kaśka maciej 30.06.2008 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Wszystkie ściany będa pomalowane DWA razy jakoś tak udało się to załatwić bez szemrania Kawałek udało nam się zobaczyć i teraz wygląda super Może potem cyknę jakieś foty Pojechałam dać zadatek za kuchnię i okazało się, że skrzynki już są Fajnie, ucieszyłam się, bo kolega choć bardzo dokładny to jednak lubi mieć opóźnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.07.2008 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Wróciłam z inspekcji Rusztowania są już zdjęte W końcu widać co i jak Potem może jakieś fotki zrobię. Ucieszyła mnie temperatura w domu Na dole 21,5 st. a na górze 22,5 Jak dla mnie bomba, bo teraz to nawet wolę nie mówić ile mam A przecież nie ma wcale żadnych rolet i drzwi są raczej przewiewne Myślę teraz intensywnie o kolorze na fundament Nie mam pojęcia jak go pomalować, żeby się trzymało koopy doopy trzymało Jakieś sugestie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.07.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Wywalam to zdjęcie, rozwala stronkę Ktoś marudził, ze miniaturki mu nie pasuje MOże zrobić jakiś inny kolor tego wykusza?? Czy nie kombinować?? Jak ktoś umi mi to pomalowac w Paincie, to plizzz very plizzz niech do to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.07.2008 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Próba mikrofonu ( ustawień wielkości zdjęcia) http://images24.fotosik.pl/242/41e5c8ea3822bd38.jpg małż mi podpowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.07.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Tak wygląda ściana robiona dzisiaj http://images30.fotosik.pl/243/979cc833636f8520.jpg dopiero tu na tej ścianie ten kolor wygląda identycznie jak na próbniku chociaż na zdjęciu dalej wygląda na biały Pomocnik się zbiesił i dziś nie pzyszedł Ekipa wykończeniowa znowu przesunęła termin o tydzień Bezsilność mnie wykończy Dobrze, że chociaż po kilku nie odebrabnych telefonach zadzwonili i kazali zakupić materiał. Na dodatek Synka opanował jakiś wirus: jedzie na dwa fronty, stereo, góra i dół Tylko patrzeć jak Córa zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.07.2008 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Pomocnika jakaś magiczna moc pochłonęła i znowu dziś nie przyszedł, w związku z czym prace postępują dość wolno Choć jak na jednego 60latka to i tak jest to szybkie tempo. Dziś (jak już wiecie) umyłam kolejne 3 okna=paznokci brak Za Chiny Ludowe ta farba elewacyjna nie chce zleźćz okien czy parapetów, a że mamy takie fajneeeeee chropowate parapety to możecie sobie wyobrazic jakie słownictwo leciało pod nosem Na dowód kilka zdjęć http://images26.fotosik.pl/244/712bfa8c3e841ae3.jpg Okno w łazience http://images30.fotosik.pl/244/179543fa2ed84f77.jpg Okno w kuchni http://images26.fotosik.pl/244/f3aa5b3f1848ca35.jpg Henryk w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.07.2008 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Zapomniałam dodać, że małż posprzątał cały pierdolnik jaki zalegał w domu Wszystkie jakieś kartony, papiery, folie i takie inne śmieci wylądowały w koszu. Pierdolnik na placu to nie wiem kiedy zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.07.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 YE YES YESSSSSSSSSSSSS Przyszli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Są!!!!!!!!!!! Działają!!!!!!!!!!!!!! Matko i córko, w końcu!!!!!!!!!!!! Ekipa zaczęła działa, znaczy kładą gładzie dziś Nawet stary, dobry pomocnik się pojawił No pełnia szczęscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.07.2008 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Uffffffff, mówię wam, ulżyło mi że przyszli w końcu, no i że ten sprawdzony pomocnik dał się ponownie namówić na robotę. Jak już zaczęli, to daj Bóg, że i skończą Znacząco zmniejszył się pierdolnik na placu Wszystkie jakieś dechy, stemple i inne śmieci są wywiezione. Jutro rozbiorą ten blaszany garaż i w końcu będzie jakoś sensownie, no i będzie można rozwieźć ziemię Tata zakończył kłaść podbitkę z przodu domu, zainstalował nawet jakieś halogeny przy bramie garażowej MOże jutro cyknę foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.07.2008 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Jest nadzieja, ze na moim placu będzie kiedyś normalnie http://images29.fotosik.pl/245/38f5d98047e22f62.jpg Uwielbiam "dzikie"czerwone maki!! Są proste i chyba to w nich mi się najbardziej podoba, oraz to że nie mozesz ich zerwac do wazonu, bo więdną w tempie kosmicznym Znaczy się, że będą tam, gdzie wyrosły, anie tam gdzie Ty bys chciała Tak wygląda podbitka nad garażem http://images33.fotosik.pl/318/801a253f39223664.jpg Ponadto, ekipa położyła już pierwszą warstwę gładzi we wszystkich pokojach na górze Kazali też na gwałt zamawiać parapety Matko, sie bedzie działo W przyszłym tygodniu, pod koniec podobno mam mieć farby Matko, oni wezmą i zdążą jednak chyba W końcu złożony został garaż, ten blaszak nieszczęsny, wszystkie dechy i stemple są wywiezione. Został tylko ogólny rozgardiasz po tym całym sprzęcie. Na tą okoliczność zakupiłam grabie Będę sprzątać Ale chyba nie dziś, bo uppppaaaaaaaaaaałłłłłłłłll okrutny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.07.2008 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Upał upałem, a syf syfem. POjechałam i ogarnęłam. Wygląda dopuszczająco Nie dałam rady więcej, bo rozszalała się burza i migusiem musiałam wracać do dom Ale odciski som Znaczy się ostro było Jutro cyknę fotę tego "porządku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.07.2008 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Od wczoraj popołudniu do dzisiejszego popołudnia nie miałam netu Przez te cholerne burze!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj były 3 Wyrwało parę drzew wokół bloku Tragedia Na szczęście nic nikomu się stało W wieści budowlanych: 1) Zakupilismy farbęTikkurila do wszystkich pokoji Generalnie kolory przedstawiają się następująco: córa będzie cała w różu co prawda delikatnym, ale jednak syn będzie w błękitach, taki sobie wybrał, taki będzie miał Dla urozmaicenia zrobię im paski na ścianie z drzwiami, kupiliśmy dwa dodatkowe odcienie tych ich kolorów. Myslę, że fajnie to wyjdzie. Do naszej sypialni kupiliśmy na jedną ścianę taki jakby wrzos, malina, sama nie wiem a reszta ścian będzie taka pastelowa jakby budyń waniliowy (U mnie coś gastronomicznie z tymi kolorami ) W salonie, kuchni i gabinecie będzie ten sam kolor, czyli taka kość słoniowa Wszelkie półki z kg będą pomalowane takim mleczno-czekoladowym kolorem Nooo, to chyba tyle Zakochaliśmy się w płytkach Travertino Nowa Gala i już wyobraziłam sobie je w holu Niestety Cena nas zabiła No ale... Moze co bedzie z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.07.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Jakby się kto interesował to podaję numery farb do pokoi córa: J329 ( na paski i inne dekoracje) i G329 jako kolor główny syn: K357 ( na paski i inne dekoracje) i G357 jako kolor główny nasza sypialnia: na dekoracje S 424 jako główny to coś mi się nie zgadza salon, kuchnia i gabinet: F 468 Niestety, kolory nie są indentyczne jak na próbniku Zakupiłam drewniane płoty, takie plecionki żeby odgrodzić się od kur Teraz tylko trzeba je zamontować, bo podmurówka właśnie została wymurowana Dziś chłopaki położyli pierwszą warstwę białej gładzi Wygląda już naprawdę fajnie Znowu ryją naszą ulicę Chyba jakoś w marcu była robiona kanalizacja, teraz robią od nowa, podobno coś innego i dlatego nie dało się zrobić za jednym zamachem Padam, pogoda mnie wykończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.07.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Parapety (po perypetiach ) dowiozłam do domu Kolejne,( 7 i wiaderko farby na elewację (ile to miało starczyć?? 