Gość BEATA-BETI 28.10.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To żeby fajniej ,będąc z mężem w TTW Opex przeszliśmy obejrzeć właśnie meble kuchenne i akurat facet pytał o cenę zestawu może 5 m fronty czarne z połyskiem góra i dół do tego barek też z 5 m w kolorze "zebrano" cena bez sprzętu 60 tys. czym zabiła Was śmiechem chociaż z drugiej strony, jak ktoś ma na zbyciu ogromną kasę Dla nas to jest kosmos, a dla nich ma wartość może dużo mniejszą Najpierw myślałam,że źle usłyszałam ale niestety to prawda bo mąż usłyszał tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.10.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witaj Beata My rozglądaliśmy sie za meblami do kuchni i sprawa wygląda następująco: - metr mebli kosztuje około 1400 zł za metr z forniru lub drewna, ale dodatkowo się płaci za wszystkie te bajery, o których pisałaś W sumie to chyba wyjdzie mniej więcej tyle, około 3 tys, jakby to zliczyć. Aha, inaczej się liczy metr szafek gór i dół, niż tylko dół. Tzn., jeśli masz tylko lub większość szafek czy szuflad dolnych to liczy się to jako 70% wartości ceny za metr. Tak mam powiedziano w 3 salonach, więc chyba jest to ogólna tendencja _________________ co mnie nie zabije, tylko mnie wzmocni Dziękuje Ci bardzo za pomoc w sprawie mebli kuchennych.Człowiek chce sobie umilić pobyt w kuchni różnymi dodatkami typu cargo,wygodne głebokie szuflady ,piękne fronty, ładny zlew ,a tu cena powala na kolana. Ps.Odpowiadam tutaj bo tamto forum jest MIKOPIKO i jestem tam ]grzecznościowo bo budujemy dom według tego samego projektu. spoko mogłaś u mnie ja nie dam rady za 60 jak wy chcecie to zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 29.10.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Wodotrysków? Masz na myśli fontanne w domu??? To dopiero kaszana Cześć dziewczyny Ja tak tylko a propos tej fontanny ... jak 10 lat temu szukaliśmy mieszkania w bloku, bylismy jedno takie oglądać ... baaaardzo oryginalne . Bo nie dość, że na środku "dużego pokoju" ( trudno zwać salonem, skoro to mieszkanie w bloku ) stała fontanna ( najprawdziwsza w świecie, z płynącą wodą ) to jeszcze w całym mieszkaniu nie było drzwi ( podkreślam CAŁYM - dotyczyło to równiez łazienki z wc ) No więc... gusta są różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 29.10.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.10.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dzień dobry i przepraszam za milczenie Co do płytek, to jak bony dyny nie wiem, jak mi się to udaje. Zaczynam projekt, rozbudowuje go, poprawiam (czasami się wściekam) no i później to już taka kosmetyka. Zresztą, to tylko wizualizacje, nie typowe projekty, pewnie na takowych bym poległa. Rrmsiu słodka!! Czy gdybym Ci ja była znaną projektantką to martwiłabym się o jakieś durne banki i ich kredyty Ja się tym bawię, ot i tyle. Lubię widzieć, co wymyślam, chociaż nie zawsze są możliwości zobrazowania moich pomysłów ze względu na braki w programie (albo i mój brak umiejętności obsługiwania go ) Właśnie zachciało mi się zobrazować wygląd mojej przyszłej (cały czas w to wierzę) kuchni. I powiem szczerze, klnę jak szewc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.10.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 A braza to niezły cash mogłaby na tym zbić, nie?? A bliższe szczegóły, jak, to moge poprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 29.10.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 A braza to niezły cash mogłaby na tym zbić, nie?? A bliższe szczegóły, jak, to moge poprosić Brazunia , no nieskromnie przypomnę , że już jakis czas temu o tym pisałam - otwierasz firmę, robisz projekty ( skoro lubisz te klocki ), wystawiasz faktury i kasa płynie ... Może na początek nie koniecznie szerokim strumieniem ale z biegiem czasu ... kto wie Czego z całego serca Ci życzę. A ogłosić się możesz choćby na FM, brać kasę o połowę mniejszą niż wzięci projektanci a ludzi, którym brak wizji własnych jest pod dostatkiem... DO PRACY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Wodotrysków? Masz na myśli fontanne w domu??? To dopiero kaszana Cześć dziewczyny Ja tak tylko a propos tej fontanny ... jak 10 lat temu szukaliśmy mieszkania w bloku, bylismy jedno takie oglądać ... baaaardzo oryginalne . Bo nie dość, że na środku "dużego pokoju" ( trudno zwać salonem, skoro to mieszkanie w bloku ) stała fontanna ( najprawdziwsza w świecie, z płynącą wodą ) to jeszcze w całym mieszkaniu nie było drzwi ( podkreślam CAŁYM - dotyczyło to równiez łazienki z wc ) No więc... gusta są różne Matkooooo Są dziwni ludzie na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 tylko tyle???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 tylko tyle???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dzień dobry i przepraszam za milczenie Co do płytek, to jak bony dyny nie wiem, jak mi się to udaje. Zaczynam projekt, rozbudowuje go, poprawiam (czasami się wściekam) no i później to już taka kosmetyka. Zresztą, to tylko wizualizacje, nie typowe projekty, pewnie na takowych bym poległa. Rrmsiu słodka!! Czy gdybym Ci ja była znaną projektantką to martwiłabym się o jakieś durne banki i ich kredyty Ja się tym bawię, ot i tyle. Lubię widzieć, co wymyślam, chociaż nie zawsze są możliwości zobrazowania moich pomysłów ze względu na braki w programie (albo i mój brak umiejętności obsługiwania go ) Właśnie zachciało mi się zobrazować wygląd mojej przyszłej (cały czas w to wierzę) kuchni. I powiem szczerze, klnę jak szewc Heheh, mnie za to z kuchnią poszło dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 A braza to niezły cash mogłaby na tym zbić, nie?? A bliższe szczegóły, jak, to moge poprosić Brazunia , no nieskromnie przypomnę , że już jakis czas temu o tym pisałam - otwierasz firmę, robisz projekty ( skoro lubisz te klocki ), wystawiasz faktury i kasa płynie ... Może na początek nie koniecznie szerokim strumieniem ale z biegiem czasu ... kto wie Czego z całego serca Ci życzę. A ogłosić się możesz choćby na FM, brać kasę o połowę mniejszą niż wzięci projektanci a ludzi, którym brak wizji własnych jest pod dostatkiem... DO PRACY!!!! POPIERAM!!! Właśnie dzwoniłam do projektantki wnętrz w sprawie tychże łazienek, pani powiedziała 1200zł za projekt łazienki Szarpnęłabys połowe, albo i jeszcze mniej i miałabyś zajęcie i kasę. Z czasem kupiłabyś jakiś lepszy program i wtedyyyyyyyyy Zachęcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 29.10.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jeszcze ra gratki Kasia Teraz to już z górki Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.10.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Więźba się kładzie POdobno jutro skończą cieszę się jak dziecko no to cieszymy sie kasienko razem z toba fajnie wygladaja te patyki na dachu braza , ty sie sluchaj dziewczyn dobrze ci radza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 spoko mogłaś u mnie ja nie dam rady za 60 jak wy chcecie to zrobić??? Miko, ja też nie wiem czy dam radę za 60, postaram się baaaardzo. To nie jest nierealne, ale z drugiej strony jest tyle fajnych rzeczy do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dzięi dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.10.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja o tej więźbie to już śniłam po nocach i życzę sobię zobaczyć ją na dachu na własne oczyska!!!!!! Tylko, że ja nie wiem jak zacząć z tym zarabianiem kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja o tej więźbie to już śniłam po nocach i życzę sobię zobaczyć ją na dachu na własne oczyska!!!!!! Tylko, że ja nie wiem jak zacząć z tym zarabianiem kasy Jesteś zaproszona, w sumie to moesz wpadać bez zapowiedzi A to bardzo prosto: gdzieś między znajomymi lub jakiś mały anonsik w prasie lokalnej rzuć, na początek skromne pieniądze, potem się wszystko rozwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 29.10.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 A braza to niezły cash mogłaby na tym zbić, nie?? A bliższe szczegóły, jak, to moge poprosić Brazunia , no nieskromnie przypomnę , że już jakis czas temu o tym pisałam - otwierasz firmę, robisz projekty ( skoro lubisz te klocki ), wystawiasz faktury i kasa płynie ... Może na początek nie koniecznie szerokim strumieniem ale z biegiem czasu ... kto wie Czego z całego serca Ci życzę. A ogłosić się możesz choćby na FM, brać kasę o połowę mniejszą niż wzięci projektanci a ludzi, którym brak wizji własnych jest pod dostatkiem... DO PRACY!!!! POPIERAM!!! Właśnie dzwoniłam do projektantki wnętrz w sprawie tychże łazienek, pani powiedziała 1200zł za projekt łazienki Szarpnęłabys połowe, albo i jeszcze mniej i miałabyś zajęcie i kasę. Z czasem kupiłabyś jakiś lepszy program i wtedyyyyyyyyy Zachęcam 1200 zł my robimy projekt w salonie płytek koszt 200 zł jeśli nie kupimy u nich płytek jeśli kupimy nic nas nie kosztuje... jak nie podoba sie projekt i nie chcemy kupić to mówimy ..dowidzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.10.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 1200 zł my robimy projekt w salonie płytek koszt 200 zł jeśli nie kupimy u nich płytek jeśli kupimy nic nas nie kosztuje... jak nie podoba sie projekt i nie chcemy kupić to mówimy ..dowidzenia Dużo, wiem, ale ten projekt wygląda jak zdjęcie To nie tylko rozmieszczenie płytek na ścianie czy sanitariatów, ale ile czego i gdzie ma być, jakieś fikuśne, a niedrogie rzeczy ta babka projektuje Widziałam 2 projekty i 2 realizajce tej babki Opadła mi szczęka, serioooo A łazienki były robione z Tubądzina Verde i jakiś taki grecki jakby wzór Zastanawiamy się z małzem czy wyskrobać skąś tą kasę i nie szarpnąć się na taki projekt, choćby jeden. taki prezencik pod choinkę na MIkołaja, urodziny i imieniny włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts