Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przyszedłem sobie ulać. Jak do kurwy nędzy można nie rozuieć Present Continuous? Weź mi powiedz. A co będzie jak dojdę z materiałem gram do Present Perfect? Wtedy zabiję się. Z łuku najpewniej, żeby wyjść na większego durnia niż moi uczniowie. Dzękuję

!

Czeee :cool:

Present kontiniułes ( wymowa moich uczniów) nei kumasz??

A co tam jest nie do kumania?

Uzywamy

1) gdy coś dzieje się tu i teraz: I am talking with you right now.

2) gdzy coś dzieje się wyjatkowo, tymczasowo: I usually wear skirts but today I am wearing jeans

3) gdy mówimy o zaplanowanej i pewnej na 1000% czynności przyszłej: Tomorrow I am seeing my doctor. Po polsku też tak mówimy: Jutro widzę się z moim lekarzem. ( Bo dziś ma kurna dyżur i go nei ma, przyjedzie w nocy jak już będę spać)

Oczywiście nie zapominamy o tym,że jest to poniekąd czas złożony czyli chcial nie chciał ma 2 orzeczenia. W tym przypadku jest to odpowiednia dla podmiotu forma TO BE ( pełni tu funkcję operatora, który służy pomocą w tworzeniu pytań i przeczeń) noo i oczywiście czasownika głównego (niosącego znaczenie) koniecznie z końcówką ING.

smack my ass and call me Judy! Ty mi rypko tłumaczysz użycie Present Continuous? aaaaaaaaaaaaaaaaa

No topsz. Ni kochana. To nie o mnie chodzi. To idzie o moich uczniów, którzy robiąc ćwiczenie o poleceniu następującycm: Z rozsypanek słownych dodając odpowiednie elementy, ułóż pytanie w Present Continuous: the moment / at / to wash / your mother / the clothes, próbują się kłócić, że podmiotem pytania są rzeczone the clothes. Ja szczęśliwie Present Continuous pojąłem wieki temu. Po co? Nie mam seledynowego.

Oczywiście nie zapominamy o tym,że jest to poniekąd czas złożony czyli chcial nie chciał ma 2 orzeczenia. W tym przypadku jest to odpowiednia dla podmiotu forma TO BE ( pełni tu funkcję operatora, który służy pomocą w tworzeniu pytań i przeczeń) noo i oczywiście czasownika głównego (niosącego znaczenie) koniecznie z końcówką ING.

O Jezu, zamknij się bo skonam!

tak. jestem aż tak mądry, że zamiast być rentirem i rozwijać związane z tym umiejętności u boku groteskowo durnej cycatej blądyny, a najlepiej trzech, uczę angielskiego, mało tego... i francuskiego. Panu Bogu zapłać że we własnej firmie a nie w szkole publicznej. Z całym szacunkiem kochana, z całym szacunkiem.