kaśka maciej 22.12.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Witam ponownie Odwiedziałam dziś naszą Ponderozę i ku mojemu ździwieniu i oburzeniu zastałam otwartą "bramę" z siatki Otóż, okazało się, że pan, od którego w październiku załatwiłam kilka wywrotek ziemi, postanowił BEZ NASZEJ WIEDZY I POZWOLENIA wywalić na naszą działkę około 7 wywrotek najróżniejszego BADZIEWIA!! Gdyby to była ziemia, nawet najlichsza, to ok, ale to jest gruz, kamienie i glina No szlag mnie dosłownie trafił. Zostawił kartkę w drzwiach domu: proszę zostawić mi adres lub telefon bo jutro też będzie ziemia Chyba liczy na jakąś kasę Normalnie ludzie nie mają rozumu Odpisałam mu, żeby nie przywoził gruzu, kamieni ani gliny oraz żeby zamykał ogrodzenie Koniec kropka Małż pojechał po południu, ale kartki nie zastał I co ja mam teraz zrobić?? Pewnie będzie chciał kasę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.12.2007 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Zadzwoniła dziś pani w sprawie kaloryferów i podłogówki Ten sprzęt już jest, mają go u siebie przechować. Teraz tylko zapłacić muszę, 5 tysiaków Dziś miałam się spotkać z panem od "wykończeń", ale znowu musiałam przełożyć wizytę Dopiero po Nowym roku sie zobayczmy. A pan od kuchni se o nas chyba zapomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.12.2007 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Zapłaciłam pieniązki za kaloryfery i rury na podłogówkę Myślałam, że w tej cenie są również kaloryfery do łazienek, ale nieeee No cóż Wczoraj widziałam bardzo sprytną dekorację ścian: duże naklejki w postaci czerwonych maków takich metrowych Byliśmy u znajomych, którym remont robiła ta sama ekipa, którą zamówliśmy do wykończenia domu. Badzo estetycznie zrobione. Ciekawe rozwiązania. Widać, że chłopaki żadnej pracy się nie boją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.01.2008 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Witam was w Nowym Roku Dziś mieliśmy pierwszych gości w naszym domu Od razu po balu sylwestrowym zaprosiliśmy na zwiedzanie Od razu nasz "gabinet" zyskał nazwę "recovery room" Podobno lada moment ma przyjść elektryk Czekamy niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.01.2008 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Dzwoniłam dzis do pana od alarmu Przyjdzie jutro Ciekawe, jaką sumą nas zaskoczy Aha, dzwonił hydraulik, pilnie musi się z nami spotkać mam nadzieję, że nie w sprawie przesunięcia terminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.01.2008 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Horoskop miał rację: straty materialne Mówiłam Wam, że dzwonił pan hydraulik, nie?? No więc jadę tam dziś, wchodzę i widzę niezbyt uśmiechnięte miny Otóż, okazało się, że ich wielce rozgarnięty pracownik jakoś zapomniał napisac w kosztorysie dwóch pozycji Wszystko ok, tylko, że te pozycje to 2600zł każda 2600 zła za rury na podłogówkę i 2600zł za położenie tejże No opad rąk W sumie 5200zł więcej co daje razem kwotę 28000zł Na "dzień dobry" zaproponowali nam, że sprzeda nam te rury bez żadnych narzutów, czyli za jakieś 2400zł i położy równiez po kosztach, tj, 30zł za metr czyli też coś koło 2400zł No i jeszcze gratis projekt przyłączenia gazu w domu, jakieś 700zł Oczywiście pan bardzo przepraszał i zapewniał, że może nam oddać kasę i jakieś nawet karne odsetki, tylko kogo ja teraz znajdę??? Poza tym, naprawdę dużo dobrego o nim słyszałam Kurde, noo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.01.2008 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Aha, zapomniałam dodać Elektryk Miał się odezwać tuż po Świętach, nie dzwonił. Daliśmy mu czas do Nowego Roku. Dalej nic Małż nie wytrzymał i zadzwonił dziś, okazało się, że gościu se palca uciął i nici z roboty przynajmniej na jakiś czas jak pech to na całej lini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.01.2008 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Byliśmy dziś w domu Panowie od wykończeń przyszli punktualnie, co mi się baardzo spodobało No i od razu mi się spodobało, że nie marudzili, że się nie da, tylko co bym nie wymyśliła to zrobią No i cenowo rewelacja W porównaniu z ekipą poprzednią są o niebo tańsi, np. za położenie paneli biorą 10zł na gotowo z listwami, a tamci brali 18zł Spora różnica. Dalej: malowanie ścian: 5, 6 zł, tamci 10zł. Widziałam to co zrobili i naprawdę było porządnie wykonane, dokładnie i starannie Zaproponawali mi, że mogą zrobić różne tynki strukturalne z holu, z tego co pokazali najbardziej spodobał mi się tynk trawertyn i alpina Oczywiście wszelakie półki z kg nie sa im obce. Jedyne czego nie robią to tapetowanie Ale za to mam jednego takiego w rodzinie miszcza od tapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.01.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Wróciliśmy od mojego brata z oględzin nowego mieszkania Bardzo fajnie sobie wszystko wymyślili, najbardziej spodobała nam się kuchnia i łazienka I co się okazało: siostra mojej przyszłej bratowej (ślub w kwietniu ) jest architektem wnętrz My się bujaliśmy po Katowicach, a tu pod ręką jest taka fachura jesteśmy umówieni, pomoże nam w ustawieniu łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.01.2008 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jestem po spotkaniu z panami od alarmu Matko i córki jedyna Ja myślałam, że spotkam dwóch jakichś osiłków, łysych w czarnych kombinezonach, a tu No ciacha dwa Mili, uprzejmi, przystojni pięknie pachnący, świetnie ubrani Ekhmm, tak Od razu mówię, że alarm zakłada nam firma ochroniarska, stąd moje wcześniejsze obawy o wygląd tych panów. Kosztorys zrobią w ciągu tygodnia. Zadzwonią sami Cmok w rączkę i pojechali Byłam też na rozmowie z hydraulikiem No cóż, płacz i płać. Poszłam się też upomnieć o fakturę za parapety zewnętrzne i przy okazji spytałam o wewnętrzne. Cóż, 150 zł za metr parapetu nie dam Pojechałam więc gdzie indziej i okazało się, że robią parapety jakie się chce. Bukowy parapet z zaokrągleniami pomalowany jakimś czymś kosztuje 135zł do okna 120cm. Ździebko taniej Pomyślałam, że można by zrobić parapety z blatu kuchennego, nie?? A w ogóle to jaki kolor wybrać?? Okien?? ZGYZA mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.01.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Aha, no i dzwoniłam do tej siostry mojej przyszłej bratowej Jak najbardziej jest chętna do pomocy, jesteśmy umówione na niedzielę I jeszcze przypomniałam się naszemu panu od kuchni Miał skubany przed świętami dostarczyć całą dokumentację i projekty przyłączeń, a tu nic Jutro ma to wszystko skompletować i przywieźć do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.01.2008 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Zamówiliśmy alarm Chwilę to potrwa zanim go założą, ale cóż Abonament za 60zł za miesiąc bez limitu przyjazdu ekipy na posesję Muszę zrobić inetrwento w gazowni i energetyce Umowa z gazowni "idzie" do nas od 16 grudnia A projekt przyłączenia prądu się robi już chyba 5 miesiąc Niech tylko zaczną się ferie BÓJCIE SIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 13.01.2008 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Spadłam na łeb i szyję więc muszę coś napisać Jutro podpisujemy umowę na założenie alarmu, przychodzi pan z projektem kuchni i umówiona jestem z panią od wnętrz, siostrą mojej przyszłej szwagierki Kurcze, nie lubię jak się tam u nas nic nie dziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.01.2008 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Dziś udało nam się załatwić dwie rzeczy: -pan od kuchni przyniósł projekt, ale od razu mu pomieszałam szyki i zmieniłam koncepcję ma tydzień na zmianę i zrobienie dokumentacji technologicznej, -zadzwonił mój znajomy z propozycją nie do odrzucenia: jest do wzięcia ziemia, dobra ziemia z pola, w bardzo rozsądnej cenie małż pojechał z nim na działkę, żeby zrobić ogląd sytuacji gdzie ewentualnie mogliby wywalić tą ziemię -pan od alarmu zadzwonił, że przyjdzie jutro, - no i jutro spotykam się z Anią od wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.01.2008 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Wklejam kilka zdjęć projektu kuchni. Od razu tłumaczę jakie będą zmiany: - płyta będzie jednak tam gdzie jest teraz zlew, a zlew po lewej stronie w rogu - półwysep będzie troszkę podniesiony, tak żeby zasłaniał cały kuchenny bajzel - no i kolor jest zdecydowanie inny, tu są szare fronty, a nie dąb antracyt, ale podejrzewam, że program nie przewidział takiegoż koloru tak widać z salonu http://images31.fotosik.pl/108/c94b477704a1ab3bm.jpg na wprost wejścia do kuchni http://images25.fotosik.pl/140/a632b89e22af262dm.jpg ściana z oknem, po lewej od wejścia http://images34.fotosik.pl/108/cddf79f25bde5cefm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.01.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Aha, no i oczywiście blat taki jak na 2 i 3 zdjęciu, grubszy znaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.01.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Po tygodniowej przerwie witam na polu bitwy W trakcie naszej nieobecności odwiedził nas pan od gruzu, tego co to go wywalił bez pozwolenia, samowolnie i na dodatek zostawił bramę szeroko otwartą Przyjechał i zastał mojego teścia. No i zgadnijcie co chciał??? Normalnie ręce opdają Pieniędzy mu się za ten badziew zachciało. Tatuś na szczęście zachował zimną krew i odpowiednio wystraszył gościa A tak w ogóle to okazuje się, że tatuś aż się rwie do roboty i zaczyna dziś tynkować szczyty na strychu Powiedział, że da radę i że tynki będą się trzymać Wierzę mu na słowo A gazownia dalej milczy, pomimo, że dzwoniłam tam 3 razy w zeszły piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.01.2008 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Sprostowanie Tata leży chory, z tynkowania nici Ale podobno taka pogoda ma trwać jeszcze jakiś czas, więc jak tylko grypsko odpuści Henryk pójdzie tynkować Pojechałam dziś do domu, żeby popatrzeć sobie I co zobaczyłam: piękną drewnianą podłogę na strychu, czy tez jak kto woli, drewniany sufit na poddaszu Okazało się, że w zeszłym tygodniu tata poprzybijał deski (chyba z szalunków ) do jętek i tym o to sposobem mamy podłogę Żeby jeszcze nie była taka szorstka to zostawiłabym tak jak jest jeszcze tylko jakieś ocieplenie i gotowe nie, chyba coś na to opcieplenie trzeba położyć Najbadziewniejsze panele?? Jakąś wykładzinę?? Linoleum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.01.2008 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jestem po spotkaniu z Anią (już nie panią ) Pokazałam jej to co zrobiła braza, bo ustawienie sprzętów jest dobre. Ania ma tylko dopasować płytki i jakoś je fajnie ułożyć Dziś i jutro udajemy się po poważne zakupy: -dziś: zakup po jednej płytce do kuchni i przedpokoju po to, żeby: -jutro pojechać po podłogę do salonu i reszty pokojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.01.2008 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Płytki dwie sztuki zakupione. I od razu zgryz Wymienić tą do wiatrołapu i przedpokoju na poler czy zostawić mat????????? Oszaleję. Podczas zakupów poszłam dowiedzieć się o płytki do łazienek. Zainteresowąły nas płytki z Polcoloritu kolekcje: Styl rosso,Loft Golg, Corrida, Futuro i Gazel. Te ostatnie tylko na zamówienie Cen się nie dowiedziałam, pani ze sklepu zadzwoni dopiero w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts