kaśka maciej 23.02.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Miło Cię widzieć Kasiu Pozdrawiam i miłego łikendu życzę Ciebie skarbie również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Kasiu a wy będziecie mieć podłogówkę i kaloryfery jednocześnie? mimo, że nie pytany - ale: ja TAK, w salonie nie chcę brzydkich grzejników; wstawłem szyby ze współczynnikiem 0,5 i podłogówkę - reszta domu raczej standardi ja też nie zapytana powiem , że też No to teraz ja: na dole mamy podłogówkę, jedynie w salonie mamy jeden grzejnik, tak na wszelki wypadek i oczywiście drabinkę w łazience na górze grzejniki, a tylko w w łazience podłogówka i drabinka grzejnik w salonie jest raczej mały: 1 metr na 60 cm, aha, szyby też mamy niskoemisyjne, ale czy aż takie jak ma Daro, to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 23.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Bo mój luby się uparł, ze wychodzi mu z wyliczeń, że podłogówka nie ogrzeje domu więc pytam I ma racje Twój Luby - a do tego podłogówka jest mniej zdrowa - chyba, że masz wentylacje mechaniczną- wtedy to nie ma aż atkiego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.02.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 podłogówka jest mniej zdrowa i dlatego nie mamy jej tam gdzie śpimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 23.02.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 podłogówka jest mniej zdrowa i dlatego nie mamy jej tam gdzie śpimy Hmmm czyżbyśmy spali w tym samym miejscu? u mnie też nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.02.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 podłogówka jest mniej zdrowa i dlatego nie mamy jej tam gdzie śpimy Hmmm czyżbyśmy spali w tym samym miejscu? u mnie też nie ma no może, ja na prawym boku, od ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.02.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Bo mój luby się uparł, ze wychodzi mu z wyliczeń, że podłogówka nie ogrzeje domu więc pytam I ma racje Twój Luby - a do tego podłogówka jest mniej zdrowa - chyba, że masz wentylacje mechaniczną- wtedy to nie ma aż atkiego znaczenia. Jakiś szczególny powód? A tak w ogóle to dzieńdoberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 23.02.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 podłogówka jest mniej zdrowa i dlatego nie mamy jej tam gdzie śpimy Hmmm czyżbyśmy spali w tym samym miejscu? u mnie też nie ma no może, ja na prawym boku, od ściany Ja na brzuchu....czasami swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.02.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Bo mój luby się uparł, ze wychodzi mu z wyliczeń, że podłogówka nie ogrzeje domu więc pytam I ma racje Twój Luby - a do tego podłogówka jest mniej zdrowa - chyba, że masz wentylacje mechaniczną- wtedy to nie ma aż atkiego znaczenia. Jakiś szczególny powód? A tak w ogóle to dzieńdoberek dobry wieczór ja w zasadzie nie wiem czemu niezdrowa tak mi się gdzieś o uszy obiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 23.02.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Bo mój luby się uparł, ze wychodzi mu z wyliczeń, że podłogówka nie ogrzeje domu więc pytam I ma racje Twój Luby - a do tego podłogówka jest mniej zdrowa - chyba, że masz wentylacje mechaniczną- wtedy to nie ma aż atkiego znaczenia. Jakiś szczególny powód? A tak w ogóle to dzieńdoberek Dzień i Dobry - Domyślam sie że pytasz o wątek zdrowotny....to czysta fizyka, ciepły kurz unosi się do góry i nim oddychasz - to tak w poteżnym skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.02.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 ciepły kurz unosi się do góry i nim oddychasz - to tak w poteżnym skrócie oooo, dokładnie to gdzieś słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.02.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Znaczy się mam wysoce rozwinięty instynkt zachowawczy bo w sypialni podłogówki nie planuję Kasica, jak zdróweczko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.02.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Bo mój luby się uparł, ze wychodzi mu z wyliczeń, że podłogówka nie ogrzeje domu więc pytam I ma racje Twój Luby - a do tego podłogówka jest mniej zdrowa - chyba, że masz wentylacje mechaniczną- wtedy to nie ma aż atkiego znaczenia. Jakiś szczególny powód? A tak w ogóle to dzieńdoberek Dzień i Dobry - Domyślam sie że pytasz o wątek zdrowotny....to czysta fizyka, ciepły kurz unosi się do góry i nim oddychasz - to tak w poteżnym skrócie Z kaloryferów się nie unosi? W sumie mają wyższą temperaturę i chyba ruch powietrza jest przy nich większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Znaczy się mam wysoce rozwinięty instynkt zachowawczy bo w sypialni podłogówki nie planuję Kasica, jak zdróweczko??? heloł kobieto zdróweczko wychodzi na prostą zabiegi mi służą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 To ja się bardzo cieszyć!!!!!!! Pamiętaj o radach: krótka choroba - dłuuuugieeee leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 To ja się bardzo cieszyć!!!!!!! Pamiętaj o radach: krótka choroba - dłuuuugieeee leczenie mądrego to i miło posłuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 23.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Bo mój luby się uparł, ze wychodzi mu z wyliczeń, że podłogówka nie ogrzeje domu więc pytam I ma racje Twój Luby - a do tego podłogówka jest mniej zdrowa - chyba, że masz wentylacje mechaniczną- wtedy to nie ma aż atkiego znaczenia. Jakiś szczególny powód? A tak w ogóle to dzieńdoberek Dzień i Dobry - Domyślam sie że pytasz o wątek zdrowotny....to czysta fizyka, ciepły kurz unosi się do góry i nim oddychasz - to tak w poteżnym skrócie Z kaloryferów się nie unosi? W sumie mają wyższą temperaturę i chyba ruch powietrza jest przy nich większy POwierzchnia grzania podłogi i grzejnika różn się diametralnie. I nie chodzi tu o to, że jak nie mamy podłogwki to ten efekt nie ma miejsca - pewnie ma, ale w zupełnie mniejszej skali. Powietrze z nad grzejnika spotyka sie z powietrzem wpadającym przez rozszczelnione okna (tylko prze wentylacji mech moga być szczelne zupełnie) i leci ku gurze pod sufit. To tak w dużym skrócie - poczytajcie o cyrkulacji pow w domach - to temat morze. Ogrzewanie podłogowe jest mniej sprawne (tzn. ma duże straty) co innymi słowy mówiąc znaczy, że jest mniej ekonomiczne - to moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.02.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 to ja się teraz udaję do sypialni niekoniecznie na prawy bok dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 23.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 to ja się teraz udaję do sypialni niekoniecznie na prawy bok dobranoc Hehe - już tam jestem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 23.02.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 jak zwykle spóźniłam się hm ale jak mówią ;lepiej późno niż wcale.. zdrowia , zdrowia i jeszcze raz pieniędzy Ci Kasiu życzę, szczerze , z całego serca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts