Arnika 24.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 To wszystko wyjaśnia... kiedyś byłam w takim, w którym część domu miała podłogę a jeden pokój to było klepisko... Szczęka mi opadła, że w XX wieku tak bez desek można żyć.... Ale dom wyburzyli i postawili nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.06.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ostatnio oglądałam program tv o budownictwie gdzie zapalony właściciel postawił na ekologię w nowoczesnym wydaniu. Dom budował w Grecji. Naturalna klimatyzacja poprzez odpowiednie usytuowanie okien w dachu, oczywiscie odzysk wody i..... podłoga z ziemi. Nie z gliny bo to by było zbyt proste, ale ze zwykłej ziemi. No może nie takie zwykłej ale prawie. Specjalnie zagęszczanej. Nawet miała połysk już po wykonaniu Podobno jest bardzo wygodna w użytkowaniu, łatwo sie ja naprawia, przyjazna domownikom i ich dzieciom i wogóle same ochy i achy.... Tylko troche kosztowna bo wiadomo, nietypowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.06.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 No łatwa do naprawienia jest, bo tylko do ogródka wyskoczyć po garstkę ziemi, sypnąć i już... I była by w modnym kolorze T... coś tam... Kasia dopowie, bo ja nie mama pamięci do takich dziwnych nazw.... Ale za to mój ogródek jest w modnych kolorach na T... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.06.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Taupe:) Tak mi kwitnie fajnie. A jak pachnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.06.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Widać już koniec robót w środku domu u moich. Wnętrze szafy w sypialni już gotowe. Sprzęty w kuchni podłączone. W związku z tym wyszedł kolejny zonk. Oczywiście z winy stolarza. Gdyby zrobił jak prosiłam, czyli BEZ zadnych wiszących szafek, drzwiczki jednej z nich nie zrobiłyby wcześniej czy później dziury czy też wgięcia w ścianie lodówki. A tak.... Ale i tak największym fakapem ( to nei klapa ani zonk) jest okap..... producent przewidział podłączenie do sufitu i dalej rurą spiro do komina, ale kurrrr nie przewidział już osłonki dla tej rury spiro Kupiłam jedną, ale za chudego byka nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.06.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 no to troche kicha, a nie mozna zamowic stali malowanej gietej na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.06.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Moze i można, ale czas mnie goni..Może coś jeszcze znajdę gotowego, albo zabuduję kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.06.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 a jaki ty kupilas ten okap bo nie moge znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.06.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 http://www.ceneo.pl/763012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.06.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) ale on jest z nierdzewki to czemu mi sie wydawalo, ze mowilas cos ze przyszedl bezowy? czy mi sie cos pofyrtalo ... no ciezko bedzie cos dopasowac chyba tylko na zamowienie a moze go wcale nie podlaczac, dac filtry i niech dziala jako pochlaniacz? Edytowane 25 Czerwca 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.06.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Tak, przyszedł bezowy wiec chciałam go wymienić na biały. Okazało się, że trzeba czekac powyżej dwóch tygodni. I gdybym wiedziała, ze stolarz jest z gatunku spowolnionych ( chociaż czego ja się po nim spodziewałam... w szkole zawsze był na końcu ze wszystkim) to bym poczekała, w końcu kuchnia dalej nei skończona Potem się okazało, ze po zamontowaniu tych przecudnych wiszących szafek jest tam tylko i wyłącznie 60cm, więc 60tka odpadła, bo wyglądałaby koszmarnie. Wiec zamówiłam 40tke. No i dalej już wiesz. A co do zamontowania filtra to nawet tego nie rozważam, to już lepiej bez tego okapu wcale. Zresztą pamiętaj, że jest już dziura w suficie, własnei żeby wpiąć ten okap w komin. Więc jest już za dużo szkód, zeby działał jako pochłaniacz Edytowane 26 Czerwca 2011 przez kaśka maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 26.06.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 i dlatego nie znoszę zmian na budowie. Nie cierpię improwizacji...współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.07.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Mam serdecznie dość tej budowy, marzę o tym, żeby się w końcu przeprowadzili:) Milion pięćset sto dziewięćset telefonów dziennie w sprawach na których się nie znam lub które średnio mnie obchodzą, np kolor ścian w garażu W związku z czym wróciła migrena Do pełni szczęścia brakuje drzwi w sypialni ( montaż na 12-13 lipca) porządku ogólnego ( w poniedziałek ma przyjść ekipa) szafy w pomieszczeniu gospodarczym i szafki nad geberitem w dużej łazience. Poza tym lakobel na ścianę w kuchni i lustro do dużej łazienki. Reszta mniej więcej ogarnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.07.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 ... np kolor ścian w garażu musi pasować do koloru karoserii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 01.07.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Kaśka jak to nie ogarniasz jak ogarniasz? Podziwiam i współczuje migreny. Czekam na fotki kuchni w szczególności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.07.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Kuchnia jest spieprzona na max. Taka targowa mi się wydaje, dlatego zrobię tylko zdjęcia z jednej strony:DPisałam wyżej, że stolarz zrobił sobie samowolę stolarską i dorobił takich niedorobionych półeczek, szafeczek.. W dodatku drzwiczki otwierały sie tak, że zrobiłyby dziurę w lodówce albo w ścianie. To na szczęście zmienił bez problemu. Szafki wiszące niestety zostaną, bo za dużo byłoby przez nie strat i zamieszania. Trudno.Najważniejsze, że moim się podoba.Ja natomiast czekam na małą białą łazienkę. Nie mogę się już doczekać kiedy przykleją tapetę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.07.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 No to ja też poczekam Aaaaa i robi się już kostka, czy już skończona, bo ja na zdjęcia czekam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.07.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Kostka się dopiero robi, sporo z nia zamieszania, wyrównywania, podsypywania. Myślę, że dopiero w przyszłym tygodniu zaczną ukladać.Jak pogoda pozwoli rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 No ja myślałam, że to pieśń przeszłości już... To i poczekam na ta kostkę..... Może wtedy jak będzie gotowa to po ten chleb się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.07.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 a kiedy beda fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts