Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tez planuje jesion na schody. Ulerka napisz więcej jakie u ciebie te schody maja byc, zebym miała porównanie jak mi moje wycenia.

schody maja byc z drewna litego, jesionowego, stopnie(4 cm) + podstopnice (gr 1,6 cm) do tego podest ok. 2,5 m i barierka oraz listwy przypodłogowe + montaz za całość ok 16 tys. :evil: :evil: :evil:

troche duzo jak na mój gust i cena rośnie :roll:

ale moze jestem w błedzie :-?

jak dla mnie to za szybko piszecie :-?

próbuję to ogarnąć ale jakoś kiepsko mi wychodzi :roll:

a skąd wiem że lazienka bo wygląda jak łazienka i tyle :D

o dziekowac aniu ze nie jestem sama - ja caly czas do tylu jestem z tym ich klikaniem!!!!!!!!!

eee tam marudzicie :lol:

wcale nie marudzę tylko oczopląsu dostaję :roll:

i kiedy wy pracujecie ,pierzecie, gotujecie i takie tam inne pierdoły jak ciągle klikacie te posty

zlot byl zdecydowanie za krótki jakby trwal tydzień to by się może towarzystwo zdążyło nagadać :lol: .......................... albo rozgadałoby się jeszcze bardziej :o

Ja tez planuje jesion na schody. Ulerka napisz więcej jakie u ciebie te schody maja byc, zebym miała porównanie jak mi moje wycenia.

schody maja byc z drewna litego, jesionowego, stopnie(4 cm) + podstopnice (gr 1,6 cm) do tego podest ok. 2,5 m i barierka oraz listwy przypodłogowe + montaz za całość ok 16 tys. :evil: :evil: :evil:

Podobne rozmiary , z merbau + barierka drewno z ,metalem- taka sama cena :roll:

Podobne rozmiary , z merbau + barierka drewno z ,metalem- taka sama cena :roll:

u mnie zwykły jesion i prościutka barierka bez żadnych extra wykończen, juz sama nie wiem czy sie decydować czy jeszcze poszukac :-? :roll:

Co do szczegółów- są gotowe blaty kuchenne dostepne np w Castoramie :roll: z drewna, widziałam np z merbau. Stolarz kupuje taki blat i docina na wielkość schodów i tyle :wink: dla niego to tańsze i szybsze 8)- grubość takiego blatu to 3 cm . Są stolarze , którzy robią sami klejonkę gr 4cm -trwalsza, lespsza ale dla niego to bardziej pracochłonne i tyle - dlatego kosztuje to drożej :D Dowiedzieliśmy się o tym robiąc wyceny naszych schodów a różnice były nawet 4-5tyś :roll:

Za schody jesionowe: trepy 4cm, podstopnice, schody z parteru na pietro (na betonie) i z piętra na strych ażurowe na konstrukcji jesionowej, do tego prosta jak u mnie barierka.... cena ok. 11tys (materiał i robocizna).

Mam wrażenie, że mozna znaleść taniej tylko trzeba szukać i pytać. :roll: ze tak powiem do upadłego :wink:

Jak pragnę zdrowia, nie wpadłabym na ten blat!!!! To nawet niegłupie jest!!!

Ja nawet widziałam ostatnio w Castoramie takie blaty i wygladały niegłupio. Zastanawiałam się wtedy nad praktycznością takiego blatu w kuchni a o schodach nie pomyślałam :lol:

Co do szczegółów- są gotowe blaty kuchenne dostepne np w Castoramie :roll: z drewna, widziałam np z merbau. Stolarz kupuje taki blat i docina na wielkość schodów i tyle :wink: dla niego to tańsze i szybsze 8)- grubość takiego blatu to 3 cm . Są stolarze , którzy robią sami klejonkę gr 4cm -trwalsza, lespsza ale dla niego to bardziej pracochłonne i tyle - dlatego kosztuje to drożej :D Dowiedzieliśmy się o tym robiąc wyceny naszych schodów a różnice były nawet 4-5tyś :roll:

Ikea tez ma piękne drewniane blaty 8)

wcale nie marudzę tylko oczopląsu dostaję :roll:

i kiedy wy pracujecie ,pierzecie, gotujecie i takie tam inne pierdoły jak ciągle klikacie te posty

zlot byl zdecydowanie za krótki jakby trwal tydzień to by się może towarzystwo zdążyło nagadać :lol: .......................... albo rozgadałoby się jeszcze bardziej :o

Zlot był za krótki, fakt.

Prasuję późno w nocy, bo aktualnie temp u mnie na 4 piętrze nie nastarja na prasowanie :roll: Co do sprzatania, to ehkmmm :oops: Sprzatam w tak zwanym między czasie :wink:

Aniu, ja nie pracuję, wieć mam czasu troszkę więcej :wink: