Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zrobiłam nalot w domu rodzicow. I w ciągu tego minionego tygodnia elektryk zrobił duże postępy. W zasadzie została kuchnia i salon. To nawet dobrze się składa, bo wprowadziłam zmiany w salonie. No i rodzice mieli super niespodziankę, bo gość który miał im zrobić wjazd na działkę ( pamiętacie, że tam jest rów?) nie czekał, aż zima minie i wziął i zrobił ten wjazd. Pełen profesjonalizm, są dryny więc woda będzie mogła spokojnie przepływać :)

a ja w ogóle nie rozumiem o co w tych nartach chodzi. Skoki owszem, oglądam nawet, głównie u teściów. Jestem zdania, że dwa najnudniejsze sporty do oglądania w tewe to kolarstwo i skoki. Uwierzcie, że skoki w porównaniu z tematami z którymi muszę się tam mierzyć, są zapierającą dech, podnoszącą ciśnienie i adrenalinę rozrywką. Ale jeżdżenie sobie po stokach? Mła? To chyba jedyny sport do którego zupełnie mnie nie ciągnie (no może jeszcze panczenizm ale to tylko ze względu na obowiązujące w tejże dyscyplinie trendy modowe).

Poza tym wszyscy moi znajomi jeżdżą co roku na narty i rzygać mi się chce od ich opowieści. Ich zdaniem wyjazd narciarski wygląda tak: 8:00 na stok, jeździć do 18 (bo stok zamykają) potem do chaty, coś na ząb i wszyscy są za bardzo zwaleni żeby choćby gadać więc coś tam pomruczą, jedno piwko i spać, ewentualnie grają w karty (PRZYSIĘGAM!!!! dwóch kolegów wróciło z Austrii dwa tygodnie nazad i serio grali w karty). Poza tym miejscowości ze stokami to zazwyczaj pipidówy gdzie nie ma lokali, restauracji i klubów gdzie mógłbym nawiązywać znajomości, dyskutować, oczarowywać i zachwycać.

Słuszne podejście. Nie wiem co bym mogła odpisać.... Ostatnio same inteligentne teksty w domu wypowiadamy dzięki małemu dziecku.

Np. dziś rano słyszę "rozmowę" męża z synem: "warzyła kokoszka jajeczko....yyy....trala la la..... tu mi kaktus wyrośnie " :D

Cytat dokładny :D

u nas zaś Maciej opanował do perfekcji zasadny managingu 5xD (Dlacego). On jednak poszedł dalej i tych "dlacego" dorzuca jeszcze od siebie jakieś 20 na każdy temat. Problemu z tym nie ma jedynie babcia stosująca z upodobaniem dość radykalne eksplikacje:

- Maciusiu trzeba jeść zupkę

- Dlacego?

- Bo jak jej nie zjesz to umrzesz.

Dandii wcześniej zamykają, bo później jest ciemno... , no chyba, że na oświetlonych jeździsz....

I masz racje , Austria nudna jest... Ale Włochy... to inny temperament.. Są knajpki, pizzerie, jest życie po nartach do późnego wieczora... Są sklepiki, zupełnie inna atmosfera... I wcale grać w karty nie trzeba . No chyba, że to wersja wyjazdu bardzo ekonomiczna jest, a tego to Ci już koledzy nie powiedzieli...

I ja też nie zachwycałam się nartami... też mi ciśnienie podnosiło jak słuchałam opowieści , że ja tu jeżdżę, ja tu byłem, a tu taki stok, a tu taka traska... Nooo nudne... i to stanie w kolejkach..... Nuuuuda jak nie wiem... Ale spróbowałam, popłakałam się i już nigdy bym desek nie założyła, gdyby nie syn, który musiał uczyć się równowagi... I potrzebna była ochrona dla dziecka, bo sam mąż nie dałby rady.. I tak musiałam nauczyć się jeździć... i utrzymywać pozycję pionową... Bo jak przyjęłam pozycję horyzontalną poziomą to dźwig na stok niestety nie podjeżdża, a mnie trudno było się pozbierać.......