Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jest coś dobrego i taniego czego nie reklamują? Nie chcę płacić za durne reklamy.

I co ile się myje zmywarkę i na jaki program Wy nastawiacie?

Jeszcze zapytam na jakim programie myjecie naczynia , głównie talerze, szklanki i filiżanki.... Jaki czas i jaka temp???

Do umycia zmywarki kupuje sie specjalny środek, jednorazowy pojemnik. Wkładasz i właczasz zmywarke. Sama sie myje w środku i odświeża. Ja mam też powieszony w zmywarce zapach. Bardoz mi to odpowiada bo nieraz niezbyt zapachy były...

Myłam tym:

http://www.calgonit.pl/finish-fusion-powder-dishwasher-cleaner.php

i ten zapach mam

http://www.calgonit.pl/finish-dishwasher-freshener.php

Są w każdym, ja akurat kupiłam w Auchan bo mam najbliżej.

Ja mam inny problem ze zmywarką- sztućce tak jakby rdzewieją, nie jest to może dosłowna rdza ale taki trudny do usunięcia nalot, który jest tylko miejscami . Kupiłam juz kolejne sztuće nawet z napisem że nadają się do mycia w zmywarce i mam to samo. Macie tak może?

Są w każdym, ja akurat kupiłam w Auchan bo mam najbliżej.

Ja mam inny problem ze zmywarką- sztućce tak jakby rdzewieją, nie jest to może dosłowna rdza ale taki trudny do usunięcia nalot, który jest tylko miejscami . Kupiłam juz kolejne sztuće nawet z napisem że nadają się do mycia w zmywarce i mam to samo. Macie tak może?

:yes:

te z ikei najmniej mi rdzewieja w zmywarce.

jak u Was sledzik?

Mam czasami rdzawe plamki na nożach. Stal oczywiście nierdzewna, jakaś tam specjalna samurajska, drogie były dość, a nalot się pojawia... Ale nie zawsze... Nie wiem od czego to zależy. Może jak wrzucam coś stalowego to ten nalot się osadza....