Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Otóż dziś własnie "ochrzciłam" nasz kibelek :oops:

Siku bylo :oops: :lol:

No jak dla mnie rewelacja :lol:

Takie tam tylko siku ;) a jak cieszy :D ...budowanie mimo wszelakiego poświecenia to fajna sprawa.

Człowieku, żebyś wiedział :lol:

Normalnie myślałam, że na dół zlece zobaczyć jak leci w studzience :oops: :lol: :lol:

Taka ilość to ledwo rury wypelniła :wink: :lol:

Wczoraj tak sobie myślałam, ze w bardzo dobrym momencie budowy kupowałaś armaturę. Pozwoli Ci to uniknąć wielu błędow i przeróbek. To był bardzo dobry pomysł!

Ech, no co ja bym zrtobiła bez Was?? Sama taka mądra nie jestem :D

Kaśka co z Twoim tarasem? Co chcesz zrobić wokół? WIem, ze bedziesz nawozić troche działkę ale domyślam się, ze nie aż tyle więc pewnie wokół bedzie skarpa jakaś. Masz juz pomysł jak to wykończyć? Gotowe elementy np. palisady, miniflory itp czy kamienie, drewno? Ja zaczęłam robić swoją skarpę. Mam juz mniej wiecej kształt nadany i zasadziłam roślinki i...... nie wiem co dalej. Dół jakoś mi nie wychodzi :lol:

Kaśka co z Twoim tarasem? Co chcesz zrobić wokół? WIem, ze bedziesz nawozić troche działkę ale domyślam się, ze nie aż tyle więc pewnie wokół bedzie skarpa jakaś. Masz juz pomysł jak to wykończyć? Gotowe elementy np. palisady, miniflory itp czy kamienie, drewno? Ja zaczęłam robić swoją skarpę. Mam juz mniej wiecej kształt nadany i zasadziłam roślinki i...... nie wiem co dalej. Dół jakoś mi nie wychodzi :lol:

Mój taras to jest jedna wielka niewiadoma!!!!

Czekam na Ciebie znaczy się :lol: Ty na pewno coś sensownego wymyślisz :D

Znaczy u mnie będzie wysoko jakoś tak na 50-60cm. Skarpy raczej nie będę mogła zrobic, bo taras jest w jednym miejscu dosłownei metr od siatki ogrodzeniowej :roll: W trzech miejscach mam schody. Pojęcia nie mam co dalej z tym zrobić :roll:

No nie rób mi tego :D Szukam pomysly i inspiracji. U mnie jest ok. 70cm więc skarpa musiała być.

:lol:

Posłuchaj, jutro zrobię zdjęcia to zrozumiesz dlaczego u mnie nie da rady skarpa. Musiałaby się kończyc w dziwnym miejscu, zresztą tego się nie da opisać, jak zobaczysz to sama stwierdzisz, jest po prostu za blisko i nie mogłabym przejśc na druga stronę.

Teraz myśle, ze chyba zrobię taką opaskę z kamyków czy jak??? No nie wiem do końca sama :roll:

Teraz idę oglądać "teraz olbo nigdy"

Do jutra, paaa :D

Dlaczego nikt nie podziwia moich zdjęc :-? :roll:

Hej Kasia,

Zdjecia super! Przypomnialy mi czeste wycieczki po Jurze i festiwale "dzwieku i swiatla" na ktore co roku jezdzilam, zanim ktos nie doszedl do wniosku, ze to szkodzi ruinom :( Pewnie i szkodzi, ale fajnie bylo.

BTW skarp, my tez mamy takowa. Jest z dwoch stron tarasu (trzecia to schody na calej dlugosci), na jakies metr szerokosci, srednio stroma. Cos tam bedziemy wsadzac i sadze ze wzmocnimy ja od dolu polnymi kamieniami. Powinno pasowac do opaski wokol domu ktora jest na 60 cm z kostki i na 50 cm z otoczakow. Mam nadzieje, ze w tym tygodniu uda sie za to zabrac 8)

No ale nasza skarba do ogrodzenia w najwezszym miejscu ma jakies 8 - 9 metrow, wiec trzeba ja zagospodarowac :roll:

Dzień dobry!

Zamki na Jurze podziwiałam, piękne - jak zawsze. :D

Kasia, na dole skarpy to albo kamienie polne, albo rollborder (taka palisadka z kołków drewnianych, do kupienia gotowe na metry) albo jakieś inne odgraniczenie, bo potem uciążliwe jest ciągłe wyciąganie włażącej tam trawy z trawnika.

Pogrzeb po obrazkach w necie, na pewno coś znajdziesz, warto też sprawdzić u nas na ogrodach. :D