Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Racja , precz z dziadami :D

Ladne te schody bedziesz miala .

Ciemne sciany widze przy tych schodach :roll:

Dzięki :D

Ciemne mówisz?? :roll:

To dobrze, że ktoś coś w ogóle tam widzi, ja jeszcze nic :lol:

Ale w sumie ciemne mogą być, bo nad schodami będzie świetlik, więc widmo będzie :D

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, z tą zmianą zawodu to zrób tak, jak Ci radziłam. Najpierw przysięgły. Dowiadywałaś się już? :roll:

A z wełenką Verunia ma oczywiście rację. Tylko wełenka, kochana, tylko. Bo inaczej styropian myszki Ci wpier....ą! :D

Dpsiu, dowiadywałam się: trzeba zrobić podypolmówkę z przekładu (miałam i tak taki zamiar) oraz zdać egzamin ze znajomości języka. To ostatnie wydaje mi się trochę dziwne :roll: ale być może to dotyczy tylko nie-anglistów, tzn, takich osób, które nie mają mgr z filologii angielskiej :roll:

W moich stronach biorą za to (2xwełna+regipsy) 45-50zł/m2. Dla mnie to i tak było dużo więc ociepliłam sama 15cm+folia a płaciłam tylko za regipsy i 5cm wełny. Sporo kasy kosztuje to poddasze :roll:

Tynki robisz wszędzie cementowo wapienne?

Tak, wszędzie te tynki :roll:

Tatuś podobno ma jakąś extra metodę, żeby tynki wychodziły gładkie :roll:

Sama, czyli TY?? :o

Matko, ja naprawdę musze się zwolnić z tej roboty, na zdrowie mi to wyjdzie i taniej będzie :lol:

Dpsiu, dowiadywałam się: trzeba zrobić podypolmówkę z przekładu (miałam i tak taki zamiar) oraz zdać egzamin ze znajomości języka. To ostatnie wydaje mi się trochę dziwne :roll: ale być może to dotyczy tylko nie-anglistów, tzn, takich osób, które nie mają mgr z filologii angielskiej :roll:

Teraz to się zdziwiłam. Podyplomówka z przekładu? Obowiązkowo? :o

Pierwsze słyszę. :o

Z tym, że nigdy się o to dokładnie nie dowiadywałam. :roll:

U nas w szkole językowej germanistki, takie młode dziewczyny po studiach prosto, tylko zdawały egzamin z języka na przysięgłego. :roll:

Teraz to się zdziwiłam. Podyplomówka z przekładu? Obowiązkowo? :o

Pierwsze słyszę. :o

Z tym, że nigdy się o to dokładnie nie dowiadywałam. :roll:

U nas w szkole językowej germanistki, takie młode dziewczyny po studiach prosto, tylko zdawały egzamin z języka na przysięgłego. :roll:

http://www.csx.pl/baza_wiedzy/tlumacz_przysiegly_jak_zostac.1.php

też się zdziwiłam, ale tam jest czarno na białym i tej podyplomówce :roll: