Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia,

My mamy drzwi wejsciowe CAL tylko inny wzor. Sa z nami juz rok i spisuja sie bardzo ok. Jesli dasz rade finansowo wybierz debowe. Sosnowe wygladaja jakos tak gorzej.

Ostateczna kalkulacje dostaniesz po obmiarach. U nas oscieznica byla nietypowa (grubsza opaska) i rozmiar drzwi troche wiekszy, wiec wzieli chyba o 30% wiecej. Z perspektywy czasu oceniam, ze warto. Obecnie kupilabym takie same.

BTW tempo prac masz EXPRESOWE!!!

ja skromnie w sprawie drzwi :D

dla siebie wzielabym biale :roll:

w jakim kolorze planujesz brame garazowa?

faaaajnie by bylo, gdyby byla taka sama jak drzwi wejsciowe ....ale ja sie nie znam ...chcialam tylko wziasc udzial w konkursie :oops: ...mam nadzieje wygrac flaszke i wypic ja razem z toba ...w garazu :oops: :wink: :wink: 8)

No Amber czemuś się wcześniej nie odzywała w sprawie drzwi??!!!

Tzn, że je masz???? :roll: To ja się chciałam czegoś o tej firmie dowiedzieć, to masz!!! :D No ale potwierdzasz to co dziś widziałam, drzwi są wykonane solidnie i są po prostu ładne. Bierzemy tylko dębowe pod uwagę, bo teraz w bloku mamy sosnowe i choć na nie nie pada, nie wieje, mrozu nie ma to jakoś tak czasnąć trza, żeby je zamknąć :-? Więc sośnie już dziękujemy.

Frosia!!! Masz braki w wiedzy na temat mojej budowy!!

ja już mam bramę garażową i to jakiś już dłuższy czas!! :evil:

I właśnie już żałuję że wzięłam ją w tym nieszczęsnym złotym dębie :-? :-?

Teraz wzięłabym w orzechu albo palisandrze, bo taki był wybór :roll: a tak doopa zbita.

Rrmi, no jak mam zdradzić co za nagroda jak ma to być niespodzianka??

A z tym mieszkaniem to masz rację, wszak po kulturalnych lokatorach mogą przyjść li i jedynie tacy sami 8) :D

Kasia, może ja mam wypaczone spojrzenie, ale odnosze wrażenie, że ten dąb ciemny teak pasowałby do okien :roll: Popraw mnie jeśli się mylę - nie mogę otworzyć zdjęć w dzienniku, chyba znowu fotosik zwariował :-?

Nie mylisz się, on nie jest taki oklepany jak złoty dąb no i chyba najlepiej pasuje do całej reszty, z tym, żde bardzo kusi mnie ten orzech :roll:

Orzech jest miodzio, ale będzie za ciemny - tak na mój gust. Przemyśl to sobie - brama złoty dąb ... tuż obok drzwi orzech ... i zaraz po nich okna drzewo różane(?) dobrze pamiętam??

P.S. przypomnij mi za jakieś pół godziny, że mam rosół wstawiony :oops: 8)

Orzech jest miodzio, ale będzie za ciemny - tak na mój gust. Przemyśl to sobie - brama złoty dąb ... tuż obok drzwi orzech ... i zaraz po nich okna drzewo różane(?) dobrze pamiętam??

może i różane, kto je tam wie :lol:

No i własnei boję sie tego misz-maszu, chyba jednak teak :roll:

Kasia,

No mamy, mamy :-) Wlasnie z CAL-a, model 402. Tak jak pisalam wczesniej w ubieglym roku wiosna nam zamontowali. Przetrwaly zime i jest ok. Wejscie mamy od strony polnocnej, wiec narazone sa na wieksze zimno/mroz a na mniejsze dzialanie ostrego slonca. To podobno lepiej im sluzy ;)

Zamki, ktore oferuja do drzwi tez sa ok.

Szukalismy drzwi prostych, nowoczesnych, ale tez solidnych i je mamy :-)

Dzień doberek w piękny dzionek! :D

Prognoza u nas taka na dzisiaj (i widać już, że się sprawdzi 8) ), że istne lato będzie.

Chyba też sobie popiorę, wszystko poschnie błyskawicznie. :D

Cześć i czołem :D :D

Moje pranie ma się świetnie, gorzej z prasowaniem :-? Kasia zaproszenia nie przyjęła i na mus będę musiała sama... bleeee ... :wink: :D

Rany, jaki piękny dzionek się zapowiada :D (tfu...tfu...tfu... przez lewę ramię)