Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Cześć Kasieńko :D

No hmm... zaglądam, nadrabiam :-? , czytam a tu takie dziwne wieści ... :o

Podniosę rękę ( nawet dwie naraz :roll: ), choć mnie nie było w odpowiednim momencie :roll: No i zdrowiej nam szybciutko. Wiosna idzie to i lepiej we wszystkim będzie ... :D :D :D

Ps. kto by pomyslał, że w tym samym czasie leżałyśmy w szpitalu ... :roll: mnie na szczęście już wczoraj wypuścili na dobre- po tzw. zabiegu. Mam nadzieję, ze i Tobie nie bedą długo głowy zawracać tymi "przepustkami"

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tego wszystkiego zapomniałam dodać kilka pochwalnych słów dotyczących budowy 8)

Super armatura ( coś z tego co mi się podoba ) no i te baterie.... :roll: Rewelacja.

Ciekawe te płytki z tymi czerownymi dodatkami. Ciekawa jestem jak wypadają na zywo. Liczę na to, ze się podziwlisz spostrzeżeniami ( wręcz jestem tego pewna :wink: :lol: )

Widzę, ze caly czas ( na szczęście :wink: :lol: ) jesteśmy na podobnym etapie.

A Verunia goni... oj goni :wink: :lol:

Kasia, cieszę się, że zdrówko lepsze już. :D

Ładnie wygląa ta podłogówka. Fajne zakręty ma. :lol:

A podłogę Tatową na strychu zostaw. przeszlifujesz, wylakierujesz i będzie git. :D

Reyzel :evil: czemu nic nie mowiłaś :evil: :roll:

U mnie coraz lepiej, ale do pełni szczęścia jeszcze troche brakuje :)

Widziałam te płytki na żywo na wystwaie w sklepie, wyglądały ładnie, choć bardziej spodobał mi się Saturn z Opoczna :D Mamy w związku z tym zagwozdkę, bo Mistral trochę tańszy :roll:

Jutro, jak dostanę przepustkę :roll: to pojedziemy z małżem je zobaczyć jeszcze raz :roll:

Kasia, cieszę się, że zdrówko lepsze już. :D

Ładnie wygląa ta podłogówka. Fajne zakręty ma. :lol:

A podłogę Tatową na strychu zostaw. przeszlifujesz, wylakierujesz i będzie git. :D

Niezłe zakręty, niee?? :lol:

Teraz można mówić zakręcony jak podłogówka (a nie jak słoik) :lol:

A podłoga na stychu zostaje na bank, toż to najprawdziwsze drewno 8) :wink:

Jeszcze raz pozdrawiam i ciesze się że ze zdrówkiem juz lepiej.

Ja w domciu tez mam prawie szpital od października walcze z chorobami. :evil: Mam nadzieję że juz wyjde na prosta.

No i myśle że jakos moze wspólnie rozpoczniemy sezon grilowy? Co ty na to?

Nooo, ja na imprezy chętna jestem :D Tylko nie wiem jak to u mnie z zapleczem socjalnym będzie: taras przewidziany jest do roboty na samym końcu :roll:

pytałam kto za mną tęsknił jak mnie nie było?? 8)

No ja tez :D

Co do podlogowki to mam w calym domu , w sypialni tez.

Ne mam zadnego grzejnika w domu , uwazam , ze to najlepsza decyzja w calej tej budwie.

A ze w sypialni niby szkodzi?

Moim zdaniem to bzdura to cale szkodzenie.

Poki co zyje i mam se dobrze , inni z podlogowka w sypailni zyja jeszcze dluzej niz ja i tez maja sie dobrze.

Generalnie uwazam , ze laczenie podlogowki z grzejnikami za nieporozumienie.

Z tą podłogówka to faktycznie sporo mitów narosło. Jesli chodzi o kurz to bardziej sie unosi przy tradycyjnych grzenikach. Nie jest nieporozumieniem łączenie podłogówki z grzejnikami. Czasami jest taka koniecznośc bo faktycznie podłogówka nie wystarczy. Jeżeli w pomieszczeniu jest dużo okien, albo większośc podłogi jest zastawiono to podłogówka może się okazac niewystarczająca. Tak jest u mnie. Wynikło mi to z konkretnych obliczeń a nie z gdybania.

Kasia, a na co właściwie mają Ci pomóc te sztachnięcia? :wink:

Masz dzielnego teścia. Goni robotę, że aż miło poczytać i popatrzeć.

Gdybyś mieszkała bliżej to bym się najął na pomocnika i może bym się czegoś nauczył :wink:

Zdrowia życzę :D

Marjuszku, sztacham się na gardło 8) :wink:

mam też prądy i wlewki z wit. e 8)

ogólnie rzecz biorąc, leczę swój warsztat pracy, mocno nadwątlony przez 12 lat orki :roll:

A na pomocnika, to chętnie 8)

A mój teść, to rzeczywiście terminator :D Gość ma 61 lat, a pracuje jakby miał ze 45 najwyżej :D Czasami to jego zaangażowanie nas martwi

pytałam kto za mną tęsknił jak mnie nie było?? 8)

No ja tez :D

Co do podlogowki to mam w calym domu , w sypialni tez.

Ne mam zadnego grzejnika w domu , uwazam , ze to najlepsza decyzja w calej tej budwie.

A ze w sypialni niby szkodzi?

Moim zdaniem to bzdura to cale szkodzenie.

Poki co zyje i mam se dobrze , inni z podlogowka w sypailni zyja jeszcze dluzej niz ja i tez maja sie dobrze.

Generalnie uwazam , ze laczenie podlogowki z grzejnikami za nieporozumienie.

No w końcu się odezwałaś :D

Ooooo na gardło to najlepiej potrafią się leczyc faceci 8) :lol: :lol: Ale zeby odrazu do szpitala z tym? :o :roll: :wink: :lol: :lol:

Kasiu teść napewno wie na ile go stać, ile może zrobić i na ile ma siły. Ale czasem dogladanie go nie zaszkodzi :wink: Moj teść ma 65 lat i w ubiegłe wakacje postawił dom z drugim teściem swojej córce :o :lol:

Gładko Wam posżło z tą armaturą. Wogóle to widzę, ze działacie bardzo rozsadnie. Podejmujecie decyzje juz teraz. Przemyslane decyzje dodam. To potem zaowocuje. Wykończeniówka pójdzie Wam dużo latwiej niż np. mnie. :roll: