Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Zaczynam mieć wątpliwości natury egzystencjonalnej :roll:

czyli: jak to wszystko wykończyć, żeby to miało ręce i nogi :o :roll:

żeby pasowało wszystko do się i żeby nas to nie zrujnowało finansowo :roll:

Po pierwsze: czy kamień dekoracyjny pasuje do luksefów?? :roll:

Podoba mi się i jedno i drugie ( oczywiście w śladowych ilościach) ale czy razem wygląda to dobrze??? :roll:

uhu... zaczyna się najciekawsza część budowania 8)

Moim zdaniem kamien i szkło pasują do siebie- jesli będą zachowane w podobnym klimacie. O ile dobrze pamiętam podoba Ci się taki kamień trochę rustykalny, piaskowiec - luksfery ok, tylko nie totalnie nowoczesne , gładkie i "zimno- przezroczystym" kolorze. Ramy też muszą być wtedy odpowiednio dobrane...

Ale przecież z pewnoscią to wszystko wiesz... po co ja to wypisuję ?! :roll: :roll: :roll:

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu - wybacz - ale ja odwrotnie niż Reyzel. Jakoś mi ten kamień i luksfery nie bardzo ze sobą wspólgrają, ale może to tylko moja wyobraźnia szwankuje. Może jak zobaczę na własne oczyska, to ten tego .... No i ile tego kamienia, te śladowe ilości to dosyć enigmatyczne określenie.

Dzieki za odzew dziewczyny :)

Jeśli chodzi o kamień to absolutnie nierustykalny :D

taki jak ten:

http://www.bruk-bet.pl/img/wz/266.jpg

śladowe ilości znaczy nie cała ściana, ale gdzie niegdzie rzucone, wrzuciłam zdjęcie w dzienniku takiej ściany.

do tego w tym samym odcieniu 1 pionowy pasek w zakamarku :roll:

ale ciągle nie jestem pewna czy to pasi czy nie :-?

Kasia, ja tej ściany w dzienniku nie widzę, ale nie o to chodzi.

Myślę o tych luksferach. Może, gdyby dać takie, nie wiem czy dobrze to ujmę, też trochę "nierówne", jakby artystycznie niedbałe i w kolorze zbliżonym do kamienia :roll:

Czasami moja elokwencja wysiada i nie potrafię dobrze wyrazić tego, co myślę :evil:

Kasia, ja tej ściany w dzienniku nie widzę, ale nie o to chodzi.

Myślę o tych luksferach. Może, gdyby dać takie, nie wiem czy dobrze to ujmę, też trochę "nierówne", jakby artystycznie niedbałe i w kolorze zbliżonym do kamienia :roll:

Czasami moja elokwencja wysiada i nie potrafię dobrze wyrazić tego, co myślę :evil:

wiem o co Ci chodzi 8) w szkole uczę 8)

no właśnie o czymś takim myślałam, luksfer taki troszkę falowany :roll:

nie wiem czy widać dobrze tą ścianę na rzutach, które wkleiłam i ten zakamarek :roll:

Tak szczerze, to mi się nie podoba ten kamień na ścianie :roll:

Nie wyobrażam sobie jak go połączyć z luksferami, ale ja mam słabą wyobraźnię :oops: :lol:

eee tam, podobno każdy facet ma wyobraźnię 8)

a co do tego kamienia, hmm,

a gdyby tak zrobić bez tego kamienia, tylko taką "szorstką" ścianę i w tym nieszczęsnym zakątku to doświetlenie z luksferów, uszłoby??

:roll: :roll: :roll:

ciemość, widzę ciemność

Kamień kojarzę z czymś tradycyjnym, a luksfery bardziej z nowoczesnością.

Ale jak znam kobiety to znajdą takie połączenie, że będzie git :wink:

mnie się to dokłądnie tak samo kojarzy, stąd moje wątpliwości :roll:

aale skoro mówisz, że kobitki potrafią, to może cóś wymyślę, nie?? 8)

Kasica przybliż mi proszę jeszcze konkretniej, o który zakamarek chodzi, bo nie wiem czy dobrze myślę.

Powiem tak. Kamień jest świetny, podoba mi się i mam wrażenie, że na ścianie będzie wyglądał dobrze, ja bym z niego nie rezygnowała. Ale jak dla mnie jeden warunek - nie tak mocno rozrzucony jak na zdjęciu pokazowym. Bardziej "poukładany". Dla mnie ten wzór na zdjęciu pokazowym jest zbyt chaotyczny.

Jeśli będziesz się upierać przy luksferach, to tak, ale w kolorze zbliżonym (powtarzam się :-? ).

Na razie tyle, wiem że nie dużo :-?

Wrociłam z ogniska, prażonki Kaska są super. Kolega to chyba z Chrząchowa jest, ale nie wiem czy nie przekręciłam coś bo jestem w stanie lekko wskazujacym :wink:

Przekręciłaś na bank :lol:

Może jutro się dowiesz 8)

A prażonki sa debeściackie 8)

Wrociłam z ogniska, prażonki Kaska są super. Kolega to chyba z Chrząchowa jest, ale nie wiem czy nie przekręciłam coś bo jestem w stanie lekko wskazujacym :wink:

A może Chrzanowa :roll: , cos chyba na Ch

A może Chrzanowa :roll: , cos chyba na Ch

Chrzanów jak najbardziej :D

Dzieki za odzew dziewczyny :)

Jeśli chodzi o kamień to absolutnie nierustykalny :D

taki jak ten:

http://www.bruk-bet.pl/img/wz/266.jpg

śladowe ilości znaczy nie cała ściana, ale gdzie niegdzie rzucone, wrzuciłam zdjęcie w dzienniku takiej ściany.

do tego w tym samym odcieniu 1 pionowy pasek w zakamarku :roll:

ale ciągle nie jestem pewna czy to pasi czy nie :-?

No dobra ... dla mnie na tym zdjęciu ( już dużo wczesniej je zamieściałaś w dzinniku ) wyglądał na taki postarzony tzw. rustykalny :lol: Ale jak zwał tak zwał - ja pozostaję przy zdaniu że jak najbardziej można to połączyć - jak pisałam wcześniej - w zbliżonym kolorze i fakturze :D

O rany, jak cicho :o

Kasia, ja już wiem dlaczego takie wrażenie chaosu odniosłam na tej pokazowej ścianie. To nie sposób ułożenia kamienia wprowadza taki "bezład" tylko ułożenie go n ścianie strukturalnej. Trochę za dużo tych urozmaiceń. Jesli Twoja ściana będzie gładka, to efekt będzie zupełnie inny i kamień będzie się lepiej prezentował, nawet w połączeniu z luksferami. Ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie.