Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

z Brazy wyboru małżowi podobały się te przed ostatnie :D

Pozdrowienia dla małża :D

Z tych ostatnich to wzór nie bardzo, ale ten kolor ... no ekstra!!!

kolor by mi pasił do dachu, ale chyba musze się kierować kolorem okien :roll: czyli wypada mi dac jakiś złoty dąb, do tej cholernej amareny tylko to pasuje :-?

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia

Prosze Cie tylko nie ten zloty dab , litosci.

Duzo lepiej szare do dachu , albo szukaj czegos do okien , innego niz ten dab :roll:

no własnie wiem :x do okien identiko nic raczej nie dobiorę, chyba, że za jakąś abstrakcyjną dopłatą.

Mówisz szare??

Nie jestem zachwycona tym złotym dębem :-?

Ja wybieram te:

http://drzwi.krakow.pl/www/_images/sub/pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_611,1.jpghttp://drzwi.krakow.pl/www/_images/sub/pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_633.jpghttp://drzwi.krakow.pl/www/_images/sub/pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_dwuskrzydlowe_911,1.jpg

heheheh, no ja wybrałam dokładnie te same, ze wskazaniem na te pierwsze :D

te pierwsze kiedyś wybrałam, tylko bałam się o ciepło :roll: bo w środku jest szyba, nawet pytałam się ludzi i różnie mi radzili w końcu stanęło na obecnych :D Przyznam sie, że bardzo mi się podobaly i podobają

Drzwi super. :D

Tylko czemu tak daleko ode mnie :-?

Tez bym nie zrobiła zlotego dębu do amareny.

Ktos mi tłukł do głowy, ze nie trzeba wszystkiego robić pod jeden kolor ( jak chciałam bramę garażową przemalowywać :wink: ) więc zrób jakikolwiek inny kolor i też będzie dobrze.

A grafit do dachówki będzie super. Nie pamiętam czy zdecydowałaś się na jasną elewację ale jeśli tak to będzie fajny kontrast.

Ps. No i fakt, że nie jestem na bieżąco ale nie aż tak żeby o tej przeprowadzce mówić na serio :wink: 8)

Jak trzymaja ciepło drzwi ze szkłem w srodku zależy w jakim są profilu.

Ja też mam podobne:

http://www.urzedowski.pl/drzwi_wew.php?id=166&nazwa_kategorii=DRZWI%20%20ZEWNĘTRZNE%20Z%20PRZESZKLENIEM&uklad=3&kat_id=143

DZ409

...mają profil 88 - solidny - waża 200kg. Trzech chłopa miało problemy z zamontowaniem ich...

Ja też mam podobne:

http://www.urzedowski.pl/drzwi_wew.php?id=166&nazwa_kategorii=DRZWI%20%20ZEWNĘTRZNE%20Z%20PRZESZKLENIEM&uklad=3&kat_id=143

DZ409

...mają profil 88 - solidny - waża 200kg. Trzech chłopa miało problemy z zamontowaniem ich...

oooo właśnie o tych mówiłam- 412, 420 i 414 :D a będziemy mieć 419 też fajne :D chyba :roll: :wink:

Ja też mam podobne:

DZ409

oooo właśnie o tych mówiłam- 412, 420 i 414 :D a będziemy mieć 419 też fajne :D chyba :roll: :wink:

Wszystki te drzi jeśli chodzi o wzornictwo nie są na topie. Są maxymalnie klasyczne i tyle. Już pare lat temu inne fimy miały te wzory. Ale liczy się profil i jakość w tym wypadku. Ja mam proste kształty stąd moja decyzja. Jak się je otwiera lub zamyka robią wrażenie - czuć ich moc :lol:

No witajcie moi mili :D

widzę, że dyskusja trwa :D

w sprawie bramy do garażu to malż zamawiał, kolor podobno dąb, ale już nie złoty :wink: jakiś taki ciemniejszy niż nasze okna :roll:

Uwierzyłam mu na słowo, że będzie pasować. Czy w takim razie iść w inny kolor drzwi jesli brama i okna będą jednak z tej samej parafii??

w sprawie bramy do garażu to malż zamawiał, kolor podobno dąb, ale już nie złoty :wink: jakiś taki ciemniejszy niż nasze okna :roll:

Uwierzyłam mu na słowo, że będzie pasować. Czy w takim razie iść w inny kolor drzwi jesli brama i okna będą jednak z tej samej parafii??

idź do tych co montują te bramy oni mają kawałki profili z bram i wtedy będziesz mogła dobierać...u mnie okna i drzwi są takie same , brama trochę inna ale nie dało się lepiej dobrać :lol: i mam to.... 8)

idź do tych co montują te bramy oni mają kawałki profili z bram i wtedy będziesz mogła dobierać...u mnie okna i drzwi są takie same , brama trochę inna ale nie dało się lepiej dobrać :lol: i mam to.... 8)

czyli mówisz, że olać te kolory i wziąć zupełnie inne drzwi :roll:

powiem ci, że mam ochotę na jakieś szare, ciemne :roll:

Ja nie trafiłam z kolorem drzwi. Bramę mam aluminiową, drzwi c. orzech a okna dąb bagienny :lol: Jak skońzy sie gwarancja na drzwi to je maźniemy na srebrny kolor proszkowo i bądzie git :lol: Mogłyby być ciut ciemniejsze w odcieniu obecnie to by pasowały do okien. :roll: ALe i tak sądzę, że sie czepiam i że jest dobrze :lol:

czyli mówisz, że olać te kolory i wziąć zupełnie inne drzwi :roll:

powiem ci, że mam ochotę na jakieś szare, ciemne :roll:

mówię ci , weź kawałek od nich , przyłóż do okien i atedy zdecydujesz czy za dużo będzie różnych odcieni czy nie 8) , ja tak bym zrobiła :D

U nas brama i okna biale.

Drzwi szklane z palisandrowym kolorem dookola .

Moim zdaniem pasuje , mi sie podoba , a tak naprawde to jest roznica jak sie wybiera i kupuje i mysli.

Pozniej juz jakos tak sie przyzwyczaja.

U mnie biale drzwi nie mogly byc .

Nie mialam wizji na biale.

Nie wzielabym jednak szarych , ale cos na podobe tej Twojej amareny .