Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ludzie!!!!

Przywieźli mi szafki pod umywalki :o :o :o

Jestem w szoku :o

Odrobina OPR działa cuda. Czekałam na nie ponad miesiąc :-?

Jak skończą to wam pokażę

Pokaż, pokaż. Mogłabyś więcej jeszcze fotek cyknąc bo na razie trochę nam ich skąpisz :wink:

Ludzie!!!!

Przywieźli mi szafki pod umywalki :o :o :o

Jestem w szoku :o

Odrobina OPR działa cuda. Czekałam na nie ponad miesiąc :-?

Jak skończą to wam pokażę

Pokaż, pokaż. Mogłabyś więcej jeszcze fotek cyknąc bo na razie trochę nam ich skąpisz :wink:

Sęk w tym, że ja już nie mam co pokazywać :oops: :roll:

http://images31.fotosik.pl/387/fda11ea10df0372d.jpg

http://images30.fotosik.pl/287/6bc802d975278169.jpg

http://images37.fotosik.pl/23/07945e0ffeddb813.jpg

Widać też jaką mam roletę w łazience na dole. Szczerze wam powiem, ze udało się dobrac idealnie do płytek. Kontur kwiatrów jest identyczny 8)

Mi się bardzo podobają :lol: SPoro roboty włożyłaś by tak to wygladało. Jakie to tuje? Po ile mają cm? Coś miedzy nimi sadziłaś?

U mnie przy wjeździe są szmaragdy posadzone w ten sposób a przed nimi jałowce płożące, każdy w innym kolorze i innego rodzaju. Taka kolorowa mieszanina.

Mi się bardzo podobają :lol: SPoro roboty włożyłaś by tak to wygladało. Jakie to tuje? Po ile mają cm? Coś miedzy nimi sadziłaś?

U mnie przy wjeździe są szmaragdy posadzone w ten sposób a przed nimi jałowce płożące, każdy w innym kolorze i innego rodzaju. Taka kolorowa mieszanina.

No to są własnie szmaragdy. Same, bez niczego, mają szybko urosnąć i zgęstnieć, żeby odgrodzić się od reszty.

Natomiast przed domem powstały mi takie kawałki wolnego miejsca i tam zasadziłam danicę, blue stara, jałowca złocistego i jałowca variegatę. Te ostatnie to płożące są.

Bliżej okien posadziałm jeszcze wierzby szczepione na pniu i bukszpany. 8) No 8)

:lol: Wydałaś majatek na te nasadzenia :lol: Pięknie będzie. Szkoda, ze jesień. Lepiej dla krzaczków ale trzeba poczekać zeby oko nacieszyć.

Ja potrzebuję duzego świerka srebrnego i jakąś oryginalną sosnę, z długimi igłami lub o jakims nietypowym kształcie. :roll: O reszcie nie wspominam nawet :lol:

Bukszpany będziesz formować czy żywopłot robisz?

Aha, szmaragy są wysokie na 80 cm i jakoś tak liczyłam, że zostały mi dwie sztuki. Posadziałam je po obu stronach furtki, tej co to ją będę miała nie wiem kiedy. :-?

Tez zrobiłam otoczkę, okrągłą tym razem, 8)

Cykne fotę, tylko mój małż aktualnie wyrównuje tam ziemię. Czyli ogólnie sajgon jest.

Piękne malutkie szmaragdy :lol: Naprawdę mają 80 cm? :o :wink:

Jak wyrosną większe to faktycznie fajnie jak sie cos przed nimi posadzi. Tylko ze kostke byś musiała przesunąc ale pewnie nie będzie ci sie chciało :lol: Gdybym sie nie wyprowadzała to bym tak zrobiła przed szpalerem moich brabantów. Polecam miedzy innymi np bezproblemową tawułe japońską.

Jesli chodzi o sosne o długich bardzo igłach to mam sosne żółtą

Na tym zdjęciu widac tę tawułe, ta jasnożółta. z przodu mam posadzone wrzosy. Ta sosna na zdjęciu to sosna czarna, żółtą mam w innym kacie ale nie znalazłam zdjęcia.

http://images40.fotosik.pl/23/4a5329037d674d06med.jpg

Do posadzenia z przodu fajna jest tez krzewuszka oraz pęcherznica (diabolo ma np bordowe listki)

o bordowe listki leza jak najbardziej w kregu mojego zainteresowania

Veruniu a to diabolo te listki ma caly czas bordowe, czy tylko jesienia?

Anja, cały czas ma bordowe, polecam bo łatwy w uprawie. Mam tez odmianę krzewuszki o bordowych listkach

Dziewczyny no wyprzedziłyście moje plany na wiosnę :-? :wink:

Tak właśnie chciałam zrobić, znaczy nie na całej długości, ale tak na pewno w prawym kącie gdzie mam studnię. Mam tam zamiar zrobić sobie "kącik przyrody" no i koniecznie chciałam własnie coś żółtawego i bordowego, żeby się odróżniało od tej zieleni :roll:

No i koniecznie te moje ukochane trawy.

Dziewczyny no wyprzedziłyście moje plany na wiosnę :-? :wink:

Tak właśnie chciałam zrobić, znaczy nie na całej długości, ale tak na pewno w prawym kącie gdzie mam studnię. Mam tam zamiar zrobić sobie "kącik przyrody" no i koniecznie chciałam własnie coś żółtawego i bordowego, żeby się odróżniało od tej zieleni :roll:

No i koniecznie te moje ukochane trawy.

Aaa i jeszcze zapomniałam pochwalic szafki pod umawalki znowu by mi wypomniała :lol:

Praktyczne rozwiązanie. Nurtuje mnie tylko jak tam syfon się miesci?

no pewnie, że bym ci wypomniała :wink: Otóż moja droga koleżanko w szufladzie górnej jest poprostu przerwa 8)

Dolna jest "normalna"