Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, ja w kwestii tej wody z rynien 8)

Nie pamiętam czy masz kanalizę czy robisz POS :oops: ale my mamy zrobione u siebie odprowadzenie ze wszystkich rynien do studzienki jakiejstam, za oczyszczalnią (POŚ) i z tamtąd juz jest drenaz po działce. A jak cosik będzie za duzo tej wody ( tzn drenaz nie wystarczy ) to jest pompka i będzie siem wypompowywało pod drzewka :roll:

Chyba większość ludzi tak jakos robi, zeby woda z rynien nie lała się na cały ogród ścieżkami ...

Kasia, ja w kwestii tej wody z rynien 8)

Nie pamiętam czy masz kanalizę czy robisz POS :oops: ale my mamy zrobione u siebie odprowadzenie ze wszystkich rynien do studzienki jakiejstam, za oczyszczalnią (POŚ) i z tamtąd juz jest drenaz po działce. A jak cosik będzie za duzo tej wody ( tzn drenaz nie wystarczy ) to jest pompka i będzie siem wypompowywało pod drzewka :roll:

Chyba większość ludzi tak jakos robi, zeby woda z rynien nie lała się na cały ogród ścieżkami ...

Sęk w tym, że my nie mamy POŚ, tylko jesteśmy podłączeni do kanalizy miejskiej :roll: No i tu jest pewien problem, bo nie można niby podłączyć burzówki do kanalizy :roll: To raz, dwa, u nas to dosłownie labirynty musiałby byc, bo to wokół domu trzeba jakoś obejść i gdzieś tą wode odprowadzić :roll:

Nic, idę własnie dowiedzieć się w tejże sprawie, nara :D

Sęk w tym, że my nie mamy POŚ, tylko jesteśmy podłączeni do kanalizy miejskiej :roll: No i tu jest pewien problem, bo nie można niby podłączyć burzówki do kanalizy :roll: To raz, dwa, u nas to dosłownie labirynty musiałby byc, bo to wokół domu trzeba jakoś obejść i gdzieś tą wode odprowadzić :roll:

Nic, idę własnie dowiedzieć się w tejże sprawie, nara :D

hmm... nie mam pojęcia jakie są przepisy w związku z burzówkami :roll:

Ale co o tych labiryntów rur - to dokładnie tak to wygląda przynajmniej u nas :roll: - niezależnie dokąd ciągniesz :wink: Wszystkie rury od poszczególnych rynien musiały się zejśc w jednym miejscu :lol:

Więc działkę miałam przerytą w szerz i wzdłuż, przy układaniu tych rur od rynien, drenazy i montowania POŚ :roll: