Daro_K 20.06.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Żaby zawsze się dziwią...a szczególnie jak je coś przejedzie Nie wiem tylko czy focha można zaliczyć do swoistej formy ździwienia Moja sugestia co do żab; zawołajcie bociana to przestaną sie foszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.06.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Taaaaaaaaaakie pustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Taaaaaaaaaakie pustki Jakie pustki, jakie pustki Toż przylazłam z rana i co???? Daro się jedynie odezwał - porządny chłop, po Tobie ani widu Zaczęłam nawet podejrzewać, że Cie tymi nadprogramowymi trzema kilogramami gwoździ gdzie przybili, z daleka od netu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.06.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Jestem jestem Tylko jakoś takoś dziś nie mam weny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.06.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 A co Ty, Szymborska jesteś, że wenę musisz mieć Gadaj,co Ci ślina na język ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.06.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 A co Ty, Szymborska jesteś, że wenę musisz mieć Gadaj,co Ci ślina na język ... No niby nieee, ale tak mnie jakoś łeb nap!@#.że mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.06.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 machnij se Kasia sete to Ci przejdzie, ja mam leb pelen pomyslow na zmiany i pije dzin z tonikiem (standardowo jak co wieczor) mam dosc budowy i takie tam, dzisiaj odbylam rozmowe z malzonkiem moim wlasnym i on tez ma dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.06.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 machnij se Kasia sete to Ci przejdzie, ja mam leb pelen pomyslow na zmiany i pije dzin z tinikiem (standardowo jak co wieczor) mam dosc budowy i takie tam, dzisiaj odbylam rozmowe z malzonkiem moim wlasnym i on tez ma dosc Z tym, że mnie się własnie wydaje, ze wczoraj jakbym troszkę przesadziła, z alkoholem właśnie Ja budowy dość nie mam Normalnie jakas ina jestem Pomimo, że pan mi dał wycenę kuchni 14 tysiaków W poniedziałek idę tak na bank wybrać materiały i wtedy może uda mi się coś zjechać z tej ceny. Podobno wyliczył z najdroższych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.06.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Powiedzcie mi, czy 53dB to głośno czy nie Chodzi mi o okap z Amici taki: http://image.ceneo.pl/data/products/661510/product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.06.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 moze pomogę Przykłady głośności różnych dźwięków: - normalna rozmowa – 60 dB, - duży ruch wielkomiejski – 80 dB, - młot pneumatyczny – 100 dB, - głośna muzyka dyskotekowa – 110 dB, - startujący odrzutowiec – 130 dB, - próg bólu – 140 dB. Hałas o natężeniu około 130 dB może wywołać ból i natychmiastowe uszkodzenie ucha, podczas gdy dźwięk o natężeniu około 80 dB jest tolerowany około 2 godzin. Jeżeli hałasu nie da się uniknąć należy stosować specjalne dźwiękochłonne nauszniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.06.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Poziom 53 decybeli można porównać do poziomu zwykłego szumu biurowego - tak wyczytałam w jednej z publikacji, o tutaj:http://www.pressmedia.com.pl:8080/sn/index.php?option=com_content&task=view&id=1076&Itemid=158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.06.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 punktu widzenia szkodliwości dla zdrowia hałasy można podzielić na:· Hałasy o poziomie poniżej 35 dB nie są szkodliwe dla zdrowia, ale mogą być denerwujące. Do hałasów tych zalicza się np. szum wody, brzęk przekładanych naczyń lub narzędzi. Hałasy te mogą przeszkadzać w pracy wymagającej skupienia np. projektowaniu, pisaniu itp.· Hałasy o poziomie od 35 do 70 dB wywierają ujemny wpływ na układ nerwowy człowieka. Pociąga to za sobą zmęczenie i spadek wydajności pracy. Może on obniżyć zrozumiałość mowy i utrudnić zasypianie i wypoczynek.· Hałasy o poziomie od 70 dB do 85 dB trwające stale, mogą powodować zmniejszenie wydajności pracy, trwałe osłabienie słuchu, bóle głowy i ujemny wpływ na ustrój nerwowy człowieka.· Hałasy o poziomie od 85 do 130 dB powodują liczne uszkodzenia słuchu i różne schorzenia, jak zaburzenia układu krążenia, nerwowego, równowagi i inne oraz uniemożliwiają zrozumiałość mowy nawet z odległości 0,5 metra.· Hałasy o poziomie od 130 dB do 150 dB pobudzają do drgań niektóre wewnętrzne organy ludzkiego ciała, powodując ich trwałe schorzenie, a niekiedy zupełne zniszczenie. Ludzie pracujący w takim hałasie mają z reguły poważnie osłabiony, a najczęściej uszkodzony słuch.· Hałasy o poziomie powyżej 150 dB już po 5 minutach całkowicie paraliżują działanie organizmu, powodują mdłości, zaburzenia równowagi, uniemożliwiają wykonywanie skoordynowanych ruchów kończyn, zmieniają proporcje zawartości składników we krwi, wytwarzają u człowieka stany lękowe i depresyjne, powodują inne objawy chorób psychicznych. Wśród ludzi zatrudnionych w hałasie o tym poziomie (np. w hamowniach silników odrzutowych) aż 80 % zapada na nieuleczalne choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Kasia, 53 dB na okap w kuchni, ktora jest polaczona z salonem to nie malo ... Zerknij na ten artkul http://www.euro.com.pl/44899.xml My mamy 45 dB i jest tak w sam raz, chociaz teraz do nowej kuchni szukam czegos jeszcze cichszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.06.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 czyli wychodzi na to, ze może ujdzie jakoś w tłoku, ten okap co?? Bo te 53 dB to najgłośniej jak pracuje ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.06.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 No to kurcze doopa zbita Już się nastawiłam na niego Widziałam podobne, ale 3 razy droższe A ten tani tez nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.06.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Kaśka chcesz go mieć to go kup Dzieciaków małych nie masz wiec nikogo nie obudzisz jak wlączysz Ja tam bym sie nie przejmowała. Okap właczam tylko jak gotuję coś długo a staram sie gotować mało i krótko Najwazniejsza w domu to mikrofalówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Kasia, My generalnie gotujemy raczej nizbyt czesto, ale gdy cos tam na plycie sie dzieje, to okap jest zawsze wlaczony. Nie powinien raczej przeszkadzac w rozmowie, ogladaniu TV, czy byc nieprzyjemnym tlem dla krotkiej drzemki na fotelu A ten 53 dB do przyjemniaczkow nie nalezy No i jeszcze firma ... Przyznam, ze nigdy niczego z Amici nie mialam, ale opinie nie sa raczej pochlebne ... Moze warto rozejrzec sie za czyms innym Sama nie wiem, ale znajac Ciebie podejmiesz wlasciwa decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Kaśka chcesz go mieć to go kup Dzieciaków małych nie masz wiec nikogo nie obudzisz jak wlączysz Ja tam bym sie nie przejmowała. Okap właczam tylko jak gotuję coś długo a staram sie gotować mało i krótko Najwazniejsza w domu to mikrofalówka Widzisz, dokładnie to samo napisałam u ciebie Jak ty mnie znasz Muszę go mieć, MUSZĘ Widziałam na żywca, jest boski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Kasiu, spoko, zamawiaj ten okap, ja sprawdzilam co moja mama teraz kupila do siebie - ciarko eta bis i jade na turbo non stop (jak pale fajki) a ma 52dB głowy nie urywa, spokojnie mozesz kupic, przy gotowaniu dajemy 5-ke i jest ok. a moja mama "bele czego" nie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Najwazniejsza w domu to mikrofalówka i pomyslec, ze my takowej nie mielismy, nie mamy i miec nie bedziemy ... musze to przemyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts