Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak wcześnie wstałyście, a ja dziś zaspałam :o :lol:

Normalnie mnie chyba komórka nie obudziła :roll:

i jak się ocknęlam to była 7.19 :o

Motorek w tyłek i dzieci zdążyłam odwieź na 8 do szkoły i przedszkola 8)

Zuzka poszła dziś pierwszy raz po tym oparzeniu :roll:

Witam wszystkich :D

Zara lece do kosmetyczki 8)

Ach, piękny ten urlop 8)

magi,

Cos z profilem masz nie tak ;) Bylo okrutnie pozno, bo 6.12 :lol:

Kasia,

No to z Mala jest juz lepiej :-) Pamietam jak bylam taka calkiem malutka, lubilam sie obnosci ze wszelakimi ranami, skaleczeniami i takimi tam ... To bylo chyba lepsze niz przyniesc do przedszkola nowa zabawke :lol: W obecnych czasach wszechogarniajacego kultu witalnosci, energii i zdrowia to niezly archaik :lol: Ehhhh ... czasy ... ;)

Kasia, ciesz sie urlopem i wolnoscia! Nalezy Ci sie :-) Spacery, kosmetyczka, zakupy, nowe ciuchy i koniecznie odjazdowe buty. Szpilki, rzecz jasna! Moga byc nawet niewygodne i uciskajace. I tak nie musisz w nich tyrac caly dzien :p Musza byc jedynie piekne i kobiece. 8)

A co do porannego wstawania, to nie jest to fajna sprawa :( Ale sie z moim zawzielam :lol: Za trzy tygodnie zmieniamy klub i zaczynamy sie katowac juz od 7.00 ... czyli pobudka tak ok. 5.20 :lol:

cześć Kasiu mała mocno sie poparzyła ?

w zeszłe wakacje moja 4- latka poparzyła sobie wierzch dłoni żelaskiem :-?

najlepiej sprawdził się ARGOSULFAN krem świetnie izoluje daje ulgę, przyspiesza gojenie i nawilża skórę- rewelacja- i nie przyklejają się opatrunki do skóry (niiestety jest to na receptę i niektórzy lekarze się kwaszą że może dziecko za małe; ale w szpitalu też tym smarują)

Kasia, dostałam sms-a od Brazy - jej komputer jest znowu w naprawie, a to, co wczoraj dla Ciebie zrobiła diabli wzięli. Jest wkurzona i rozżalona na kompa, odezwie się jak będzie mogła.

Buziaki, lecę do roboty!

Cześć Kasiu:) dobrze,ze z córką jest juz lepiej :) mam nadzieję,że na zlot przyjedziesz, Ja niestety albo stety :-? z M będę. Zazdroszczę urlopu. Ja niestety nie mam tego luksusu..nie pracuje zawodowo. pozdrawiam

rana się goi :roll: ale mała dalej płacze przy zmianie opatrunku, to musi strasznie ją boleć :cry:

będę na zlocie, a jakże 8) zapisałam się z M ale czy uda mi sie go namówic, to nie wiem :roll:

Oj mogę sie tylko domyslać. Polecam Ci maść z antybiotykiem -szybko rany się goja i nie pozostawiają sladów -Tribiotic.Wiem ,ze masz dużo innych maści ale znać jedną nazwę leku więcej nie zaszkodzi, może sie kiedyś przydać ale lepiej żeby nie..

Kasiu mam pytanie z innej beczki-w jakim wieku posłałaś córke do przedszkola? I jak to zniosła? Ja mojego maluszka zapisałam i od września zaczniemy chodzić.Tylko boję się jak to wytrzymamy...Dyrektorka pozwoliła przyprowadzac go w wakacje na godzinę, zeby sie oswoił...

Kasiu mam pytanie z innej beczki-w jakim wieku posłałaś córke do przedszkola? I jak to zniosła? Ja mojego maluszka zapisałam i od września zaczniemy chodzić.Tylko boję się jak to wytrzymamy...Dyrektorka pozwoliła przyprowadzac go w wakacje na godzinę, zeby sie oswoił...

I Synek i Córa poszli do przedszkola wieku 3 lat, we wrześniu mieli już skończone 3 lata.

Synek gorzej zniósł, ale nie dla tego, że nie lubił przedszkola, tylko, że nienawidził wcześnie wstawać ( :oops: ma to po mamusi)

Natomiast Córa bez zatrzeżen, nie płakała ani razu :roll:

Żadne z ich nie chodził wcześniej na "oswojenie" :roll:

I dodam, że czasami gorzej przeżywają to rodzice niz dzieci, bo te po porannym płaczu w końcu przestają i bawią sie z innymi dziećmi :roll:

(tak jak ja przeżywałam mojego Synka, on płakał, a ja ryczałam, oczywiście jak już wyszłam z przedszkola)

Będzie dobrze, zobaczysz :D

Też tak myślę. Syn też będzie miał skończone trzy lata. Z tego co widzę to lubi bawić sie z dziecmi.Nawet czasami za bardzo.

Dziś jak weszłam do przedszkola to łeżka w oku się zakręciła. Kilkanaście (kilkadziesiąt :oops: :oops: :-? )lat temu tez tam chodziłam ta sama dyrektorka mimo,ze starsza to za dużo się nie zmieniła, nauczyciele niektórzy też ci sami......wyobraziłam sobie jak będę synka odprowadzać. Jak wyszłam z przedszkola to się popłakałam.. :oops:

Jak ja sobe przypomne dzien , kiedy zaprowadzilam mojego Synka , wtedy malutkiego do szkoly w Ameryce pierwszy raz :roll:

Sie splakalam .

Tam nie mozna bylo wejsc do srodka , tylko dzieci wchodzily.

Szlam do domu jak na skazanie.

Ne znal slowa po angielsku :-?

Na szczescie ma zdolnosci jezykowe.

Szybko wyrzucli Go z ESL :D

Dobrze, że sobie poradził.

A ten mój to taka ciamajda życiowa, typ roztargnionego naukowca, sierota wiecznie nieprzytomna... :-?

Pojęcia nie mam jak on sobie sam w tej Anglii poradzi. :-?

Terminów składania dokumentów nie dopilnuje, bo nie zauważy; do akademika nie dojedzie, bo autobus będzie miał numer po lewej stronie, a nie prawej; na wykłady nie trafi, bo nie będzie mógł znaleźć sali... :o

Czasami dręczą mnie takie koszmarne wizje. I wierzcie mi, że nie są bezpodstawne... :-?

Jak mnie kiedyś najdzie to Wam poopowiadam, bo to długie historie, np. o tym jak nie dojechał na olimpiadę z historii chociaż stał przy autobusie i na właściwym przystanku, jak swego czasu wkładał skarpetki różnego koloru, jak... Długo by opowiadać. :roll:

No i ja w strachu. :(