Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Dobrze, że pojechałaś, szkoda, że na tak krótko - każda wycieczka może być jeszcze fajniejsza, jesli się przedłuży. :wink:

Jak tam w Krakowie - pogoda dopisała? Byliście na Wawelu? :roll:

W Krakowie jak zwykle super, pogoda cudowna, widać było ze Wzgórza Wawelskiego Tatry :o

Tylko moja Zuzka zachorzała :-? Zapalenie oskrzeli jak byk :(

Doktórka chciała ją zostawić w szpitalu :(

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eeeeehhhh Kraków .... piękne miasto!! Poza moim Kołobrzegiem niewiele jest miejsc w Polsce, gdzie mogłabym mieszkać, ale Kraków i okolice to jedno z nich (juz słysze Agduś, jak mi proponuje, że Ona poszuka mi tego siedliska pod Krakowem :wink: )

Eeeeehhhh Kraków .... piękne miasto!! Poza moim Kołobrzegiem niewiele jest miejsc w Polsce, gdzie mogłabym mieszkać, ale Kraków i okolice to jedno z nich (juz słysze Agduś, jak mi proponuje, że Ona poszuka mi tego siedliska pod Krakowem :wink: )

Mam dwa poważne typy jako konkurencję; Olsztyn (12 jezior w granicach miasta), Wrocław (brak słów i łatwo zdobyć akceptację otoczenia dla przybyszów).

Mam dwa poważne typy jako konkurencję; Olsztyn (12 jezior w granicach miasta), Wrocław (brak słów i łatwo zdobyć akceptację otoczenia dla przybyszów).

Olsztyn? Nie obrazajac zakochanych w tym miescie - dziura i prowincja. Ale lubie pochodzic po Starowce po zakamarkach znanych mi z dziecinstwa, rzadko, ale raz na pol roku sie zdarza...

Bry.

W Olsztynie studiowałem i jakoś nie zdążyłem się zakochać w tym mieście.

Co do Wrocławia i Krakowa jedna wizyta wystarczyła :D

HIHI - zimno, co? ale i tak biegun jest w dalej na północny-wschód. Gdy z Torunia wracałem w kwietniu lub listopadzie do domku zawsze spodziewałem się śniegu na peronie dworca zachodniego i często miałem rację. Gorzej było ze studentkami w krótkich bucikach, które wychodziły z zasp po moich (lub innych bohaterów) śladach hihi.

Mam tam dom nad jezioerm i nigdy go nie sprzedam - wracam tam na emeryturę.

Ale Wrocław jest nr 1. i żaden Kraków, Szczecin czy Poznań. W 2002 roku gdy szukałem w ciemno miejsca do życia; Wrocław był dla takich jak ja trampoliną. I tylko tu ludzie mówili bez wahania, że da się ruszyć od zera w szybkim tempie bez układów - i tak też sie stało 8) :lol:

W rankingu miast znajdują się u mnie:

Wrocław 8) (moja najlepsza przyjacióła tam mieszka, poza tym studia )

Kraków 8) (szczęnięce lata, kiedy to na waksy jeździło się do pociągiem do Krakowa)

Gdańsk 8) (mąż mnie zabrał po zaręczynach 8) )

Zakopane 8) (tu się wstydzę oppowiadać :oops: )

w dowolnej kolejności.

Lubię też Warszawę (o dziwo) i po części Łódź :roll: