mikopiko 12.01.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Kaśka jak może być przykręcony i bardzo ciepły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.01.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 dobre pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Kaśka jak może być przykręcony i bardzo ciepły? no weż mi wytłumacz no ciepły jest!! nie letni, nie chłodny, znacząco ciepły!!!! Kur,...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Kasia, jak tam gofry??? wyszły??Wyszły, a jakże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.01.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Moze cos jest nie tak z termostatem? nie dokreca sie do konca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.01.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 A pralka superowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Markoto, proszę. Tylko ostrzegam, to żadna rewelacja. Najzwyklejsze Opoczno, gres Arenisca Mocca Po tym co widziałyście w Max Flizie to wiesz, kaszanka te plytki. Z tym, że akurat mnie się podobały i pasowały do całości. Nie sa wzorzyste, ale mają takie jakies delikatne mazy. Jak się je umyje to nie ma zadnych śladów. http://images36.fotosik.pl/48/d1307fb7ef35959c.jpg http://images46.fotosik.pl/48/8cb989c4f5c32103.jpg I przy okazji widac mój syfek na ławie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.01.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Bardzo lubię kolekcję Arenisca, ma miły nie narzucający się kolor i wzór. Ma też całkiem ladne dekory, a już cena - bajka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.01.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Kasiu ja na kafle powyzej 100zl to tylko sobie moge popatrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 PLUSÓW ciąg dalszy 11. Duża wanna (choć mogłaby być jeszcze większa; mąż duży jest) Choć myślałam, ze z niej nie będę korzystać, to prysznic leży odłogiem Przy okazji wanny to jeszcze na plus wyciągany prysznic, sznur jest schowany i się nie pęta. 12. Szuflady w kuchni, ale to już omawiałam w innym wewontku. W ogóle jeśli chodzi o kuchnię to w zasadzie wszystko na plus: lodówka side by side, zmywarka, płyta i oczywiście zmywarka!!. Aha, grafitowy zlew z fragranitu!! Bomba!! Oczywiście bateria z wyciąganą wylewką. 13. GARDEROBA!!!!!!!!!!!!!, do której się wchodzi z sypialni 14. Duża kanapa w salonie, z alkantary. Przez te mazy, które się robią ja się siedzi nie widać żadnych plam 15. Garaż dwustanowiskowy, który póki co robi za przechowalnię pozostałego po budowie sprzętu Ale jedno auto mieści się spokojnie To chyba tyle jeśli chodzi plusy. Zaraz się skupię na plusach ujemnych, lub jak kto woli na minusach dodatnich Czyli takie rzeczy, które są piękne, ale kompletnie niepraktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Bardzo lubię kolekcję Arenisca, ma miły nie narzucający się kolor i wzór. Ma też całkiem ladne dekory, a już cena - bajka:)O to tooo. Nic ująć nic dodać. Ja kupiłam ją za około 55zł. Dostałam spory rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Kasiu ja na kafle powyzej 100zl to tylko sobie moge popatrzec Ja tylko "rzuciłam" się na Hariona reszta płytek w granicach 60-70zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.01.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Oooo, widzisz i teraz to mi ważne i ciekawe rzeczy mówisz. Podłogówka, powiadasz? A ile to kosztuje? Kuchnię robiłaś na zamówienie z tego co pamiętam, prawda? Aha - pod panelami masz też podłogówkę? Jak to się zachowuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.01.