Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem czy o to chodzi ale u mnie poza kablami schowanymi w panelu podtynkowym i tak masa ich jeszcze wisi za szafką lub lezy na podłodze. Wymyśliłam że z tyłu za szafką tv dam taką rynienkę i w niej upchnę wszystkie te końcówki. Albo w takim węzu miękkim do kabli. Tak czy siak mają być podwieszone z tyłu i niewidoczne :evil: Mnie też to wkurza :evil:

sa specjalne maskownice do kabli

dla przykladu http://www.twenga.pl/dir-Dom,Porzadkowanie,Oslona-na-kable

za komputerem mialam kiedys misz-masz i zwinelam wszystkie te kable i spielam gumkami do wlosow (kazdy osobno , zeby Frosch sie nie wkurzal przy rozwijaniu )

kazalam mu zamocowac haki na scianie i wszystko ladnie powiesilam

nie ma juz problemu przy odkurzaniu

mysle ostatnio o umieszczeniu tego majdanu w jakims pudelku np.na prezenty albo na kapelusze .pokryje je ta sama tapeta co sciany .na dole wytne otwor ... :roll:

troche jeszcze bedzie wystawac ale kurz sie nie bedzie zbieral i wizualnie tez powinno byc ladniej

gdzies kiedys widzialam specjalne obudowy (cos jak w zwijanych przedluzaczach ) ale niestety nie wiem gdzie i za ile :(

Słuchajcie, ogłaszam konkurs na zastawienie kabli od tv zwisających jak kilo kitu na agrafce :-?

Zrobię później zdjecie to się wam rozjaśni :roll:

Sie obejdzie bez zdjecia , kazdy to chyba ma.U mnie to u Mlodego najgorzej jest za biurkiem .

Nie pomyslalam Mayland o takiej rurze , dzieki :D Fajny tez Twoj Stary.

A jak wychodzicie to sie pyta jak ma sie ubrac ? :roll:

My jak opętani szukaliśmy niedawno termosu. Mamy taki jeden, wysoki z pompką. Do szafki się nie miesci. Więc gdzieś go postawiłam. Wiedziałam, że często go widuję. Mąż też go często ma na oku. Ale jak był potrzebny na grzańca na kulig to za pierona nie mogliśmy go namierzyć. Przetrzepaliśmy wszystkie szafy, garaż, kotłownię i nie ma, zapadł się pod ziemię. Jak już sie spakowaliśmy i chciałam śmieci wyrzucić to się okazało, że ten termos stoi w tej samej szafce z tyłu w samym rogu :oops: :lol:

Aaaaa masz na toaletce. Ona jest dosć wysoka. Mam taką u córki.

Ten kolor Ikea tj. Średni brąz to jest odpowiednik płyty mdf sprzedawanej pod nazwą średni orzech. Piszę o tym, gdybyś chciała wykorzystać np. przesłonę z płyty.

Z podwieszeniem kabli wiele nie zdziałaś bo toaletka aby była stabilna musi przylegać do ściany. Pod spodem tez nie podwiesisz bo spód to wysuwana szuflada. Zostaje jedynie zamaskować kable jakoś na ścianie albo przy podłodze :roll:

Aaaaa masz na toaletce. Ona jest dosć wysoka. Mam taką u córki.

Ten kolor Ikea tj. Średni brąz to jest odpowiednik płyty mdf sprzedawanej pod nazwą średni orzech. Piszę o tym, gdybyś chciała wykorzystać np. przesłonę z płyty.

Z podwieszeniem kabli wiele nie zdziałaś bo toaletka aby była stabilna musi przylegać do ściany. Pod spodem tez nie podwiesisz bo spód to wysuwana szuflada. Zostaje jedynie zamaskować kable jakoś na ścianie albo przy podłodze :roll:

o widzisz!!! :roll: Średni orzech mdf :roll: To chyba najlepszy pomysł :roll: