Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zajrzałam na chwilę żeby trochę kultury łyknąć :D

Buziaki dla Córeczki!!! Mocne, mocne!!! POwiedz Jej, że jak będzie dzielna, to w nagrodę ciocia Braza na koniku Ją przewiezie :D

Narazie nadal walczę z programem - znowu w mordę nie działa :evil: Lecę szukać Maksia :wink: :-? 8)

Kasiu - te plastry sa albo takie małe - bez problemu do kupienia w aptece - albo takie duże opatrunki hydrokoloidowe na duże rany oparzeniowe - ale mozna je przycinać. Są naprawe bardzo dobre bo nie przylegaja do rany - sa jakby cały czas mokre i dzieki temu własnie nie robi sie blizna i no i nie boli jak sie zrywa. Moja córka oparzyła sie w nogę w grudniu - jej od razu zeszła skóra - było widać miesko - a dzis nie ma sladu po ranie. Płakałam razem z nia jak zrywalismy przyschnięta gazę od rany...samo ziarninowanie rany też wygląda to nieciekawie... :roll: przypomina śluzowacenie i sączenie rany ale jest konieczne dla szybkiego gojenia i braku blizn...

opatrunek znalazłam przypadkiem - ale był rewelacyjny - zmienialismy codziennie bez problemów.

"utrzymuje optymalne, wilgotne środowisko w ranie sprzyjające naturalnemu procesowi gojenia. Pochłaniając wysięk z rany opatrunek przybiera postać żelu wypełniającego całą powierzchnię rany, chroniąc w ten sposób ziarninującą tkankę oraz zakończenia nerwowe"

znalazłam w necie np. to, ale myslę że firm jest wiele

http://www.coloplast.pl/ECompany/PLMed/Product.nsf/viewAllDocs/9328A59A06E7FA40C1256C61003B5988

Kasiu - te plastry sa albo takie małe - bez problemu do kupienia w aptece - albo takie duże opatrunki hydrokoloidowe na duże rany oparzeniowe - ale mozna je przycinać. Są naprawe bardzo dobre bo nie przylegaja do rany - sa jakby cały czas mokre i dzieki temu własnie nie robi sie blizna i no i nie boli jak sie zrywa. Moja córka oparzyła sie w nogę w grudniu - jej od razu zeszła skóra - było widać miesko - a dzis nie ma sladu po ranie. Płakałam razem z nia jak zrywalismy przyschnięta gazę od rany...samo ziarninowanie rany też wygląda to nieciekawie... :roll: przypomina śluzowacenie i sączenie rany ale jest konieczne dla szybkiego gojenia i braku blizn...

opatrunek znalazłam przypadkiem - ale był rewelacyjny - zmienialismy codziennie bez problemów.

"utrzymuje optymalne, wilgotne środowisko w ranie sprzyjające naturalnemu procesowi gojenia. Pochłaniając wysięk z rany opatrunek przybiera postać żelu wypełniającego całą powierzchnię rany, chroniąc w ten sposób ziarninującą tkankę oraz zakończenia nerwowe"

znalazłam w necie np. to, ale myslę że firm jest wiele

http://www.coloplast.pl/ECompany/PLMed/Product.nsf/viewAllDocs/9328A59A06E7FA40C1256C61003B5988

Wielkie dzięki joan, jutro lece zakpic :D

Nie moge dosłownie patrzeć na te zmiany opatrunków i zrywanie tej gazy z rany :cry: strasznie to musi boleć :cry:

Kasia, oby córcia jak najszybciej zdrowa była!!! :(

Tera to już pomału pielgrzymki do Rrmi sie formują, ze mną na czele peletonu. 8)

Jak ona biedna to przetrzyma, to ja nie wiem. :roll:

Kasia, chamstwo u nas kwitnie i najgorsze, że jakoś niewielu, zwłaszcza panów, odważa się zwrócić uwagę np. na ulicy młodym chamom. Jedzie pełen autobus ludzi, chamy klną jak szewcy, ale żaden z mężów nie broni swojej żony przed wysłuchiwaniem takiego bełkotu. A mnie to zawsze wkurza i obraża, co najmniej tak samo jak te chamy.

Chyba dlatego mój Stary auto kupił. :roll: