Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie mam. A co gorsza nie mam co liczyc w najbliższych dniach na jakąkolwiek poprawę.

Jak się dorw do meżowego mobilnego Playa to już mam pełnię szczęścia. Niestety, Play działa słabo i nie ma mowy o przeglądaniu stron ze zdjeciami bo bym mnie szlag najjaśniejszy trafił prędzej.

Co do twojego narożnika, to ja mam Matrix i mnie pasuje. Spróbuj na allegro wpisać. Aha, są tez mniejsze niż moje.

Pęknę z dumy :cool:

Sama nie wiem jak, ale udało mi się w końcu doprowadzić do tego, że mam ludzki internet czyli starą dobrą neo, a nie jakies Playe sreje.

Za każdym razem jak do TPSA dzwonił mój mąż to był zbywany, że klient sam sobie musi poradzić z wprowadzeniem wszelkiej maści kodów i kluczy do routera. Niby jak??

I nie wydzierżyłam dziś jak mi Play kolejny raz zerwał połączenie jak byłam w banku :mad:

Dzwonię do TPSY! Po 56 wklepaniu jakiś numerków odzywa się miły ( nawet baardzo) męski głos. Se myśle, ide vabank i mówię do gości niemalże płacząc: prosze pana czy będzie pan tak miły i powie blondynce jak trzeba wejść do routera, bo nie wiem czy drzwiami czy oknem :D

Roześmialiśmy się z gościem jednoczesnie i tak przez godzinę, cieprliwie krok po kroku mówił co mam robić. Mój router przytępawy nieco i nie mógł rozpoznac czegoś tam. Jednakże w końcu UDAŁO SIĘ!! Pytam więc pana why nie od razu nam powiedziano jak to się robi, a pan, ze po pierwsze nei mają takiego obowiązku i że po drugie mało kto z konsultantów sam wie jak to działa :D A że pan miał ten sam problem więc przysiadł fałdów i znalazł sposób. No i byl tak miły, że mi go przekazał.

Więc teraz powiem Wam co słychac:

1) dopadło mnie przeziębienie, ale znalazlam sobie już lekarstwo: expres do kawy :D taki do zabudowy. Ciut będe musiala zdemolowac kuchnię, ale już dzowniłam do mojego pana kuchennego i dla niego nic trudnego. UFF. tearz tylko mój ukochany musi na neigo zarobić. Tylko. :)

2) hydraulicy kończą już swoją robote u Moich. Byłoby po sprawie, ale musieli poprawiać, po tym pożal się Panie Boże murarzu, który nei wiem po co porobił odpływy po swojemu. Ale jak!! Rura, która miała być odpowdzeniem od geberitu była pęknięta, ale co tam! Zalał chudziakiem i dziury nie widać :D:D:D: Czujecie???????

Dobrze, że mnie coś tknęło o kazałam mojemu hydraulikowi sprawdzić wszystko. WSZYSTKIE RURY DO WYMIANY. Wszystkie z dziurą, albo zgrzewane, albo robiące nie wiem po co pętlę wokół łazienki :bash: IDIOTA!! No ale sprawa już wyprowadzona. Co za tym idzie punkt

3) piec kominkowy, tu tez zawalił, dał rurę tak dupną, że trzeba znowu wymieniac, ale nic to:D

Po konsultacji z moimi i hydraulikiem pasują nam takie dwa

http://www.komo.pl/katalog/produkt/2018/piec-kominkowy-wolnostojacy-antaya.html

http://www.komo.pl/katalog/produkt/1961/piec-kominkowy-wolnostojacy-pharos.html

Antaya byłaby idealna, ale nie wiem czy za bardzo nie wejdzie w światło wejścia do salonu

Co sądzicie?

Pamietaj, że płomień idzie w górę a nie na boki i fajnie, jest go widzieć całego. Dlatego coraz większą sympatią darze wkłady o pionowym układzie. A te wszystkie cudne kominki panoramiczne które podziwiamy w zachodnich wnetrzach to niestety ale są gazowe........

tak ja tez jestem za pionem, jak szukalam kominka (kiedys myslalam ze starczy nam na kominek-ale tylko tak myslalam) to uparlam sie na panoramiczny jakis taki ponad metr szeroki, a pan mi n to ale pani wie zeby to ladnie wygladalo jak sie pali trzeba 2 ogniska obok siebie rozpalic. i ile drewna pojdzie

czesc Kasiulka