Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurde, sęk w tym, że ja mam. Malowaną Chodzież. Nie pasuje mi zupelnie, ale tak jak pisalam wcześniej, nic się z nią kurna nie dzieje jak wyjmuję ze zmywarki:D

No i mam ją dlatego, że kiedyś dawno temu byłam wychowcą fajnej klasy. No i te matki wiedziały,że tyle co wyszłam za maż i pewnie bida serwisowa az piszczy :D. No i podpytywały mnie co by mi kupic na zakończenie szkoły więc się oburzyłam i powiedziałam, że kwiaty jeśli już i że żadnego prezentu od nich nie przyjmę. No ale nie ustąpily. No i dzień przed zakończeniem roku ktoś puka do drzwi:D Patrzę a tu dzieci ode mnei z klasy sztuk 10. Ledwo się zmieścili:D No i mają pudło. od razu sie zmarszczyłam i pytam co to. No i oni z taką rozbrajającą szczerością: filiżanki:D Otworzyłam i ujrzalam full serwis do kawy: 12 filiżanek, talerzyki deserowe, cukiernica, mleczarka, dzbanek. Pięknei wyglądał ten serwis. naprawdę mi się podobał, zwłaszcza, że mieliśmy jakies polamańce tylko. No i serwis został:D

Na następny dzien, dostalam bukiet 31 róż, bo tyle ich było w klasie. Miny niektórych koleżanek na "tylko taki prezent" były bezcenne. Fajna klasa to była. Bardzo dobrze się uczyli...

No i tak to własnie było z moim serwisem z Chodzieży. Potem oczywiście zaczęłam dopkupowac resztę i tym sposobem mam chyba wszystko juz

Ja dostałam swoją od chrzesnej. Mam na 18 osob chyba wszystko co wychodziło. Niektóre elementy robione na zamówienie :D Ciotka była szefową calego pietra w największym domu handlowym w miescie :D Mieli tam praktycznie tylko szkło i zabawki :D Więc i kryształów ci u nas dostatek ;) :Dhttp://www.polskaporcelana.pl/images/produkt201/_c900x500_cj131d2.jpg

Kurde, sęk w tym, że ja mam. Malowaną Chodzież. Nie pasuje mi zupelnie, ale tak jak pisalam wcześniej, nic się z nią kurna nie dzieje jak wyjmuję ze zmywarki:D

No i mam ją dlatego, że kiedyś dawno temu byłam wychowcą fajnej klasy. No i te matki wiedziały,że tyle co wyszłam za maż i pewnie bida serwisowa az piszczy :D. No i podpytywały mnie co by mi kupic na zakończenie szkoły więc się oburzyłam i powiedziałam, że kwiaty jeśli już i że żadnego prezentu od nich nie przyjmę. No ale nie ustąpily. No i dzień przed zakończeniem roku ktoś puka do drzwi:D Patrzę a tu dzieci ode mnei z klasy sztuk 10. Ledwo się zmieścili:D No i mają pudło. od razu sie zmarszczyłam i pytam co to. No i oni z taką rozbrajającą szczerością: filiżanki:D Otworzyłam i ujrzalam full serwis do kawy: 12 filiżanek, talerzyki deserowe, cukiernica, mleczarka, dzbanek. Pięknei wyglądał ten serwis. naprawdę mi się podobał, zwłaszcza, że mieliśmy jakies polamańce tylko. No i serwis został:D

Na następny dzien, dostalam bukiet 31 róż, bo tyle ich było w klasie. Miny niektórych koleżanek na "tylko taki prezent" były bezcenne. Fajna klasa to była. Bardzo dobrze się uczyli...

No i tak to własnie było z moim serwisem z Chodzieży. Potem oczywiście zaczęłam dopkupowac resztę i tym sposobem mam chyba wszystko juz

Jejku, musiałas się poczuć wspaniale!! zazdroszę tych małych pukających do drzwi serduszek:)

:no: U mnie nie ma.....

Choć mam inny serwis.... , może nie scina mnie na kolana, ale to dla mnie mama kupiła i jest używany już tylko na świeta.... Deserowych tależyków zostało mi się tylko dwa... :(

Na co dzień używam białego duraleksu. Nie tłucze się, a jak już to dokupię bez problemu, dzieci nie poobijały, a talerzyków deserowych mam chyba ponad 30... i prawie wszystko codziennie jest zużywane.... Bida u mnie jest ze sztućcami.... Muszę się kiedyś dorobić... Część chyba ze śmieciami wyjechała, a gdzie reszta... Bóg wie....

Kryształów mam po mamie sporo... Kiedyś na każde imieniny tyle dostawała, że masakra... Z domu tylko kilka sztuk wzięłam, ale i tak jest sporo.... Nie wyrzucam, bo pamiątka... ale, żebym lubiła to nie powiem...

Pisząc dom myślałam o domu rodzinnym bo to serwis ubiegłych pokoleń jest, nie naszych :)

mi sie te serwisy podobają, ale zawsze zastanawiam jak sie bedą kolorystycznie komponowały z potrawami;)

Jedno jest pewne- te talerze komponują się idealnie z rosołem, one są wręcz dla niego stworzone:);)