kaśka maciej 24.01.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Droga "Inwestorko", rozbawił mnie Twój dziennik budowy do łez - jesteś boska. Niestety (a może i stety) też jestem kobietą "budującą" (dopiero zaczynamy) i wszyscy dziwnie się pytają mnie - a gdzie mąż?? (zawsze mnie to rozbawia). Bardzo podziwiam Twój spokój, my jeszcze dobrze nie zaczęliśmy a ja już wszystkim się denerwuję. Powodzenia w dalszej budowie Edziu, dzięki Kotek, no cieszę się bardzo, że Cię rozbawiłam Co do tego spokoju, to ekhmmm bardzo się staram, ale nerwy tez mi puszczają, uwierz Zapraszam częściej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.01.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Fajne zestawienie. Podobają mi sie prostokatne płytki. Słyszałam opinię, że cechą lapacho jest to, że bardzo ciemnieje w świetle słonecznym z biegiem lat. Wiesz coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Fajne zestawienie. Podobają mi sie prostokatne płytki. Słyszałam opinię, że cechą lapacho jest to, że bardzo ciemnieje w świetle słonecznym z biegiem lat. Wiesz coś o tym? Pierwsze słyszę One mogą być jeszcze ciemniejsze??? Poza tym, to panel laminowany, a nie drewno, więc nie wiem czy to ma zastosowanie Poza tym, nie przewiduję posiadania tych paneli do końca życia 10-15 lat przy sprzyjających okolicznościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Jakąś godzinę usiłowałam się dodzwonic to TPSA Chciałam się dowiedzieć, czy mogę mieć w domu neostradę i ewentualnie mój stary numer telefonu Okazałosię, że nie mogą mi tego powiedzieć teraz, muszę złożyć jakieś pisma, jakieś deklaracje wierności i miłości i czekac miesiąc czasu i oni wtedy się określą I co ja mam teraz zrobić?? Ładować kable do neta w ścianę i liczyć na to, że jednak się da mieć neostradę?? Słup TP stoi w rogu mojej działki niemalże, ale pani konsultanka powiedziała, że to nic nie znaczy, bo ten słup to se może ot tak stać i już I co ja biedna zrobię bez internetu w domu????? Aż mi się serce skurczyło na samą myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.01.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ja wiedziałam co prawda, ze będę mieć tepse w domu bo przyłącze robili razem z moim domem ale i tak położyłabym instalację. Możesz zrobić np. tak. Pewnei chcesz mieć wyprowadzenie na górę i na dół. Można dać kable na zewnatrz. My zostawiliśmy pod styropianem rurke z pilotem w którą włożą nam kable na górę jak bedą zakładać skrzynkę (za jakis tydzień, dzisiaj zamówiłam już neo ). Na górze po pokojach bedziemy rozkładać w listwach przypodłogowych. Bedzie też w domu internet bezprzewodowy. To powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ja wiedziałam co prawda, ze będę mieć tepse w domu bo przyłącze robili razem z moim domem ale i tak położyłabym instalację. Możesz zrobić np. tak. Pewnei chcesz mieć wyprowadzenie na górę i na dół. Można dać kable na zewnatrz. My zostawiliśmy pod styropianem rurke z pilotem w którą włożą nam kable na górę jak bedą zakładać skrzynkę (za jakis tydzień, dzisiaj zamówiłam już neo ). Na górze po pokojach bedziemy rozkładać w listwach przypodłogowych. Bedzie też w domu internet bezprzewodowy. To powinno wystarczyć. tylko, że ja nie mam styropianu na zewnątrz i też mylałam raczej o bezprzewodowym necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Nie bedziesz ocieplać domu? ja dałam rurke a potem to pokryli styro. Można dać przecież też pod klinkier czy kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Nie bedziesz ocieplać domu? ja dałam rurke a potem to pokryli styro. Można dać przecież też pod klinkier czy kamień.Nie będziemy ocieplać domu. Budowaliśmy z pth 44. Będzie tylko otynkowany i pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 24.01.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Co do neta ; bez wątpienia najlepszy jest w miastach. Stabilne łacze na śwaitłowodzie nic nie zastąpi, ale w naszych warunkach jednorodzinnych budowli - nie ma wyjścia. A co do przeltów na różne okazje - przydają się choćby zaślepione czekały miesiącami ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Co do neta ; bez wątpienia najlepszy jest w miastach. Stabilne łacze na śwaitłowodzie nic nie zastąpi, ale w naszych warunkach jednorodzinnych budowli - nie ma wyjścia. A co do przeltów na różne okazje - przydają się choćby zaślepione czekały miesiącami ;] No ja mieszkam w mieście takim dość dużym Z tym, że tak jak mówisz, w domach jednorodzinnych różnie to wbywa. Ale skoro mówisz, że kable mogą czekać, to tak zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 24.01.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 I co ja mam teraz zrobić?? Ładować kable do neta w ścianę i liczyć na to, że jednak się da mieć neostradę?? Słup TP stoi w rogu mojej działki niemalże, ale pani konsultanka powiedziała, że to nic nie znaczy, bo ten słup to se może ot tak stać i już I co ja biedna zrobię bez internetu w domu????? Aż mi się serce skurczyło na samą myśl speóbuj jeszcze poszukać kogoś, kto być może w rwojej okolicy zajmuje się netem radiowym pop. radiówką. Najprościej i najszybciej można ro speawdzić w szkole, u sołtysa, wójta i plebana powinni być poinfoemowani taż o możliwości założenia neostrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 I co ja mam teraz zrobić?? Ładować kable do neta w ścianę i liczyć na to, że jednak się da mieć neostradę?? Słup TP stoi w rogu mojej działki niemalże, ale pani konsultanka powiedziała, że to nic nie znaczy, bo ten słup to se może ot tak stać i już I co ja biedna zrobię bez internetu w domu????? Aż mi się serce skurczyło na samą myśl speóbuj jeszcze poszukać kogoś, kto być może w rwojej okolicy zajmuje się netem radiowym pop. radiówką. Najprościej i najszybciej można ro speawdzić w szkole, u sołtysa, wójta i plebana powinni być poinfoemowani taż o możliwości założenia neostrady jutro jadę na działkę to popytam sąsiadów wkleiłam w zdjęciach z dzieciństwa swoje koszmarne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.01.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Nie bedziesz ocieplać domu? ja dałam rurke a potem to pokryli styro. Można dać przecież też pod klinkier czy kamień.Nie będziemy ocieplać domu. Budowaliśmy z pth 44. Będzie tylko otynkowany i pomalowany. Wiec będzie kładziony tynk. Ryrke mozecie wkuć i dać podtynkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Nie bedziesz ocieplać domu? ja dałam rurke a potem to pokryli styro. Można dać przecież też pod klinkier czy kamień.Nie będziemy ocieplać domu. Budowaliśmy z pth 44. Będzie tylko otynkowany i pomalowany. Wiec będzie kładziony tynk. Ryrke mozecie wkuć i dać podtynkowo. Jutro pan rozwieje wszystkie nasze wąptliwości ma przyjechać na budowę A w ogóle to dziś poumawiałam się z panem od ocieplenia poddasza, z panem od anten i netu, z panem od garderoby i panem od bramy do garażu. Szkopuł w tym, że nie zapisałam sobie kiedy z kim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.01.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Trochę dużo tych panów A co Małżonek na to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Trochę dużo tych panów A co Małżonek na to .... Jeszcze nic nie wie ma dzis dużura, nie chciałam go przez telefon denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.01.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Trochę dużo tych panów A co Małżonek na to .... Jeszcze nic nie wie ma dzis dużura, nie chciałam go przez telefon denerwować Ło matko, absolutnie nie denerwować!!!!!! Jak się jutro dowie to się nic nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Trochę dużo tych panów A co Małżonek na to .... Jeszcze nic nie wie ma dzis dużura, nie chciałam go przez telefon denerwować Ło matko, absolutnie nie denerwować!!!!!! Jak się jutro dowie to się nic nie stanie Taaa, przynajmniej do domu dojedzie spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.01.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Trochę dużo tych panów A co Małżonek na to .... Jeszcze nic nie wie ma dzis dużura, nie chciałam go przez telefon denerwować Ło matko, absolutnie nie denerwować!!!!!! Jak się jutro dowie to się nic nie stanie Taaa, przynajmniej do domu dojedzie spokojnie Trafne myslenie Najwyższy czas chyba pójść spać! Rany, kiedy te ferie będą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Rany, kiedy te ferie będą???? MOje się już kończą niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts