żeby to sam kupił W końcu blondynka ze mnie, niee??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.03.2008 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Pan kanalarz nie przyjechał, nic nie zrobił i nie zadzwonił Studzienkę też musiałam sama zamówić, bo łon nie umioł Gdyby nie to, że na własne oczy widziałam, jak robią kanalizę to nie wiem czy uwierzyłabym czy potrafi to zrobić Studzienka będzie na poniedziałek. A kanalarze we wtorek ją zainstalują. Coś mi ktoś mówił o sprawdzaniu jej od razu Jeżdżąc po mieście i szukając tejże nieszczęsnej studzienki weszłam do takiego małego sklepiku z płytkami i doznałam szoku Mały niepozorny sklep z włoskimi płytkami http://www.marazzi.it Sprawdźcie sami Serię stardust od razu zobaczyłam u nas w dolnej łazience Pani sprowadziła mnie jednak na ziemię ujawniając cenę: 130zł za metr i tyle samo za 1 dekor Na tą łazienkę potrzeba nam około 35 metrów płytek Trochę za dużo wyjdzie jak na nasz gust, zwłaszcza, że Harrion do tanich też nie należy. Widzę, że mój apel o ujawnianie się przyniósł pozytywne rezultaty Aczkolwiek nie wszyscy jeszcze się ujawnili: Karina ja wciąż czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.03.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 http://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/STARDUST/_MKVK.jpg http://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/STARDUST/_MKVU.jpg http://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/STARDUST/_MKVW.jpg dekory, okropnie drogie, około 100zł za sztukę http://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/STARDUST/_MKPT.jpg http://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/STARDUST/_MKPU.jpg zwykłe płytki, jedynie 130zł za metr Kurcze, łazienka na dole miała być tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.03.2008 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Już wiecie, że się rozmarzyłam dziś na budowie Takie fajne słonko świeci, nawet to bagno, które tam mamy zdążyło fajnie wyschnąć No i se tak pomyślałam, że fajnie będzie jak będę miała tam taras i zaproszę fajnych ludzi na kawę W związku z czym, od razu pojechałam zobaczyć kostkę na taras Troszkę zszedł mi uśmiech z twarzy, bo cena zawrotna, ale co tam Nic mi nie zmąci tego marzenia. Za to widziałam bardzo fajny komplet do ogrodu: 6 krzeseł i duży stół, taki 2metry na metr, za jedyne 1400zł Krzesła nie za ciężkie, nie za lekkie, z takiej jakby drucianej siatki, stół z grubego hartowanego szkła Stelaż stołu i krzeseł w kolorze butelkowej zieleni Tata skończy tynki na górze najpóźniej do środy Wtedy tam posprzątam i zrobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.03.2008 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 http://edomeg.eu/Aukcje/Aurelie/aurelie61.JPG dokłądnie takie jak na zdjęciu, z tym, że ten stół jakby troszkę mniejszy od tego który widziałam w sklepie. Z kolei ten kolor mi bardziej pasi Tak wiem, pomyślicie, że mi odbiło mebli w domu nie ma, podłóg, łazienek, kuchni NIC, a ta myśli o tarasie ale na tym polega mój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.03.2008 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 znalazlam zdjecie naszej działki, ale niestety nieaktualne ten duży pusty kawałek to właśnie to, z tym oczywiście tylko jego część link nie działa wieć go kasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.03.2008 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Przypadkowo dziś zajechałam na budowę, bo jakoś od wczoraj nie mam natchnienia No i co widzę???????????? Wytynkowaną i posprzątaną górę Jednak nie ma to jak 2 dni przerwy w oglądaniu Henryk i pomocnik wzięli się za garaż. Zamówiłam im jakiś styro na balkony No i już miałam wyjeżdżać, kiedy pod dom zajechał jakiś pan i dziwnie się przyglądał Okazało się, że to pan, który ma nam wprowadzić gaz na działkę Gazownia ma czas do 21 kwietnia, a tu masz, już są Na dodatek dodzwoniłam się w końcu do pana kanalarza i w piątek zamontują nam tą studzienkę No i najważniejsze!! Zapadła decyzja co do płytek w dolnej łazience: Stardust Pani przyjedzie jutro pobrać "miarę" i zaproponuje nam 3 wersje łazienki No, to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.03.2008 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Matkoooo jak pisałam ostatni wpis to jeszcze nie było 20 tysiaków odwiedzin a teraz jest ponad, przegapiłam ten moment Ale i tak Wam dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 13.03.2008 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Pani pobrała miarę łazienki Trwało to godzinę Chciałam zanieść projekt wewnętrzny instalacji gazowej do Starostwa, ale okazuje się, że nie miałam jakiegoś czegoś i doopa zbita Szkoda, że jeszcze obwodu w pasie im nie potrzeba Zadzwoniłam do Enionu w sprawie naszego przyłącza, okazuje się, że musieli rozpisać kolejny przetarg Jak dobrze pójdzie to za miesiąc nas podłączą na stałe Normalnie jak krew z nosa to wszystko idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.03.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Uff, kamień spadł mi z serca Panowie kanalarze przyjechali Zaraz wkleję zdjęcie studzienki na placu Zapłacone i załatwione wszystko Zrobiłam kilka zdjęć wytynkowanych pokoi na górze, ale nie wiem czy jest sens w ogóle to wklejać, przecież wszystkie wyglądają tak samo... Tata zrobił wylewki na balkonach i zaczął ostro działać w garażu Pan od wylewek miał przyjechać, ale nici. Zadzwoniłam więc sama, no i dowiedziałam się, że dopiero będą w poniedziałek-wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.03.2008 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No dobra, wklejam na dowód, że tynki som http://images31.fotosik.pl/178/ab31c415ee1854b2m.jpg pokój Córci http://images31.fotosik.pl/178/9fa2e02ed2117036m.jpg lustrane odbicie, czyli pokój Syna http://images31.fotosik.pl/178/e08b27e17322b94fm.jpg nasza sypialnia z widocznym wejściem do garderoby http://images32.fotosik.pl/178/03069c479ac0e5b9m.jpg i odwrotnie: garderoba i widoczna w głębi sypialnia No i teraz hiciór studzienka na placu, włala http://images33.fotosik.pl/178/1fe61a77888dd3dbm.jpg No i ...... co powiecie????? Niezła ta studzienka, niee??????? Szkoda tylko, że ta roleta tak jakoś różowo wygląda na zdjęciu Normalnie to ona jest taka piaskowo-beżowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 17.03.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dziś cholerny deszcz przerwał mi cudną zabawę w wyrysowanie naszego tarasu Dałam jakoś radę, ale byłaby większa frajda, gdyby nie lało :x Ponadto, przyjechał pan od przyłączenia gazu Normalnie jestem zachwycona Ciekawe czy przywieźli mi pustaki na taras i ogrodzenie?? W dalszym ciągu nie mam luksferowych ścianek choć miały być w zeszły czwartek Podobno nie ma kto ich przywieźć od producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.03.2008 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dziś przyjechał pan od wylewek na wstępne pomiary i oszacowanie ile czego Umówiliśmy się na 29 marca W końcu również dotarły do nas ścianki z lukserów Troszkę nie trzymają wymiarów ale tatuś mówi, że się wykuje ścianę Tzn, są równe, ale nie takie jak miały być: są 5 cm dłuższe W końcu przywieźli nam pustaki na taras i ogrodzenie Troszkę im długo to zeszło No i po mojej interwencji przyszli w końcu panowie, którzy wstawiali nam drzwi do garażu Tak nam zamotali z progiem do tych drzwi, że chyba byśmy się nie upomnieli, gdyby nie Henryk ofkors Pojechałam do ich sklepu, akurat był szef (ojojoooojjj) i panowie byli za niecałe pół godziny No, to chyba wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 19.03.2008 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Dziś dopiero zauważyłam, że ten próg, który wczoraj panowie łaskawie (po mojej interwencji) założyli jest zupłenie innego koloru Drzwi są w złotym dębie, a próg to chyba klon No prawie biały Poszliśmy złożyć reklamację. Miło nie było, bo był ze mną mój mąż, a on jest nerwowy No zobaczymy co też wymyślą Tata zainstalował ścianki z luksferów. Potem zrobię zdjęcia to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 19.03.2008 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Mam projekt łazienki i wycenę płytek, prysznica i odwodnienia liniowego Projekt ładny, nawet bardzo, ale cena Noż kuźwa ta łazienka miała byc tańsza!!!! A wychodzi na co innego Uwaga: płytki + dekory = 7700zł prysznic + odwodnienie = 3600zł a gdzie umywalka, miska klozetowa, oświetlenie, półka pod umywalkę............i cała masa innych rzeczy??? Kiepsko to widzę Można by zrezygnować z części dekorów i płytek, z tym, że muszę przekonać małża do rezygnacji z płytek, on nie widzi łazienki bez płytek Projekt mam na papierze, jak mi się uda zrobić dobre zdjęcie to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.03.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Mam nadzieję, że niekogo nie pominęłam z życzeniami jakby co, to życzę Wam jeszcze tu: Z Okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę Ci: uśmiechów bez liku przy wielkanocnym stoliku.. Przyjaciół wielu, dużo w portfelu, Dyngusa mokrego i czasu radosnego A przede wszystkim prawdziwych i uczciwych przyjaciół, szczęścia w miłości i spełnienia marzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.03.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Coś wartałoby napisać, niee?? Otóż, dziś w końcu dowieźli wszystkie pustaki na ogrodzenie i taras. Dziś też panowie robili próbę podłogówki Coś tam mieli podłączyć i napełniać powietrzem chyba Tata z pomocnikiem wykopali dziś dół pod fundament tarasu Sporo tego wyszło Zamówiłam resztę materiałów na wylewki, różnice w różnych hurtowniach sięgają kilkuset złotych Oczywiście jest to niezła karta przetargowa w "rodzimej" hurtowni Okazało się, że dało się zrobić większy rabat Aha, zamówiłam też odwodnienie liniowe do garażu. No, to chyba tyle Nieee, no zamówiłam jeszcze po paczce Hariona. Na papierze wychodzi mi, że zostanie na każdej ścianie jakieś 6 cm, więc stwierdziłam, że lepiej będzie jak je przymierzę na żywo Spytałam też o nasze umywalki zamawiane jakieś półtora miesiąca temu. Ta do łazienki dolnej już przyszła, na górę jeszcze nieeee. Pan zadzwonił przy mnie w tej sprawie i okazało się, że jeszcze z grudnia nie zrealizowali wszystkich zamówień Wszystko się rozbija o powłokę reflex to na nią trzeba tyle czekać No nic, na razie mamy trochę czasu. Podobno do końca kwietnia sprawa się ma wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.03.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ŚNIEŻYCA OKROPNA a ludzie robią nam przyłączenie ziemne prądu dosłowni płatki śniegu są wielkości 5 groszy niecierpię zimy No dobra, luzuję się Dostałam dzis kolejną umowę od gazowni Ci to mają pałer 6 tysięcy umów, uzgodnień, pisemek i papierzysk No los, będę musiała jechać do siedziby w D.G bo u nas na wsi okazuje się, że se ne da tego podpisać. Oczywiście, kolejny raz muszę dostarczyc te same dokumenty, doprawdy to jest urocze Fajny mają przepływ informacji, nie?? Aha, no zdjęć to raczej dziś nei będzie, no chyba, że przestanie sypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts