Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Kaśka piszę sie na Twojego pana od schodó. Gusta chyba mamy podobne :)

Neferka, żaden problem, pan podobno robi na terenie całego kraju :roll: mają swoją stronę http://www.sierocki.pl/

W galerii schodow są schody z tego amazaque. Piękne też jest bodo, ale cholernieeeee drogie :roll:

Dziewczyny, gadajcie ile wlezie, ja chetnie poczytam :D I jest mi niezmiernie miło, że tak sobie radzicie beze mnie :D

No niezłe rzeczy robią :) Dzięki

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie :D ,

podczytuję od dawna :); ale nie daję rady przebrnąć przez komentarze, jeszcze do końca nie dotarłam :wink: .

Kasiu Macieju, piękny macie domek; niecierpliwie czekam na zdjęcia z realizacji (pochwalicie się publicznie? :) ), bom ciekawa jak szarości wyjdą w realu. Sama myślę o beżo brązach, ulubionych, ale szarości też mnie ciągną, też patrzę na te kafle z opoczna z kolekcji flower.

Tak moja myśl chodzi opłotkami, a ja chciałam się zapytać, jaki tunel zastosowaliście w świetliku? czy wybór tego rozwiązania napotykał problemy przy montażu? I oczywiście - czy warto? doświetla odpowiednio?

dzięki za info i pozdrawiam :D ,

bartolinka

No. Wreszcie jakaś poważna osoba do nas przyszła, a nie tylko o d...pie Maryni. :lol:

czuje sie dotknieta....

ze niby u Kasi w komentarzach o du....e maryni, ze niby my? a np wczoraj merytoryczne dyskursy na temat schodow, to co, to to sie nie liczy?

Bartolinka piękne masz okolice. Lokalizacja domu przecudowna. zazdroszcze.

ło matko, to o mnie, że jakaś poważna osoba? :)

ja też chętnie o doopie maryni pogadam i doopie marynia też chętnie :wink:.

Tylko Szanowne Państwo ma taaakie tempo rozmowy, że dostaję zadyszki; kiedy Wy już o czym innym, to ja dopiero tę marynię obeznaję :( , nie "nadanżam" :wink:.

pozdrawiam :D

b.

Witam serdecznie :D ,

podczytuję od dawna :); ale nie daję rady przebrnąć przez komentarze, jeszcze do końca nie dotarłam :wink: .

Kasiu Macieju, piękny macie domek; niecierpliwie czekam na zdjęcia z realizacji (pochwalicie się publicznie? :) ), bom ciekawa jak szarości wyjdą w realu. Sama myślę o beżo brązach, ulubionych, ale szarości też mnie ciągną, też patrzę na te kafle z opoczna z kolekcji flower.

Tak moja myśl chodzi opłotkami, a ja chciałam się zapytać, jaki tunel zastosowaliście w świetliku? czy wybór tego rozwiązania napotykał problemy przy montażu? I oczywiście - czy warto? doświetla odpowiednio?

dzięki za info i pozdrawiam :D ,

bartolinka

Heheheh, bartolinka, tu się nie nadanża ino tylko się pisze :wink: :lol: A tak na serio, to chyba mało kto wie o co w tym wszystkim chodzi, tylko nikt się nie chce przyznać :wink:

Myślę, że coś w wnętrz pokaże, aż taka jędza nie będę :wink: Sama jestem ciekawa tych flowerów, bo kupiliśmy je nie widząc ich :roll: To się nazywa ułańska fantazja, nie?? :lol:

Jeśli chodzi o świetlik to jest to Fakro :D Problemów raczej nie było, namieszałam ekipie i to tak dość poważnie, musieli przenosić z północnej części dachu na południową. Zamontowali tak, bo tunel świetlika był za krótki na południowa część dachu ( czy ja się jasno wyrażam?? :roll: )No sęk w tym, że dokupiliśmy taką tunelową rurę i ekipa zmieniła tak, żeby byl z niego pożytek.

Na dzień dzisiejszy jest tak, że wszystko jest otwarte, nie ma rolet w oknach itp. wiec aż tak bardzo nie przeważa w holu. Ale myślę, że jak przyjdą drzwi, rolety do okien, itp to wtedy będzie rzeczywiście widoczny na 100%. Oczywiście w słoneczny dzień, zachmurzone niebo bardzo ogranicza dostęp słońca. No ale tez ten tunel jest podwójnie długi więc może dlatego. Uff , przebrnęłam. :D

to zdradź mi jeszcze, proszę, czy ten tunel jest "miętki" czy sztywny; bardzo sorry za słownictwo :wink: . My będziemy mieć świetlik veluxa i są zdania podzielone - sprzedawca radzi tunel miękki, a dekarz mówi, że sztywny będzie lepszy :roll: , bo lepiej światło rozprowadzi. Jakąś wiedzę i doświadczenie w tej kwestii posiadasz?

dzięki,

bartolinka

Hmmm, pojęcia nie mam czy on jest sztywny czy miękki :roll:

Chociaż może był miekki, bo był złożony. POtem ekipa go normalnie rozciągnęla jak spręzynę :roll:

A ta końcówka, która jest w domu, to jest u was wypukła, czy płaska, tak jak u nas??? :roll:

no jeszcze niech tu Frosia ze swym ukorzeniaczem przyjdzie :oops: 8) :lol:

Widziałam legendarny ukorzeniacz na własne oczy - ma go w torebce :):)

ja też widziałam :lol:

:roll: no ładnie :roll: ciekawe po co był jej potrzebny :roll: :wink:

no jak po co??? :roll:

żeby korzeń się porządnie rozrósł 8)