Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jezeli chodzi o rolety takie jak ja mialam - niewiem czy pamietasz - ale ich nie polecAM - murowanie ma znaczenie, trzeba zostawic miejsca na skrzynki roletowe nad oknami, jezeli beda takie jak ty masz to sama wiesz najlepiej jak ma sie do tegp murowanie - a jezlei chodzi o ociepl;enie do tego wszytskiego to ad moich rolet to trzeba wstawic rolety zeby moc ocieplic dom

A dlaczego ich nie polecasz?

Pan okienny mi powiedział, że ekipa ma wymurować o 20cm większe dziury na okna, bo bez względu na rodzaj rolet tyle trzeba mieć wolengo miejsca.

Ja mam inne, u mnie widac skrzynkę

Wiesz co ja moze jestem skrzywiona jezeli chodzi o te rolety bo ekipe mialam tragiczna i wiele nerwow mielismy z roletami z firma i w ogole duzo zamieszania - bo ekipa byla niesolidna i w ogole bylo do d......

Ale tak suma sumarum sa ok - poki co nie skarze sie na nie - jezeli mam z nimi problemy to tylko dlatego ze zostaly zle wmontowane wrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Mysza, rolety zewnętrzne to jedna z lepszych inwestycji jakie mam. Chronią przed temperaturami, żadna roleta materiałowa nie ma się co równać z zewnętrznymi. No i jakoś tak bezpieczniej mi się śpi jak męża nie ma w domu, jak wyjeżdżamy gdzieś na dłużej. Jedynie co teraz żałuję to to, ze posłuchałam gościa od okien i nie zrobiłam sobie na piętrze. |Co prawda nic straconego, ale teraz to by mi rolety zabrały trochę światła.

Póltorej godziny wybierałyśmy kolor okien :)

W końcu padlo na orzech. Z tym, że bym wolała chyba białe w środku, boję sie, że może być ciut za ciemno, choć w sumie to sa duże okna i światła będzie pod dostatkiem raczej. Ale pomna swoich doświadczeń wiem, że ciężko potem ten kolor ograć z resztą domu. Poza tym okazało się, że okna balkonowe mają już standardowo niski próg, 1,5cm. Co jest ewidentną zaletą przy wyjeżdżaniu wózkiem. Jedynie przesuwne okna dale mają wysoki próg, ale tu jakby nie ma to znaczenia. No i uwaga!! W OknoPlaście ( bo tam kupimy okna) montują już rolety zewnetrzne razem z moskitierami, co jest wynalazkiem genialnym. Mieliśmy takie rozwiązanie w apartamencie na wakacjach i powiem Wam, że IDEALNA SPRAWA! Pierońsko droga, ale moi rodzice tak się napalili, że chyba wzieliby to za każdą cenę. Pan okienny ma przeliczyć to raz jeszcze, bo sam się ździwił, że tak dużo wyszło.

Aaaa, murarze chyba skończą mury do końca tygodnia:)

No i ogrzewanie i cała wod kany też już zamówione, a za tydzień w środę wieźba przyjeżdza :)

Slicznie wygladaja te krzeselka i koniec !!!!!!!!

Fajnie ze roboty ida pelna para - byle tak dalej :)

Jezeli chodzi o kolor okien wew - ja mam biale i wybieralam swiadomie biale, no znaczenie miala tez cena, wybralam bialy kolor tez ze wzgledu na mozliwosc lepszego dopasowania wnetrza do okien, ale kolor okien dwustronny jest ladniejszy - wnetrze jest ladniejsze - tak mi sie wydaje - wybierajac chyba ponownie wybralabym kolor

ja np zaluje ze nie dalam do srodka tez szarych, z bialymi jest ok, ale niepotrzebnie sie balam szarosci.

Kolezanka np. wie ze w domu bedzie parkiet merbau, kupila wiec okna które są kolorystyką najbardziej zblizone do tego drewna, mysle ze bedzie pieknie. Jesli wiec Twoi rodzice wiedza ze chca miec parkiet i maja jeszcze troszke czasu niech pomyslą.

Problem odpada jesli wezmą szare z obus tron :).