Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Jak trzy razy myłaś to nic dziwnego że się nic nie dzieje. To się pojawia po dłuższym czasie użytkowania. W poprzednim domu też tak miałam ze zmywarką . Nie wiem w czym problem. Ostatnio kupiłam te z IKEI i niestety znowu widze te plamki.

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kostka nie rozpuści się tylko wtedy kiedy włoży się do zmywarki jakieś duże garnki, miski i zamyka się wtedy prawidłowy przepływ wody. Dlatego nie myję dużych garnków, mis i patelni w zmywarce... oprócz tego bardzo ważne jest regularne uzupełnianie soli i nabłyszczacza rzecz jasna...;) Czyszczenie zmywarki jest ważne zwłaszcza wtedy gdy nie używa jej się codziennie. Zapach też używam.:)

Plamy z rdzy lotnej robia sie w rejonach, gdzie sa zwiazki zelaza w wodzie. Im lepsza stal, tym mniej nalotu ale tez nie jest regula, bo u mnie na nozach WMF-a jest tragicznie a na zwyklych tarasowych za pare groszy nie- prosty sposob, oczywiscie nie pomagajacy na sto procent przy wszystkich wodach ale mozna wylozyc koszyk folia aluminiowa. Dziala to na zasadzie elektrolizy w ktorej zelazo osiada na aluminium a nie na stali sztuccow. Co pewien czas trzeba folie wymienic, jak sciemnieje albo pojawi sie na niej bialy osad.

Plamy z rdzy lotnej robia sie w rejonach, gdzie sa zwiazki zelaza w wodzie. Im lepsza stal, tym mniej nalotu ale tez nie jest regula, bo u mnie na nozach WMF-a jest tragicznie a na zwyklych tarasowych za pare groszy nie- prosty sposob, oczywiscie nie pomagajacy na sto procent przy wszystkich wodach ale mozna wylozyc koszyk folia aluminiowa. Dziala to na zasadzie elektrolizy w ktorej zelazo osiada na aluminium a nie na stali sztuccow. Co pewien czas trzeba folie wymienic, jak sciemnieje albo pojawi sie na niej bialy osad.

Dzięki, wypróbuje ten sposób bo juz znudziło mi się kupowanie kolejnego kompletu

verunia ale najpierw wyczysc te sztucce, to zapobiega ale nie leczy ;) jak nie bedziesz dawala sobie rady, to wloz sztucce do plaskiego naczynia, zalej ciepla woda i wrzuc tabletke do czyszczenia sztucznych szczek - Kuki-dent albo cos podobnego ... pozniej szmatka ciach ciach i powinno pomoc. Ale musze powiedziec, ze jak juz rdza jest i w takim stanie metal byl pare razy myty i suszony, to mogl sie zapiec tak, ze dupa blada. Edytowane przez Mohag

Kupiłam ten wynalazek do mycia zmywarki i zapach.

Zmywarka właśnie się myje... Wynalazek + zapach w promocji w Realu są po 19,99 a kupując każde z osobna to jakieś 5zł drożej lub więcej. To tak dla wiadomości tym, którzy mają zamiar kupić te wynalazki.

Mnie zmywarka jeszcze nie śmierdziała, ale , że podobno trzeba ja myć to i stąd moje pytanie....

Ja zawsze wkładam do zmywarki wszystko dobrze opłukane. Więc zastanawiam się czasami nad sensem zmywarki. Ale z drugiej strony jak włożyć brudne talerze...

I jak włożyłam nie umyte to wyjęłam ze zmywarki brudne... To był pierwsze moje zmywanie w zmywarce... I nie powiem, żebym była zadowolona wtedy...