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dzięki Kasiu za podpowiedź w sprawie jabłecznika Musiałam sobie poradzić bo nie wiedziałam kiedy się pojawisz Ale to ciasto to strasznie gęste było, takie jak kruche, a Ty napisałaś "wylać ciasto na blachę". No mówię sobie, choinka, no za cholerę lać się nie chce. Kombinowałam na wszelkie sposoby i żeby je rozcieńczyć dolałam trochę mleka. I wyszło. Dziękować, dziękować No chyba że te składniki trzeba jakoś po kolei a nie tak wszystkie razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Oooo, widzisz i teraz to mi ważne i ciekawe rzeczy mówisz. Podłogówka, powiadasz? A ile to kosztuje? Kuchnię robiłaś na zamówienie z tego co pamiętam, prawda? Aha - pod panelami masz też podłogówkę? Jak to się zachowuje? Podłogówka wyszła nas jakieś 30% drożej niż gdybyśmy dali same kaloryfery. Tak wynikało ze "stymulacji" jaką zrobił nam nasz hydraulik. Tyle tez mniej więcej wyszło. Kuchnia na zamówienie, jeden stolarz robił wszystkie meble: kuchnia, garderoba, szafki do łazienki. A podłogówka pod panelami spisuje się dobrze. Oczywiście, płytki sa cieplejsze, ale niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dzięki Kasiu za podpowiedź w sprawie jabłecznika Musiałam sobie poradzić bo nie wiedziałam kiedy się pojawisz Ale to ciasto to strasznie gęste było, takie jak kruche, a Ty napisałaś "wylać ciasto na blachę". No mówię sobie, choinka, no za cholerę lać się nie chce. Kombinowałam na wszelkie sposoby i żeby je rozcieńczyć dolałam trochę mleka. I wyszło. Dziękować, dziękować No chyba że te składniki trzeba jakoś po kolei a nie tak wszystkie razem No wylać to za dużo powiedziane Wyłożyć, ooo. Wyłożyć. ja robie tak, ze ucieram ta margarynę z cukrem, dodaję jajka i dopiero na zmianę mąkę i śmietanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.01.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dzięki Kasiu za podpowiedź w sprawie jabłecznika Musiałam sobie poradzić bo nie wiedziałam kiedy się pojawisz Ale to ciasto to strasznie gęste było, takie jak kruche, a Ty napisałaś "wylać ciasto na blachę". No mówię sobie, choinka, no za cholerę lać się nie chce. Kombinowałam na wszelkie sposoby i żeby je rozcieńczyć dolałam trochę mleka. I wyszło. Dziękować, dziękować No chyba że te składniki trzeba jakoś po kolei a nie tak wszystkie razem No wylać to za dużo powiedziane Wyłożyć, ooo. Wyłożyć. ja robie tak, ze ucieram ta margarynę z cukrem, dodaję jajka i dopiero na zmianę mąkę i śmietanę A widzisz, a ja wszystko ryn do michy tak jak kazałaś No teraz to będę mądrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Czas na plusy ujemne czyli to co jest piękne, lecz niekoniecznie praktyczne. 1. Ciemne panele, urzekły mnie od pierwszego wejrzenia I jasnych do salonu już nie chciałam. Dalej nie chcę, ale widać na nich każdy jasny paproch Troszkę wkurzające, ale od czego sa odkurzacze?? 2. Gres polerowany. Podobnie jak w przypadku paneli, innego nie chciałabym, ale niestety wymaga dopieszczenia po umyciu Podobno "przejdzie" to latem, jak podłoga nie będzie ciepła Bo woda za szybko schnie i zostawia mazy 3. Drewniane schody, tak, drewniane schody!! Są przecudne, są moją chlubą i oczkiem w głowie. Niestety, łapią kurz szybciej niż panele Dosłownie jakby miały magnes na kurz Nie wiem, może to wina płynu???? To chyba tyle, przynajmniej tyle pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 12.01.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 1.na ciemna podloge nic ci nie doradze (taka jej uroda, ze wszystko na niej widac)musiasz nauczyc sie tego nie zauwazac 2.w czasie wycierania podlogi , przeciagnij od razu (dopoki jest jeszcze wilgotna) suchym mopem troche pomaga 3.kup sobie miotelke do kurzu .rach-ciach i masz schody "pozamiatane"takie piora pawie albo takie cos sztuczne jednorazowe z flizeliny na raczce (nie wiem jakie dostepne sa w Pl , bo ja przywoze sobie z De) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Jeszcze mi się przypomniało, ale to juz będzie misz masz 1. Rolety zewnętrzne: na plus, chronią od wiatru, mrozu, gorąca. Na mały minus to, że muszę je opuszczać ręcznie (leniwiec ze mnie wiem). 2. Farba strukturalna w wiatrołapie/korytarzu: na plus, z wiadomych względów. 3. Krany wyprowadzone na zewnątrz domu na różnych ścianach, plus studnia, do której spływa woda w rynien. To też na plus. 4. Duży taras, tu mam mieszane uczucia Skrobnęło nas trochę wykostkowanie go oświetlenie go Mam nadzieję, że nam się odwdzięczy Aha, szkoda, że nie zadaszyliśmy go więcej Teraz to już chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts