verunia 08.03.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jak trzy razy myłaś to nic dziwnego że się nic nie dzieje. To się pojawia po dłuższym czasie użytkowania. W poprzednim domu też tak miałam ze zmywarką . Nie wiem w czym problem. Ostatnio kupiłam te z IKEI i niestety znowu widze te plamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Kostka nie rozpuści się tylko wtedy kiedy włoży się do zmywarki jakieś duże garnki, miski i zamyka się wtedy prawidłowy przepływ wody. Dlatego nie myję dużych garnków, mis i patelni w zmywarce... oprócz tego bardzo ważne jest regularne uzupełnianie soli i nabłyszczacza rzecz jasna... Czyszczenie zmywarki jest ważne zwłaszcza wtedy gdy nie używa jej się codziennie. Zapach też używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 08.03.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 wg mnie tam gdzie jest jakies uszkodzenie sztucca to sie najnormalniej rdza robi mi nie rdzewieje z ikei ale takie co wygladaja jak typowa stal nierdzewna nie chromowane NIe, to nie jest rdza od uszkodzenia, to raczej taki plamkowy nalot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 dzis dzien kobiet a my o garach gadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 NIe, to nie jest rdza od uszkodzenia, to raczej taki plamkowy nalot Powód: braku jednego ze składników jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 dzis dzien kobiet a my o garach gadamy... No raz w roku można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 08.03.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 sól i nabłyszczacz mam pod kontrolą, tylko zapachu nie dodaję ale to chyba nie jest przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 sól i nabłyszczacz mam pod kontrolą, tylko zapachu nie dodaję ale to chyba nie jest przyczyną? A na wszystkich sztućcach robi się to samo? Na nożach z dobrej stali też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 08.03.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Na nożach nie, a na sztućach tych nadroższych najbardziej to się dzieje . Takie mam ze zwykłej stali tanie sztućce IKEI z plastikowymi uchwytami i też się nic nie dzieje. Może faktycznie jakieś szczególne stopy metali tak reagują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 08.03.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Plamy z rdzy lotnej robia sie w rejonach, gdzie sa zwiazki zelaza w wodzie. Im lepsza stal, tym mniej nalotu ale tez nie jest regula, bo u mnie na nozach WMF-a jest tragicznie a na zwyklych tarasowych za pare groszy nie- prosty sposob, oczywiscie nie pomagajacy na sto procent przy wszystkich wodach ale mozna wylozyc koszyk folia aluminiowa. Dziala to na zasadzie elektrolizy w ktorej zelazo osiada na aluminium a nie na stali sztuccow. Co pewien czas trzeba folie wymienic, jak sciemnieje albo pojawi sie na niej bialy osad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 08.03.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Plamy z rdzy lotnej robia sie w rejonach, gdzie sa zwiazki zelaza w wodzie. Im lepsza stal, tym mniej nalotu ale tez nie jest regula, bo u mnie na nozach WMF-a jest tragicznie a na zwyklych tarasowych za pare groszy nie- prosty sposob, oczywiscie nie pomagajacy na sto procent przy wszystkich wodach ale mozna wylozyc koszyk folia aluminiowa. Dziala to na zasadzie elektrolizy w ktorej zelazo osiada na aluminium a nie na stali sztuccow. Co pewien czas trzeba folie wymienic, jak sciemnieje albo pojawi sie na niej bialy osad. Dzięki, wypróbuje ten sposób bo juz znudziło mi się kupowanie kolejnego kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 08.03.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) verunia ale najpierw wyczysc te sztucce, to zapobiega ale nie leczy jak nie bedziesz dawala sobie rady, to wloz sztucce do plaskiego naczynia, zalej ciepla woda i wrzuc tabletke do czyszczenia sztucznych szczek - Kuki-dent albo cos podobnego ... pozniej szmatka ciach ciach i powinno pomoc. Ale musze powiedziec, ze jak juz rdza jest i w takim stanie metal byl pare razy myty i suszony, to mogl sie zapiec tak, ze dupa blada. Edytowane 8 Marca 2011 przez Mohag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.03.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ja tez mam taki nalot, głównie na łyżkach Wtedy biore słój z wodą, wrzucam wsie łyżki, zalewam cifem, po kilgu h mam czyste, płukam, wycieram i na jakiś czas mam z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.03.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Kupiłam ten wynalazek do mycia zmywarki i zapach.Zmywarka właśnie się myje... Wynalazek + zapach w promocji w Realu są po 19,99 a kupując każde z osobna to jakieś 5zł drożej lub więcej. To tak dla wiadomości tym, którzy mają zamiar kupić te wynalazki.Mnie zmywarka jeszcze nie śmierdziała, ale , że podobno trzeba ja myć to i stąd moje pytanie....Ja zawsze wkładam do zmywarki wszystko dobrze opłukane. Więc zastanawiam się czasami nad sensem zmywarki. Ale z drugiej strony jak włożyć brudne talerze...I jak włożyłam nie umyte to wyjęłam ze zmywarki brudne... To był pierwsze moje zmywanie w zmywarce... I nie powiem, żebym była zadowolona wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.03.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 my wkładamy wszystko jak leci chyba że na talerzu gruba warstwa pozostałości, wtedy płukamy. ze sztuccami też mi sie tak dzieje - ciekawy patent z tą folią choć nie wiem gdzi bym miała w tej szufladzie to umieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.03.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 No dobra Efi.... a na jakim programie myjesz? Ja daję na 50 minut i 40*C.... Tak mi się wydaje, że będzie dobrze, ale mogę zmienić na inny program. Zwykle włączam zmywarkę na noc, czasami do południa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.03.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 te z ikei najmniej mi rdzewieja w zmywarce. jak u Was sledzik? Sledzik dobry był Faworki i oponki też I dietę szlag trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.03.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ja mam program na 2:20 wiec pol godziny dluzej, zwykle nie oplukuje talerzy, czasami sie zdarzaja pojedyncze niedomyte talerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.03.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 No to pitolę... Dam inny program i nie będę przemywać w zlewie... Zobaczymy co będzie... A Marta na ile stopni pierzesz te talerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts