Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No dobra, powiem Wam, niech stracę. U nas na tarasie domku leżą stare deski z odzysku, które zostały ponownie przeheblowane i użyte, mają co najmniej po 50 lat. SOSNOWE. 8)

Traktujemy je co dwa lata tylko impregnatem, w naszym przypadku jest to impregnat barwiący, kolor mahoniowy. I zdają egzamin, choć oczywiście nie są to idealne i równiutkie deseczki. 8)

Aniu - jak bierzesz drewno egeotyczne to raz w roku (po zimie) trakujesz je olejem i drewno wygląda jak nowe :D Można też przed zimą ale wtedy będzie 2 razy.

hmmm, to raczej nieskomplikowane, a olej drogi?

chyba nie ale tego jeszcze nie wiem bo na razie taras betonowy mam. W przyszłym roku jak dobrze pójdzie powinien być już drewniany to będę dokładnie wiedziała co i jak.

Podliczyłam wszystkie głosy i wyszło na to, że wykusz powinien zostać w kolorze całości :roll:

Hmmm, sama nie wiem, czekam na zdjęcia od Moniki i Miko :roll:

Daro, super te dechy, oglądalismy z małżem w jakimś sklepie :) Są piękne :D

Ale niestety nie dla nas :cry: Nasz taras ma 44metry i jest półokrągły :roll:

Cena za dechy zabija: 300zł x 44metry= 13200, plus montaż, plus pewnie jakieś dodatki za nietypowość tarasu :-?

Sorry, ale nie dam tyle za taras. Tyle do kupy chyba nie kosztowały całe podłogi w domu :roll:

Witam :)

Jak zwykle lekko spóźniona ale przyszłam i ja się wypowiedzieć ...

Z tarasem - mamy identyczny metraż Kasia :o i dokładnie z tego samego powodu odpuściliśmy coś extra ... no i jest kostka.

Co do kolorystyki ... podoba mi się kolorowo ( np. jak u Mayland ) ale przy Twojej bryle domu to raczej pozostałabym przy jednolitym kolorze elewacji. Kolor drewna masz na podbitce, okna i rolety , no i drzwi i bramę.

To nie jest mało.

Zawsze możesz mieć alternatywę na przyszłość , przecież nie robisz teraz koloru elewacji na wieki wieków ( się przecie pobrudzi )

Amen 8)

witanko :D

Podbitka pięęęękna :D tak jak wszystko drewniane i naturalne , plastik jest do d....py :-? :lol: :D

eeeeee tam, okna mam plastikowe :roll: :wink:

ale podbitka jest super, to fakt :)

Kaśka to ja odwrotnie :lol: :lol: :lol:

No więc wyjaśnienia w sprawie elewacji- to co wyłożone klinkierem to nie jest wykusz :oops: ale ściana klatki schodowej 8) :lol: ale i tak to brzydko wygląda :-?

Wykusz też mają i ładnie wygląda ale ten drugi kolor mają też na boniach wkoło okien :roll: . Tylko moim zdaniem trzeba mieć farta , żeby ładnie dobrać kolor :roll: . Tam są 2 takie domy i jeden ok ale ten ...a zresztą zobaczysz 8)

Miko, raz jeszcze dzięki za zdjęcia. Przekonały mnie, będzie całość w jednym kolorze :roll: Trzeba by ewentualnie ten kolor gdzieś jeszcze powtórzyć ale nie mam za bardzo gdzie :roll:

Wiem jakie są przewałki z polskim drewnem :-? Dlatego na schodach jest jakiś zagramaniczny egzotyk. :roll:

W sprawie tarasu to jest poprawka :-? Nie 44 a 55 metrów :o :-?

Drewno ODPADA :-? Nie chyci, nie damy rady :-?

Będzie ładna kostka, w rewlacyjnej cenie 43zł :o Jest cieńsza, 4 cm, ale przecież po tarasie jeździć autem nie będziemy :wink:

Jak mam dać za płytki 38zł to wolę dać ciut więcej za kostkę :p

I w ogóle cześć wszystkim :D

Aha!!! Bym zapomniała!!

Dziś tata skończył jedną część domu na zicher 8)

Ściągnęłam folię z okna 8) Troszkę umyłam z farby i tynku i JEST PIĘKNIE 8) 8) :oops: Zdjęcia jutro, bo dziś nie wzięłam aparatu :roll: