Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Droga "Inwestorko", rozbawił mnie Twój dziennik budowy do łez - jesteś boska.

Niestety (a może i stety) też jestem kobietą "budującą" (dopiero zaczynamy) i wszyscy dziwnie się pytają mnie - a gdzie mąż?? (zawsze mnie to rozbawia).

Bardzo podziwiam Twój spokój, my jeszcze dobrze nie zaczęliśmy a ja już wszystkim się denerwuję.

Powodzenia w dalszej budowie

Edziu, dzięki :D

Kotek, no cieszę się bardzo, że Cię rozbawiłam :D

Co do tego spokoju, to ekhmmm :wink: bardzo się staram, ale nerwy tez mi puszczają, uwierz :D

Zapraszam częściej, pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajne zestawienie. Podobają mi sie prostokatne płytki.

Słyszałam opinię, że cechą lapacho jest to, że bardzo ciemnieje w świetle słonecznym z biegiem lat. Wiesz coś o tym?

Pierwsze słyszę :o

One mogą być jeszcze ciemniejsze??? :lol:

Poza tym, to panel laminowany, a nie drewno, więc nie wiem czy to ma zastosowanie :roll:

Poza tym, nie przewiduję posiadania tych paneli do końca życia 8)

10-15 lat przy sprzyjających okolicznościach :D

Jakąś godzinę usiłowałam się dodzwonic to TPSA :evil:

Chciałam się dowiedzieć, czy mogę mieć w domu neostradę i ewentualnie mój stary numer telefonu :roll:

Okazałosię, że nie mogą mi tego powiedzieć teraz, muszę złożyć jakieś pisma, jakieś deklaracje wierności i miłości :wink: i czekac miesiąc czasu i oni wtedy się określą :-?

I co ja mam teraz zrobić??

Ładować kable do neta w ścianę i liczyć na to, że jednak się da mieć neostradę??

Słup TP stoi w rogu mojej działki niemalże, ale pani konsultanka powiedziała, że to nic nie znaczy, bo ten słup to se może ot tak stać i już :o :lol:

I co ja biedna zrobię bez internetu w domu????? :o :-?

Aż mi się serce skurczyło na samą myśl :(

Ja wiedziałam co prawda, ze będę mieć tepse w domu bo przyłącze robili razem z moim domem :lol: ale i tak położyłabym instalację. Możesz zrobić np. tak.

Pewnei chcesz mieć wyprowadzenie na górę i na dół. Można dać kable na zewnatrz. My zostawiliśmy pod styropianem rurke z pilotem w którą włożą nam kable na górę jak bedą zakładać skrzynkę (za jakis tydzień, dzisiaj zamówiłam już neo :lol: ). Na górze po pokojach bedziemy rozkładać w listwach przypodłogowych. Bedzie też w domu internet bezprzewodowy. To powinno wystarczyć. :roll:

Ja wiedziałam co prawda, ze będę mieć tepse w domu bo przyłącze robili razem z moim domem :lol: ale i tak położyłabym instalację. Możesz zrobić np. tak.

Pewnei chcesz mieć wyprowadzenie na górę i na dół. Można dać kable na zewnatrz. My zostawiliśmy pod styropianem rurke z pilotem w którą włożą nam kable na górę jak bedą zakładać skrzynkę (za jakis tydzień, dzisiaj zamówiłam już neo :lol: ). Na górze po pokojach bedziemy rozkładać w listwach przypodłogowych. Bedzie też w domu internet bezprzewodowy. To powinno wystarczyć. :roll:

tylko, że ja nie mam styropianu na zewnątrz :roll:

i też mylałam raczej o bezprzewodowym necie :roll:

Co do neta ; bez wątpienia najlepszy jest w miastach. Stabilne łacze na śwaitłowodzie nic nie zastąpi, ale w naszych warunkach jednorodzinnych budowli - nie ma wyjścia. A co do przeltów na różne okazje - przydają się choćby zaślepione czekały miesiącami ;]

No ja mieszkam w mieście 8) takim dość dużym 8) :wink:

Z tym, że tak jak mówisz, w domach jednorodzinnych różnie to wbywa.

Ale skoro mówisz, że kable mogą czekać, to tak zrobimy :D

Ładować kable do neta w ścianę i liczyć na to, że jednak się da mieć neostradę??

Słup TP stoi w rogu mojej działki niemalże, ale pani konsultanka powiedziała, że to nic nie znaczy, bo ten słup to se może ot tak stać i już :o :lol:

speóbuj jeszcze poszukać kogoś, kto być może w rwojej okolicy zajmuje się netem radiowym pop. radiówką.

Najprościej i najszybciej można ro speawdzić w szkole, u sołtysa, wójta i plebana

powinni być poinfoemowani taż o możliwości założenia neostrady

speóbuj jeszcze poszukać kogoś, kto być może w rwojej okolicy zajmuje się netem radiowym pop. radiówką.

Najprościej i najszybciej można ro speawdzić w szkole, u sołtysa, wójta i plebana

powinni być poinfoemowani taż o możliwości założenia neostrady

jutro jadę na działkę to popytam sąsiadów :D

wkleiłam w zdjęciach z dzieciństwa swoje koszmarne zdjęcie :oops: :lol:

Nie bedziesz ocieplać domu? ja dałam rurke a potem to pokryli styro. Można dać przecież też pod klinkier czy kamień.
Nie będziemy ocieplać domu. Budowaliśmy z pth 44. Będzie tylko otynkowany i pomalowany.

Wiec będzie kładziony tynk. Ryrke mozecie wkuć i dać podtynkowo.

Nie bedziesz ocieplać domu? ja dałam rurke a potem to pokryli styro. Można dać przecież też pod klinkier czy kamień.
Nie będziemy ocieplać domu. Budowaliśmy z pth 44. Będzie tylko otynkowany i pomalowany.

Wiec będzie kładziony tynk. Ryrke mozecie wkuć i dać podtynkowo.

Jutro pan rozwieje wszystkie nasze wąptliwości

ma przyjechać na budowę :D

A w ogóle to dziś poumawiałam się z panem od ocieplenia poddasza, z panem od anten i netu, z panem od garderoby i panem od bramy do garażu.

Szkopuł w tym, że nie zapisałam sobie kiedy z kim :o :lol: :lol:

Trochę dużo tych panów :roll: A co Małżonek na to .... :roll:

Jeszcze nic nie wie :roll:

ma dzis dużura, nie chciałam go przez telefon denerwować 8) :lol:

Ło matko, absolutnie nie denerwować!!!!!! Jak się jutro dowie to się nic nie stanie :wink:

Taaa, przynajmniej do domu dojedzie spokojnie :roll: :wink:

Trochę dużo tych panów :roll: A co Małżonek na to .... :roll:

Jeszcze nic nie wie :roll:

ma dzis dużura, nie chciałam go przez telefon denerwować 8) :lol:

Ło matko, absolutnie nie denerwować!!!!!! Jak się jutro dowie to się nic nie stanie :wink:

Taaa, przynajmniej do domu dojedzie spokojnie :roll: :wink:

Trafne myslenie :D

Najwyższy czas chyba pójść spać! Rany, kiedy te ferie będą???? :-?