2 pudełka farby??? ) dowiezione na miejsce Farba na sufity również Henryk zaczął malować dziś najgorszą część domu, a mianowicie szczyt między domem, a garażem. Trudno tam sięjest dostać, a co dopiero malować Ale Henio to magik Jutro przyjeżdża płot Pojutrze idzie farba na sufit Oni chyba jednak skończą jak mówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 17.07.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Zdjęcia som, ale uprzedzam, żadna rewelacja http://images26.fotosik.pl/250/8641fc68e98221f0.jpgskończone gładzie u córy, podobno jeszcze tylko akryl i farba http://images25.fotosik.pl/249/1948c1cfceec3d8a.jpgHenryk robi przymiarkę płotu http://images24.fotosik.pl/250/21c5e223427d0914.jpgpomalowany szczyt http://images25.fotosik.pl/249/d9f7c303fce32097.jpgtak własnie robotnicy zostawili swojej sprzęty i poszli na przerwę http://images33.fotosik.pl/323/5825f2fb69a2af43.jpgtakie są parapety Chyba będzie chryja albo obraza o ten płot Sąsiadka od razu przyleciała z zapytaniem czy taki będzie płot i dlaczego taki??? Jakby jej tu grzecznie wytłumaczyć, że nie lubię widoku srających kur ani bajzlu pozostawionego po budowie (jakbym swojego nie miała )???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 17.07.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Podobno potem nie było już więcej mowy o płocie, może se zapomni, w końcu to starsza pani jest Pany od gładzi wysłali mnie po piankę montażową do parapetów. Jak zwykle w Formacie przypomniałam sobie, że mus jest zapytać się o wiele ważnych spraw,mianowicie: 1) odpływ liniowy Riho to za ile mogę u nich kupić?? (widziałam u konkurencji za 900zł, tu mam nadzieję taniej będzie) 2) bateria cubik 3-otworowa do wanny to za ile mogę u nich kupić?? 3) ten przecudnej urody gres z Nowej Gali, Travertino to za ile jest??? Na to pytanie pani od razu mi odpowiedziała w ten sposób: pani ma wypaczony gust Musiałam mieć wytrzeszcz straszny, bo zaraz dodała, że wypaczony w sensie takim, że ten Travertino kosztuje 92zł za metr I teraz mam dylemata, czy cały korytarz zrobić w tych płytkach, czy jakoś połowę i ewentualnie którą połowę?? Co ze schodami i korytarzem na górze?? W końcu u mnie schody są otwarte i wszystko widać DORADŹCIE COŚ!!! proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.07.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Niedawno wróciliśmy z działki Cały dzień byliśmy, sprzątaliśmy, upychaliśmy i takie tam. Wieczorem był gril Znajomi byli i było cudownie, szkoda było wracać, taki piękny był księżyc Dziś pan koparkowy rozwiózł ziemię po całej działce, przypomina to już coś na kształt jaki ma być No iiiiiiiiiiii mammmmmmmmmm pomalowanąąąąąąąąąąąąą sypilanięęęęęęęę Co prawda na razie raz, ale widac już co i jak Chcecie zobaczyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.07.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No dobra, nie droczę się z wami, mam jedno, bo reszta coś nie chce się zgrać http://images33.fotosik.pl/324/8eeb9af19f0edc08.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.07.2008 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Gęba inwestorska śmieje się od rana (coś lżejsza o parę tysięcy złotych różnych zaliczek ).Otóż, uwaga: koparka wykopała doły pod funadamenty, hurrrraaaaaaaa Nigdy w życiu, żadne inne doły tak nam się nie podobały Po uczczeniu tegoż wiekopomnego wydarzenia nie jestem w stanie nic wiecej napsać Właśnie mi się przypomniało, że dokładnie rok temu wykopane zostały fundamenty!! Minął cały, okrągły rok Boże, ileż to się wydarzyło, rzeczy dobrych i złych, jak to w życiu Ale jakoś bilans budowlany jest raczej do przodu, na plus, W końcu jest już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.07.2008 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Mam sklerozę chyba, ale właśnie sobie przypomniałam, że dziś widziałam się z panem od mebli kuchennych i garderoby iiiiiiiii szafy sa już gotowe Będą zamocowane koniec przyszłego tygodnia lub początek następnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts