Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Matko, alem się uśmiała z Waszych wczorajszych dyskusji. :lol:

Jednak na gazie to nie można o suszarkach i molach, bo może być, że częsci mola będą się suszyć w suszarce. :lol:

Kasia, gratuluję odpalenia!

buszowanie po centrach handlowych i wloczenie sie po klubach ... uffff .... i tak do poniedzialku 8) :D 8)

Normalnie zajebisce :D

Jednak ja zdziczala jestem , bo mnie nawet za doplata do Armaniego nie da rady wyrwac :oops:

No coś Ty? :o Sama przecież mówiłaś, że leczysz się z uzależnienia od zakupów tamże. :o :p

Jea, w trawie piszczy, ale jakoś tak cicho na razie i bez konkretów :roll:

Dziewczyny, ja tam się bez bicia przyznaję, ze se lubię ciucha kupić :oops:

Czasem to mi się nawet wydaje że ciut jakby za dużo, no ale co zrobić jak taka śliczna sukienusia się do mnie w sklepie uśmiecha??? :oops: :lol:

Mnie tam nic do tego kto se co kupuje w jakich ilościach i za ile, byle mi potem do ucha nie zrzędził, że nie ma kasy, bo wtedy mogę być uszczypliwa :oops:

A tak w ogóle to witam Was wszystkich w ten słoneczny ciepły dzień :D

Dziś na tapecie u mnie zakupy, heheh

z tym, ze takie geesowkie :wink:

nara, lecę :D

Verunia, u nas mokro tylko wtedy gdy mocno popada :roll:

Poza tym, musimy bardzo dużo ziemi nawieź na działke :roll:

Może zwykły drenaż by wystarczył, coo?? :roll:

No sama już nie wiem!!

Poza tym, ten rury od drenażu tez gdzieś trzeba odprowadzic, chyba :roll:

Dokładnie. Drenaż spowoduje zbieranie wody z ziemi i dalej coś z ta woda trzeba zrobic, a ciebie nie interesuje osuszanie terenu, tylko odprowadzenie wody z dachu. Skoro masz mokro tylko podczas deszczów to juz nie jest źle, bo to oznacza że teren nie jest podmokły. Proponuje ci zrobic ze dwie płytkie studnie chłonne koło spustów i w wymienianym guncie, z kręgów betonowych (oczywiscie bez dna)- np średnicy 1000 i wysokości 0,8 m, wypełnionych żwirem, grubym piaskiem. Na pewno po budowie coś ci zostanie. W to wpuscisz rury spustowe. jak dasz dwie to nie będziesz musiała tyle rur kłasc na około domu. Na wierzcu mozesz dac ozdobny zwirek , to wtedy naweet mozna to ładnie w ogród wkomponowac- taki mini ogródek zwirowy :wink:

Ewentualnie duzy szczelny zbiornik z pompą do brudnej wody i rurową opaską wokół dom i używac deszczówki do podlewania. Koszt większy ale mozna oszczędzic na wodzie.

moja piep...ona glina nic nie przepuszcza :evil:

tez sie zastanawiam co zrobic , zeby w wodzie wszystko nie stalo

pomyslalam , ze moze podniose lekko grzadki

a na trawnik jakis drenaz :roll:

verunia znasz sie na glebach?

podesle ci ekspertyze do oblukania 8) :lol:

geotechnik twierdzi, ze pod dom nic nie kopac

zebrac humus i od razu plyte stawiac

inaczej zrobimy sobie basen pod domem

zobaczymy co wymysla w Legallecie :roll:

Froschka, możesz podesłac, ale ja geotechnikiem nie jestem 8) . Co nieco o glebach miałam na studiach ale za eksperta sie nie uważam :wink:W sprawie fundamentu moge dac do konsultacji zaprzyjaźnionym konstruktorom

Kasia,

Tos sie narobila :o :D Taras od poludnia jest super! Tez tak mamy i wczoraj miedzy jedna sukienusia w sklepie, a druga bluzenka jako tako towarzysko zdazylismy sie powylegiwac :lol:

Rozruchu pieca gratuluje! Na zime bedzie jak znalazl :D 8) :D Widac, ze jak Twoj wyjezdza robotna i przykladna sie stajesz 8) Nic tylko zazdraszczac takiej Zony 8) :D

Jednak ja zdziczala jestem , bo mnie nawet za doplata do Armaniego nie da rady wyrwac :oops:

Nie przejmuj sie ... da sie to chyba jakos leczyc :roll: :lol: :wink:

No to lece ... dzisiaj ciag dalszy towarzyskich zmagan na ktory zaplanowalismy heppening w praskim studio :-) A skoro Praga, to na wieczor oczywiscie Czuly Barbarzynca :lol:

Milej, pieknej niedzieli :-)