Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

My spisaliśmy umowę przedwstępną i lada dzień sprzedajemy mieszkanie. Ludzie są chyba nieprzytomni. Zawsze w ogłoszeniu podawałam, ze jest po remoncie z meblami i kompletnym wyposażeniem. Przychodzili i z tekstem "ale ja szukam do remontu". To po co przychodzi i czas zabiera? :o U nas troche to trwało bo zalezało nam na sprzedaży wszystkiego. No ale koniec końców wszystko wskazuje na to, ze sie udało :roll:

Też mamy 4 pietro. Trzymam kciuki za Waszą szybką sprzedaż!

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to pocieszyłyście mnie dziewczyny, bo juz myślałam, że ze mną coś nie teges :roll:

Jedna babka, po moim wywodzie co jest, co zostawiam, stwierdziła, że za dużo jest zrobione, ze ona szuka czegoś żeby było po remoncie ale nie do końca :o :lol: Nie trafisz za ludźmi :roll:

Kasiu,

A Ty kiedy zaszczycisz stolice swoja bytnoscia? Na dlugo? Napisz cos wiecej o tych planach, no! :-)

Co do mieszkania, to badz dobrej mysli :-) Troche nerwow bedzie, ale zobaczysz natraficie na prawdziwie zainteresowanego zakupem :-)

BTW oparzenia, czy tworza sie bable z osoczem? Czy tylko dlonie maja czerwony odczyn? Bo jesli tworza sie bable, to jak nic trzeba je u lekarza zrywac penseta :roll: Boli jak szlag, ale to jedyna metoda, aby nie pozostaly blizny. Wiele lat temu oparzylam sie para z czajnika. Podczas przechylania spadla mi pokrywka, a ze nie chcialam upuscic gotujacej wody na nogi, to para sprzyla mi nadgarstek i dlon. Codziennie chodzilam do zaprzyjaznionego chirurga na zmiane opatrunku i zrywanie tych babli ... Masakra. Ale nadgarstek i reka wyglada wzorcowo. Nie zostala nawet najmniejsza blizna :-)

Buziaki dla Coreczki :-)

Kasiu - wolna jesteś...gratuluję... :lol:

mnie zostało jeszcze 17 dni...udręki...ale juz w oddali widzę to jezioro...

na razie robię sobie wakacje...pare miesięcy... 8)

co prawda mam wykończeniówke na głowie i sprzedaz obecnego domu i przeprowadzkę całej rodziny do innego miasta, ale to i tak dla mnie luzik...

pozdrawiam 8) :lol:

ps na oparzenia polecam plastry i żele hydrokoloidowe 8)

żeby nie było, że nie udzielam się w komentarzach :lol: :wink:

będzie dobrze z mieszkaniem znajdzie się amator na nie i wszystko mu będzie pasować :p

sprzedawałam dwa, nerwów było co niemiara z tymi ludżmi co łażą i sami nie wiedzą czego chcą ale przyszedł jeden konkret i wszystko było git :D

3mam kciuki :)

Kasiu - wolna jesteś...gratuluję... :lol:

mnie zostało jeszcze 17 dni...udręki...ale juz w oddali widzę to jezioro...

na razie robię sobie wakacje...pare miesięcy... 8)

co prawda mam wykończeniówke na głowie i sprzedaz obecnego domu i przeprowadzkę całej rodziny do innego miasta, ale to i tak dla mnie luzik...

pozdrawiam 8) :lol:

ps na oparzenia polecam plastry i żele hydrokoloidowe 8)

Nawet nie wiesz jak ja się cieszę z tej wolności 8)

Nie powiem, natchłaś mnie 8)

Słuchaj, a co to plasty i zele?? Nazywają się jakoś szczególnie?? :roll:

Biedulka z tej mojej małej :(

Kasiu,

A Ty kiedy zaszczycisz stolice swoja bytnoscia? Na dlugo? Napisz cos wiecej o tych planach, no! :-)

Co do mieszkania, to badz dobrej mysli :-) Troche nerwow bedzie, ale zobaczysz natraficie na prawdziwie zainteresowanego zakupem :-)

BTW oparzenia, czy tworza sie bable z osoczem? Czy tylko dlonie maja czerwony odczyn? Bo jesli tworza sie bable, to jak nic trzeba je u lekarza zrywac penseta :roll: Boli jak szlag, ale to jedyna metoda, aby nie pozostaly blizny. Wiele lat temu oparzylam sie para z czajnika. Podczas przechylania spadla mi pokrywka, a ze nie chcialam upuscic gotujacej wody na nogi, to para sprzyla mi nadgarstek i dlon. Codziennie chodzilam do zaprzyjaznionego chirurga na zmiane opatrunku i zrywanie tych babli ... Masakra. Ale nadgarstek i reka wyglada wzorcowo. Nie zostala nawet najmniejsza blizna :-)

Buziaki dla Coreczki :-)

No Amberciu wybieram się na turne po Stolycy, nawet mam w zanadrzu nalot na rrmisiów :lol: Wybieram się na zlot (jeśli redakcja w końcu powie gdzie i kiedy :evil: ) i po zlocie rrmi ma mnie żywcem z ulicy zebrać i mam z Bliniem spać 8) No, takie plany. ja se tak myślę dziewczęta, że skoro wolna jestem to możemy się spotkać BEZ ZLOTU. Pomyślimy :roll:

A co do oparzenia to niestety zrobiły się bąble :cry: Płacze okrutnie przy zmianie opatrunku, na razie lekarz nie kazał zrywać skóry, mamy poczekać do czwartku :cry: Aż mam gęsią skórę na samą myśl.

A co do oparzenia to niestety zrobiły się bąble :cry: Płacze okrutnie przy zmianie opatrunku, na razie lekarz nie kazał zrywać skóry, mamy poczekać do czwartku :cry: Aż mam gęsią skórę na samą myśl.
To sie niezle zalatwla , jakos myslalam , ze to lepiej wyglada. :-?

Od samego przeczytania mi sie slabo zrobilo.

Co do zlotu to moja szczotka jest przed domem . Moge latac :D

Blin mowi , ze Ci odstapi spanko kiedy tylko zechcesz za 4 parowki :D

On ma dobre serduszko :p

Kaśka nudzisz się :roll:

chodź do mnie :roll:

Ja się ostatnio nie nudzę...wręcz przeciwnie mam dość ....dość braku szacunku do ludzkiej własności, brak ekip, którym wszystko trzeba pokazać palcem, które trzeba sprawdzać bo zamiast 1 warstwy wełny wkładają 1...i myślą, że człowiek głupi :roll:...ekip, które trzeba uczyć jak robić to od czego są niby ffffachofffcami ..... :roll: :-? :-? mam dość!!!! :evil:

Tym optymistycznym akcentem zakończę swój wywód :wink:

A z ręką mam nadzieję będzie ok :D

Miko, ja się nie nudzę, w życiu!! :D

Dziś załatwiłam mnóstwo WAŻNYCH spraw:

-odbiór decyzji o prawie do montażu instalacji gazu (dziś odebrałam, a instalacja jest już jakiś miesiąc :roll:

-umówiłam się z kominiarzem na odbiór instalacji :)

-zakupiłam farby do kaloryferów i ścian wokół okien. Stwierdziłam, że warto to trochę odświeżyć :roll: Koszty żadne, a zawsze to lepiej wygląda :roll:

Poza tym to niezła wprawa przed gruntowaniem i malowaniem ścian w domu :wink: Aha, no i pomalowałam już wokół okien :D Kaloryfery poczekają aż Zuzka pójdzie do przedszkola.

-umówiłam się do fryzjera na jakąś farbę (trza siwki ukryć) i obcinkę tych kłaków, wszakże mój brat się żeni next Saturday :roll:

-umówiłam się do kosmetyczki 8)

No zakupiłam piach, packi i inne rzeczy na budowę :p

Także wiesz, działam ostro, ale akurat to jest mój żywioł :D

A co do ludzi to wydaje mi się, że schamieli strasznie :-?

Np, te telefony od chcących kupić mieszkanie :roll: jedni ceny nie komentują inni od czci i wiary odsądzają :roll: Dalej, dziś byłam w przychodni na zmianie opatrunku i kontroli, ludzi tłuuuuuuum, kolejki długie i pech chce że zepsuł się komputer w jednym okienku :roll: Pani grzecznie przeprasza i prosi do przejścia do następnego okienka. Dobrze, że była szyba, bo ta rejestratorkę trzeba by było reanimować :roll: Ostre słowa, chamskie, krzyki :roll:

No ja rozumiem, że tam ludzie chorzy stoją, ale co ma ta biedna babka zrobić??? Dosłownie po 5 minutach przyszedł facet i coś tam pomieszał, że komp zaczął działać :roll: Dalej się kłócą, bo ten tu nie stał tamten się wepchnął :roll: Zuzka zaczęła płakać :roll: Dziecko awantur nie zwyczajne.

Dalej, odbieram tą decyzję w urzędzie i jestem świadkiem akcji: petentka krzyczy na panią wydająca jej decyzję o podatku do zapłaty od gruntu, a że pani nie płaciła ładnych parę lat to i suma była spora. Babka bluźni, wyzywa tą urzędniczkę i na koniec życzy jej, uwaga: raka :o :-?

DNO, DNO DNOOOOO :x

To sie niezle zalatwla , jakos myslalam , ze to lepiej wyglada. :-?

Od samego przeczytania mi sie slabo zrobilo.

Co do zlotu to moja szczotka jest przed domem . Moge latac :D

Blin mowi , ze Ci odstapi spanko kiedy tylko zechcesz za 4 parowki :D

On ma dobre serduszko :p

4 parówki mówisz, :roll: Morliny ujdą?? :roll:

Kasia,

To sie Cora nacierpi :( Strasznie mi przykro, bo z takiego niby-glupstwa, taka powazna sprawa. Zmiany opatrunku rzeczywiscie sa koszmarne. Osocze przykleja sie do gazy, potem zasycha i zrywanie tego nie nalezy do przyjemnosci :cry: Trzymajcie sie Dziewczyny i szybkiego zagojenia rany :-?

Podziwiam Twoja aktywnosc Kasiu :-) Niezle Cie pozytywnie nakrecilo. A co do chamstwa, to niestety przynajmniej polowa pochodzi z powszechnie uznawanej intelygencji . Dobre wyksztalcenie, czesto tez niezle pieniadze, a kultura ... hmmm ... jaka kultura? :roll: :-? 8)

Kultura i sztuka...bo jak się widzi taką sztukę to casami trudno o kulturę

tak mi się skojarzyło 8) zagadka :lol: a z czego to cytat? :roll:

daleko od szosy 8)

:D Widzę , że lubimy te klimaty :wink: 8)

W związku z tym

się pani częstuje..na żądanie raz można :lol: :lol: :lol:

http://republika.pl/blog_os_26633/31168/tr/cukierki.jpg