Arnika 02.05.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 To to sie dzieje u rodziców A myślałam, ze domek troszkę większy... Przynajmniej na większy mi wyglądał.... A co u Ciebie ogródkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.05.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 końca łupania życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.05.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Kasiu zdrowiej, normalnie nie przystoi w dlugi weekend chorowac, poza tym niedlugo matury , nie mozesz zawiesc swych uczniow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.05.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Jamles, żebyś wiedział. Nie przypuszczalam, że to takie uciążliwe, nie mówiąc o bólu rzecz jasna. No ale, mam nadzieję, że do środy jakoś wydobrzeję. Arnika, no cały czas czekam na projekt ogródka. Zarazem doczekac się nie moge i coś czuję ze zacznę sama kobinować. Szukam drzewek vel krzewów, najlepiej kwitnących ale takich co by dały radę przeżyć w cieniu wiecej niż jeden sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.05.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 (edytowane) Kasiu zdrowiej, normalnie nie przystoi w dlugi weekend chorowac, poza tym niedlugo matury , nie mozesz zawiesc swych uczniowNo żebyś wiedziała. Wkurwa mam na max. Boję się, że to się powtórzy w najmniej oczekiwanym momencie. Siedzący tryb pracy nie sprzyja, a ja nic innego w maju robić nie będę, jak tylko siedzieć i sprawdzać...... Edytowane 2 Maja 2011 przez kaśka maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.05.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Czy ktoś mnie oświeci, gdzie się podział zapis o tym, że "Tak, chcę opuścić bezpieczną strfę forum?" Było w zaawansowanych ustawieniach i się zbyło. A mnie zaraz szlag trafi Nic nie mogę otworzyć normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 02.05.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Zamiast do galerii wlaznęłam w komentarze i zaintrygowana liczbą postów dotarłam aż na ...Olimp. Przepraszam Gospodynię za najście. Pozwolę sobie podrzucić parę roślin do cienia. Od kilku lat ogródkuje od pólnocy:sadzę byliny i krzewy liściaste, zimozielone(i nie tylko) kwitnące.Doskonałe na te spartańskie warunki są;hortensje,rododendrony,funkie,pierisy ,trzmieliny,a w części do której wpada słońce w godzinach popołudniowych;lawenda,piwonie,wejgeły,budleje,bez,złotlin Miedzy tymi rosną byliny; irysy, ostróżki,prymule,łubiny,jasnota plamista,liliowce,ciemiernik,serduszka i różnokolorowe żurawki. Te rosną u mnie i nie narzekają, ja też nie .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Swojaczka:) Milo,że Cię aż tu zapędziło. Mam sporo roślin o których piszesz, z tym, że w zupełnie innych miejscach.. I ja się dziwię, że one mi nie rosną a skoro jesteś, to co poza gliniastą ziemią może sprawić, że migdałek, wiśnia i sliwa nie kwitnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.05.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Włacz gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.05.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Włacz gg włączyłam, ale ty się gdzieś szlajasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.05.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Kasia Ty się ciesz ze ma Cię kto ratować jak łupie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 02.05.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Czy migdałkowi więdną pąki i zamierają? Jeśli tak to należy spryskać topsinem(ze dwa, trzy razy w odstępie siedmiodniowym) Najl;epiej zrobić to wczesną wiosną zanim pąki kwiatowe nabrzmieją. Po przekwitnięciu przyciąć gałązki(jeśli szczepiony na pniu to odciąć dzikie odrosty wyrastające z podkładki.)CZy chodzi o wiśnię piłkowaną ozdobną? Mam i teraz jest cała w kwiatach rośnie przy furtce od północy oczywiście. Może ta glina jej ciąży nad miarę. Co do śliwy nie wiem,nie znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Migdalek pąków miał malo i nie wszystkie się rozwinęly.Stoi prawie w pełnym słońcu, podobnie jak i wiśnia Kiku Shidare. Wiśnia ma dośłownie 3 kwaitki. Sliwa ZERO!! Z tym, że ślwia stoi raczej w cieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.05.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Kaska a jak u ciebie lepiej cos?? wg mnie te kwitnace musisz przeniesc do slonca bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.05.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Marta, leżę cały dzien. To chyba rwa kulszowa. Więc podejrzewam, że jeszcze poleżę.A co do drzewek, to one własnie w słońcu stoją, w zasadzie od 11 do zachodu słonca mają światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.05.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Mój migdałek stoi w pełnym słońcu od wschodu do zachodu, a widziałaś jak był kwiatami obsypany? U mnie też glina....A może masz bardzo mokro? Bo ostatnio ogrodnik mi powiedział, że wiśnia nie znosi jak jest mokro i się zniszczy... Moje dwie zeszłoroczne padły... ale inne drzewka dały radę.... I zdrówka życzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.05.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 wspolczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.05.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Uuuuu... jak o rwie przeczytałam, to mi się wszystko skuliło! Chociaż masz najlepszą opiekę pod słońcem, to bardzo współczuję... znam z autopsji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 z jedenj strony współczuję ale trochę tez i zazdroszcze :)buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.05.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Kolejny dzień leżenia Teraz mnie już boli absolutnie wszystko Droga do toalety zajmuje mi wieczność i jestem mokrusieńka jak juz tam dotrę. No co to za paskudztwo??!! Pogoda pod psem, ale może to akurat dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts