Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale ja odnoszę wrażenia ze klilometrowe kolejki są właśnie teraz. Naprawdę nie moge patrzeć jak baba bierze zywego karpia, rzuca go na lade jakby to był jakis przedmiot i pakuje do worka a ten biedak tam się dusi . Pewnie cześć z nich zdycha zanim dotrą z nim do domu. Po gotowe dzwonki karpia czy filety nie ma kolejek. Wiem troche drożej, ale jakoś innych ryb nie kupuje się w sklepie żywych.

Jak nie ma kolejek? Jest jedna kolejka na stoisko rybne i nikogo nie interesuje, ze ja po sprawionego karpia stoję...

Ale pamiętam taki jeden rok, byłam wtedy mała 9lata 70-te), gdy mój tata zdobyl gdzieś karpie na wigilie zywe. CO z nimi zrobił? Wrzucił je do studniu u babci u której wtedy mieszkaliśmy, zeby sobie dopływały do wigilii :D W dzięń wigili była u nas straż pozarna i wypompowywała wodę, zeby te karpie nam wydostać :D A w świeta mielismy wode od sąsiada bo butelkowych wtedy nie było :D

Zeżarło mi posta :mad:

Skrzaty kupiłam, bo byłam z Córką :D I mimo, że nie lubię tych skandynawskich ozdób, to te krasnale są ok. Był płacz również o renifery, ale dla mnie to już za dużo.

Co do kolejek to już pisałam u May, jak dla mnie paranoja. Niemniej jednak zakupy trzeba zrobić i aż mi skóra cieprnie jak o tym pomyślę :sick: