Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Słuchajcie, z tymi wszystkimi cenami, wyceniami itp to jest tak, że za przeproszeniem szkłem doopy nie utrzesz :wink: Nie ma rady, za porządną rzecz trzeba zapłacić. :roll: Jak szukaliśmy stolarza do schodów to też w pewnym momencie myślałam, że zrobimy je z paneli, serio :roll: Bo uważam że kwota 16 tysięcy za schody z buku to przegięcie :-? No ale co drugi głupi (daggulka :wink: ) ma szczęście i znaleźliśmy tego pana, który za 12 tysięcy zrobi nam 16 czy 17 nawet schodów, w tym połowa lub większość  to zabiegi, około 7 metrów barierki- prosta z metalowymi poziomymi prętami. Drewno egzotyczne. Uważam, że tanio to to nie jest, ale drewno jest przepiękne, jakby się mieniło :roll: ma niedoopisania kolor i jest bardzo trwałe. Widziałam na własne oczy u znajomych. Stolarz co prawda dość długo je montował u nich, ale bardzo dokładnie. Z tym, że u nich to była cała konstrukcja samonośna. No ale jak wspomniałam wcześniej, drewniane schody i drewniana podbitka to jedyne zbytki w naszym domu. Reszta to panele i Ikea, nawet tą kuchnię odpuściłam :roll:  :wink:Sorka, jeszcze drzwi wejściowe są drewniane, reszta to Królestwo PCV i MDF :lol:  :lol: i chińskiego gresu polerowanego :oops:  :wink:

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu ile cie kosztowalo ocieplenie poddasza z karton gipsem i jaka i jak gruba welne dawaliscie i jak na strych?

Ja tez przerabialam ceny schodow rozniaste od 7tys do 13tys za bukowe zabiegowe 1/2 azurowe z tralkami drewnianymi i zdecydowalam sie na goscia polecanego ktorego wyroby widzialam i schody za 10tys. U nas sa 4 schodki zabiegu i w sumie 16stopni tyle ze bez podstopnic.

Fajnie jak juz macie gotowe poddasze

Kochane (Brazuniu nie moge sie na Ciebie nagapic)

trzeba szukac, moi rodzice zrobili schody debowe (mnostwo drewna-bo tak lubia) samonosne ale baaaardzo zabudowane) i zaplacili miesiac temu 8 tys zł z montazem (a stolarza wzieli z jakiejs wioski 80km za Wrocławiem)

Ja tez moglam wziac schody za 7tys ale z jakiego drewna, obawiam sie ze te tansze szybciej zaczynaja skrzypiec. Jezeli gosc na schodach ktore kosztuja 10tys zarabia ok 2,5 tys to placi za drewno 7,5 to jakie drewno bedzie w cenie powiedzmy 5-6 tys. Wiem ze on tyle zarabia na tych schodach od znajomego -podpytala sie jego zona przy okazji. A robi jeszcze drzwi i kuchnie i od lat wiec ma rabaty itd. Mysle ze wazne jest spojrzenie na to co juz gosc zrobil

a ten blat kuchenny na schodach to się nie zetrze no przecież po schodach się gania i to nie raz dziennie :roll: jakaś klasa ścieralności musi być ... chyba :roll:

może to taka prowizorka :-?

drewno to drewno i trwalośc zalezy od gatunku drzewa i lakieru lub oleju którym jest pokryte. Można się ewentualnie zastanawia czy te 3cm to nie za mało :roll: [/code]

nie no, kazdy pracuje na innych marzach, te same schody wycenione we Wrocławiu 24 tys :o :o :o

trzeba szukac (niekoniecznie na forum,bo osobom polecanym tutaj w duuuuu...ch sie poprzewracalo.

a to czy zaczynaja skrzypiec zalezy w najwiekszej mierze od dlugosci stopni, te najdluzsze bez wzgledu na drewno beda skrzypiec predzej.

a ten blat kuchenny na schodach to się nie zetrze no przecież po schodach się gania i to nie raz dziennie :roll: jakaś klasa ścieralności musi być ... chyba :roll:

drewno to drewno i trwalośc zalezy od gatunku drzewa i lakieru lub oleju którym jest pokryte. Można się ewentualnie zastanawia czy te 3cm to nie za mało :roll: [/code]

No co Ty? Wedlug mnie wazne jest skad pochodzi drewno i jak bylo przechowywane, sezonowane, nie jest to wazne? Czy wolalabys schody z mokrego drewna ktore ma sine sloje? Jak jest mokre drewno to nic mu nie pomoze i schnie i wypacza sie.

No co Ty? Wedlug mnie wazne jest skad pochodzi drewno i jak bylo przechowywane, sezonowane, nie jest to wazne? Czy wolalabys schody z mokrego drewna ktore ma sine sloje? Jak jest mokre drewno to nic mu nie pomoze i schnie i wypacza sie.

Ale te z castromy napewno nie było mokre i wyglafały super , na blaty tez się nie daje byle jakiego drewna

nie no, kazdy pracuje na innych marzach, te same schody wycenione we Wrocławiu 24 tys :o :o :o

trzeba szukac (niekoniecznie na forum,bo osobom polecanym tutaj w duuuuu...ch sie poprzewracalo.

a to czy zaczynaja skrzypiec zalezy w najwiekszej mierze od dlugosci stopni, te najdluzsze bez wzgledu na drewno beda skrzypiec predzej.

A to ze sa inne ceny i marze i ceny drewna w roznych regionach Polski i nawet miasto a wies to zdecydowany fakt. Mi sie wydaje ze na poludniu Polski sa lepsze ceny tzn Malopolska niz w Gdansku. Ale firmy stamtad ktore robia na cala Polske cenia sie jeszcze wyzej.

kasiu, sorry ze zasmiecam Twoj watek, juz koncze tu o schodach

Kaśka piszę sie na Twojego pana od schodó. Gusta chyba mamy podobne :)

Neferka, żaden problem, pan podobno robi na terenie całego kraju :roll: mają swoją stronę http://www.sierocki.pl/

W galerii schodow są schody z tego amazaque. Piękne też jest bodo, ale cholernieeeee drogie :roll:

Dziewczyny, gadajcie ile wlezie, ja chetnie poczytam :D I jest mi niezmiernie miło, że tak sobie radzicie beze mnie :D