kaśka maciej 23.01.2008 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Wróciliśmy Bardzo owocny dzień jeśli chodzi o postanowienia: -po dokonaniu zakupu 1 sztuki gresu arenisca mocca, zdecydowaliśmy, że ta, albo żadna inna dodam tylko, że kolor jest jaśniejszy niż na zdjęciach w komentach - zaopatrzeni w płytki pojechaliśmy oglądać panele na podłogę. Oczywiście przyszły nowe wzory i okazało się, że tamte wcześniej upatrzone już nam się mniej podobają i wybraliśmy panele z Kronopolu Ambiance lapacho idealnie pasują do areniski i tego gresu w kuchni Już byłam gotowa je zakupić, ale małż mnie powstrzymał, że nie mamy ich gdzie trzymać Cóż, trzeba poczekać jeszcze parę tygodni, aż założą alarm -dostaliśmy od pana Piotra kompletny projekt kuchni, zaprezentuję parę zdjęć: widok z salonu http://images31.fotosik.pl/117/5a94d328a037338dm.jpg widok na ścianę z wejściem do kuchni http://images32.fotosik.pl/117/4026ce31cf556598m.jpg widok z wejścia do kuchni http://images23.fotosik.pl/145/592ec7d70604f99bm.jpg ściana z oknem na lewo od wejścia http://images34.fotosik.pl/108/cddf79f25bde5cefm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.01.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ach!!! Zapomniałam o najważniejszym!!! Dziś sam, dobrowolnie zadzownił nasz elektryk i oznajmił, że przychodzi w piątek Hurrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa No mam nadzieję, że hudraulik tez się wywiąże z terminu: przyszły poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 wklejam zestawienie podłóg: ciemna płytka: wiatrołap i przedpokój (gres arenisca mocca, opoczna) jasna płytka: kuchnia (gres polerowany beżowo-szary firma???) deska: salon i jadalnia (deska lapacho platinum ambience, kronopol) http://images29.fotosik.pl/145/7f66b748ee82abddm.jpg oczywiście kolory lekko przekłamane, ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Elektrycy przyszli jak Bóg przykazał POnad dwie godziny trwało wyznaczanie miejsc pod wszelkie gniazdka, kontakty i inne pierdoły, bez łazienek i kuchni, bo tam jest gotowy projekt No kto by pomyślał Ale wszystko bez zbędnego gadania, panowie wzięli się do roboty i zaczęli wycinać dziury Przyszedł też pan od anten TV i netu Pooglądał co i jak, w przyszły piątek da mam kosztorys Tylko pan hydraulik znowu mnie zmartwił Miał być w ten poniedziałek, a przyjdzie za jakieś dwa tygodnie Mamy zagwozdkę z kominkiem Henryk wysłał nas po jakąś rurę do kominka i kupując ją natknęliśmy się na jakiegoś fachurę od tychże. Podjechał z nami na budowę i co tu gadać: namieszał nam strasznie w głowach. Już mi się nie chce tego kominka, chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.01.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Dopadliśmy wczoraj pana od kuchni, dał nam w końcu projekt wszelkich instalacji elektrycznych i wod-kan. Zawiozłam te projekty z nadzieją, że pokażę elektrykom, ale nie zastałam ich dziś na budowie Szkoda A w ogóle to bardzo długo to potrwa jak na mój gust, pan kierownik elektryk powiedział, że jakieś 3 tygodnie Albo się nie znam i tyle ma to trwać?? A może zdecydowaliśmy się na 1000 gniazdek i dlatego?? No nic. Pojechaliśmy z pierworodnym na pomiary garnituru komunijnego Komunista był zachwycony swoim garniturem, ja nie szczególnie Materiał jeszcze ujdzie w tłoku, krój i kolor już nie pasi mi tak jak bym chciała. Ale coż, u nas będzie tak, że chłopcy pójda w jednakowych garniturach, a dziewczynki w jednakowych sukienkach Pomysł dobry, nie będzie rewii mody, ale każdemu podoba sie co innego Na szczęście poległ pomysł, żeby chłopcy poszli w jasnych garniturach ten będzie ciemny, jakby grafit znowu Cena 165zł z koszulą i muszką. Ale widziałam, że niektórzy kręcili głowami. Smutne to bardzo Jedna matka nie miała nawet 2,5zł na zbiórkę na zabawę karnawałową dla dziecka Dobra, zmieniam temat: wczoraj wieczorem doszłam do wniosku, że nasz dom będzie miał wystrój nudno-klasyczny Nie mam siły nic wymyśleć Patrzę na te wszystkie zdjęcia we wnętrzach czy w galerii domw, w magazynach wnętrzarskich i zgłupiałam zupełnie Tak więc styl zachowawczo-nudno-klasyczny będzie Chyba, że mnie co natchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.01.2008 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Co do wystroju to miałam na myśli nudno-klasyczno-zachowawczo-nowoczesny jednak styl coś takiego do salonu kolor mlecznej czekolady http://www.meblomak.pl/_files/mebel76e8.jpg Przed chwilą wyszła Ania Pozostałyśmy przy koncepcji Brazy Jedynie dumałyśmy nad płytkami i.......nic nie wydumałyśmy Jestem pewna (chyba) jedynie kolorów płytek Mamy się jeszcze zgrać w przyszłym tygodniu Na jutro umówiłam się z panem od garderoby, podobno robi tanio i dobrze No zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.01.2008 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Co do pana od garderoby, to rozczaruję Was dziewczyny i chłopaki Ani przystojny, ani wysoki, ani brunet, ani nic Ale sympatyczny w sumie I tak to jest jak się człek nastawi, że Brada Pitta na własne oczy ujrzy w postaci pana garderobianego Pan pomierzył co i jak, zagadując mnie przy tym niemiłosiernie, mało brakło a do mojej ulubionej pracy bym się spóźniła Ma dać wycenę w przyszłym tygodniu Elektrycy nie przyszli A ja się głupia dziwię, że to im zajmie 3 tygodnie, no w tym tempie to na 100% A czy ja wam mówiłam, że ta sama ekipa elektryków co zakładała nam skrzynkę z prądem w maju?? No to już teraz wiecie, że to ci sami. Tym razem byli do rany przyłożyć. Byle przychodzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.01.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Wczoraj Daro rzucił hasło, że Mebelplast ma również ciekawe sofy Namówiłam więc małża i właśnie wróciliśmy ze sklepu Echhhh, bądź tu mądry człowieku, spodobało nam się to: http://www.mylivingroom.pl/pictures/fragment_1333.jpg i to http://www.mylivingroom.pl/pictures/fragment-381.jpg ze wskazaniem na to drugie, bo wygodniej się siedzi. Kolor zedycydowanie ciemniejszy: espresso poduszki jasne No i jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.01.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Zrobiłam dziś inspekcję na budowie, ciekawa byłam czy elektrycy wzięli do roboty. Niby byli, ale jakoś nie wiedzę postępów w ich pracy Może na oczy mi padło?? Tatuś się nudzi okrutnie i ułożył już całą podłogę na strychu, tak więc można bez obaw tam wejść W dalszym ciągu walczę z płytkami do łazienek Ten wybór mnie zabije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 31.01.2008 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Dziś elektrycy pracowali jak Bóg przykazał Zrobiłam im leciutki nalot w trakcie jak kładli peszle na chudziaku, jakieś takie szare Pan od bramy i pan od poddasza nie traktują mnie poważnie co źle wpływa na moje samopoczucie i cerę Za każdym i wszystkim trzeba dzwonić po 100 razy. No żywcem jakby mi łaskę robili Oczekuję na wycenę dotyczącą instalacji gniazdek TV i internetowych oraz garderoby trochę za długo to trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.02.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Widać postępy w pracy elektryków Nie tylko są szare ale i białe pe-szle, z tym, że te są w ścianach Uzgodniłam z małżem ostateczne wersję łazienek. Niestety nie wszystko z wizualizacji brazy i Ani dałoby się zastosować (jednak projekt i realizacja to dwie rożne rzeczy), wzięliśmy kredę, metr, kawał prostej deski i rysowaliśmy po ścianach i chudziaku jak dzieci Wielka frajda Powiem wam, że fajnie nam to chyba wyszło. Wybraliśmy wannę i panel do prysznica Prysznic będzie murowany, nie wiem tylko czy z cegły, czy z luksferów Gdybym umiała malować tak jak mayland, to pokazałabym to Wybraliśmy drzwi, padło jednak na Portę Kolor wenge, "krój" koncept Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.02.2008 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Wczoraj w końcu odezwał się nasz hydraulik Pojechałam dziś do domu, żeby pokazać mu gdzie co ma być i żeby mógł zrobić projekt przyłączenia czy rozprowadzenia gazu w domu Ale żeby nie było tak milusio, to okazało się, że znowu będzie poślizg Znowu kolejny tydzień Cierpliwość, cierliwość Mamy kupić styropian i folię budowlaną pod podłogówkę, resztę materiałów kupi sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.02.2008 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Styropian i folia zakupiona, część przywieziona na budowę Zamówiliśmy w końcu bramę do garażu, padło na Wiśniowskiego Była najszybciej i w promocji za jedyne 6000zł Z tym, ze to duża brama: 4,30metra na 2,10 wysoka. Domówiliśmy również tunel do świetlika. Okazało się jednak że lampka do świetlika oddaliła się w tajemniczych okolicznościach i trzeba zamówić kolejną Elektrycy na szczęście dostali wigoru, być może skończą w ciągu tygodnia Aha, małż poszedł dowiedzieć się o schody, pani zastrzeliła go ceną za samo wyłożenie stopni, uwaga: 10000 Takie żarty w poniedziałek to nieźle, nie?? Trzeba szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.02.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Zrobiłam dziś mały nalocik na elektryków Można powiedzieć, że prawie skończyli, ale że prawie robi różnicę, więc potrwa to jeszcze jakieś 3 dni Muszę chyba zdjęcia tym kablom porobić, nie?? Hydraulik za naszą zgodą i przyzwoleniem będzie miał kolejny tydzień opóźnienia, czyli przyjdzie do nas 18 lutego W tak zwanym międzyczasie przyjdą panowie od alarmu, mam nadzieję, że wszystko się jakoś fajnie zgra. Aha, pomocnik się na nas wypiął Jeszcze w grudniu przysięgał, że będzie pracował, dziś mu się odwidziało No weź tu i zaufaj ludziom Widze w tym jakąś szansę dla mnie, w końcu marzy mi się zmiana pracy, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.02.2008 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Zapomniałam dodać, że zadzwonił pan od anten i netu, ocenił swoją pracę i materiały na 1600zł, w tym są: po dwa gniazdka rtv i net w pokoju, jakiś router, switch, mulit switch takie jakieś inksze nazwy plus robota Dużo, mało?? Pan od garderób nas lekko zszokował, 12 tysięcy Ale w sumie jak to wszystko zliczyć, to wyjdzie bardzo dużo metrów jakieś 14 metrów bieżących, drzwi z mlecznego szkła bezpiecznego. Trza będzie pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.02.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Dziś nie zastałam już elektryków Na razie skończyli u nas. Nie zrobili wszystkiego, ale podobno tyle na razie wystarczy, a przyjdą jak będziemy mieli zakładać bramę do garażu. Na razie garaż jest "otwarty" więc szkoda by było, żeby jakiś fajfus zechciał nam coś zniszczyć W końcu przeskoczyć naszą siatkę to pestka Tata podmurował schody, tak więc "spiżarko-schowek" jest gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.02.2008 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 http://images32.fotosik.pl/134/1922970341f42321m.jpg lepszego zdjęcia nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.02.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Dziś elektrycy skończyli w zasadzie wszystko POzostała do ukończenia skrzynka Panowie od alarmu przychodzą w czwartek Był w końcu u nas pan od ocieplenia poddasza Rzucił ceną: 55zł za metr położenie 15 i 5 cm wełny i przykręcenia płyt Dużo, mało?? Sama nie wiem, poprzedni pan mówił coś około 35 zł za położenie wełny i 15 za płyty, ale nie pamiętam, czy mówił o położeniu podwójnej wełny, tzn: 15 i 5 cm Zakupiłam materiał na tynki, Heniuś będzie działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.02.2008 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Dla wszystkich odwiedzających mój dziennik i komentarze, proszę http://monik92.blox.pl/resource/zochodzace.jpg Panowie od alarmu przyszli Jutro mają skończyć Pan od anten i netu przyjdzie we wtorek, a ekipa hydraulików w poniedziałek. Zdecydowaliśmy się jednak na wylewki miksokretem 12 zl za metr Dużo się będzie działo, oj dużo Jeszcze tylko jutro i ................I'm free to do whatever I want Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.02.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Zapomniałam dodać, że w końcu znaleźliśmy pomocnika Panu Lesiowi już dziękujemy Może pan spokojnie w domu leżeć i tyłek płaszczyć, proszę tylko nie płakać, że nie ma pan pieniędzy Miał pan dodatkową robotę, 10 metrów od domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts