Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej zacząłem czytać wasz dziennik gdzieś po informacji jaki mieliscie budżet, ale pytanie dotyczy czegoś innego:

Pytam bez żadnej złośliwości, poprostu teraz to mój dylemat jak wysoko murować z bloczków, Czy ta wysokoa ścianka to wasz POMYSŁ, czy wymóg spowodowany jakimiś zewnętrznymi czynnikami?

Pozdrawiam!

http://images34.fotosik.pl/232/76d7a3a8d0c0bd30.jpg

A na temat meczu to się ku!@# jasna nie wyrażam, bo mnie zaraz coś ku!@#|$ trafi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:

Pier|@#$% Angol :evil: :evil:

Chyba mu kuźwa żal dupe ściska, że ichnie synki sie nie dostały na Mistrzostwa :p :p :p :p CIENIASY heheheh :p :p :p

Ech, :cry: :cry: :cry: teraz to już jest after birds :-?

Wrażliwe uszy marjuchy i maksia bardzo przepraszam za te chamskie odzywki, no ale musiałam, noooo, musiałam :roll: :oops:

Kaśka, wolandowi chyba chodziło o fundament z bloczka :roll: Bo ścianek kolankowych to z bloczków sie raczej nie muruje :roll: :oops: ALe moze sie mylę, co pewnei woland wyjaśni :wink: :lol:

W morde :x Wszystko przez ten cholerny mecz :lol:

Więc tak: funadament musiał być wysoki, ponieważ:

1, na działce jest znaczny, około metrowy spadek względem ulicy

2, teren raczej wilgotny :roll:

To chyba tyle :D

Aha, teren będzie zasypany ziemią tak, ze widoczne będą 2-3 pustaki.

A na temat meczu to się ku!@# jasna nie wyrażam, bo mnie zaraz coś ku!@#|$ trafi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:

Pier|@#$% Angol :evil: :evil:

Chyba mu kuźwa żal dupe ściska, że ichnie synki sie nie dostały na Mistrzostwa :p :p :p :p CIENIASY heheheh :p :p :p

Ech, :cry: :cry: :cry: teraz to już jest after birds :-?

Wrażliwe uszy marjuchy i maksia bardzo przepraszam za te chamskie odzywki, no ale musiałam, noooo, musiałam :roll: :oops:

sk$%#@@%$&% #$%&%*R &*(P* :evil: :evil: :evil: :evil:

^&*uiglg&^r%$$$rdfgv :evil:

I JESZCZE

fghkytfittrtfthghgdr$#@!@#$%%^&&*!!!!

oto i ja się wypowiedziałam :oops: :evil: :wink: :lol:

dzięki,

- oczywiście chodziło o bloczki fundamentowe:-)

W naszym przypadku, choć teren to piasek, spadek w stosunku do drogi jest ok 80cm, ale będziemy stawać na głowie żeby wymurować tylko 1 bloczek nad ziemię... zobaczymy dzięki!

Aha, skoro już tu się pałętam, jeśli możesz mi napisać jaki jest to Porotherm, 44cm? i jakiej szerokości miałaś bloczki, o ile to nie zbyt tajemna i odległa już wiedza.

Dziękuję bardzo!